Verslag Oudegem H2 – Lokerse H2 : 2 – 6

Zondag waren we te gast in Oudegem voor een inhaalwedstrijd van de 1ste speeldag af te haspelen. Na onze 4 op 6 waren we licht favoriet tegen het nog puntenloze Oudegem dat bovendien niet gespaard bleef van de nodige pech met de blessure van Cooreman.
In de plaats werd echter ander geschut boven gehaald. Bjorn ‘long rifle’ De Smet & Roel Verwaeren verstevigden de ploeg.
Winnen was ons doel want hiermee namen we nu al een optie op een verlengd verblijf in 3e liga (wat ons hoofddoel is dit seizoen)… maar als toetje komt er ook wel bij dat we hiermee naar een gedeelde leidersplaats springen.
We konden opnieuw op onze 6-koppige armada rekenen. De dubbelkoppels doen het goed, dus the cap behield het vertrouwen.
Schoon op tijd (19u59min59sec) arriveerden we aan één van de moeilijkste zalen in onze competitie. En daar komt Hannez tot de constatatie dat hij zijn schoenen is vergeten. Gelukkig leeft den Buik op even grote voet (en speelden ze niet samen dubbel) dus dit probleem kon opgelost worden.
Starten deden we met dubbels 1 & 2 (zowat de enige wedstrijden die gelijktijdig konden afgewerkt worden).
Dubbel 1 : Hanzz – Dries vs. Roel Verwaeren & Bjorn De Smet
Een op papier haalbare kaart tegen de 2 invallers bracht toch niet het verhoopte resultaat. Na nipt verlies in de 1ste set werd de 2de wel bijzonder vlot gewonnen. In een spannende 3de set moesten ze nipt de duimen leggen.
Dubbel 2 : Buik – Paemel vs. Nils Ottoy & Lens Meyvaert
Ook hier zag het er aanvankelijk niet goed uit met een slechte start aan de goeie kant nog wel. Toch slaagden Buik & Paemel  de grote achterstand nog op te  halen en zelfs om op setpunt te komen. Lens & Nils gaven echter niet af en wonnen de 1ste set na verlengingen. Het spel werd zo mogelijk nog krampachtiger. Oudegem leek de 2de binnen te halen bij een 19-16 voorsprong maar Lokerse kon er nog net verlengingen uitpuren. Nu winst met 25-23. In de finale set dan bleef het enorm dicht bij elkaar liggen. Het verschil bleef echter steeds 2 à 3 puntjes voor Lokerse. Nils & Lens kwamen soms dichter maar geraakten er niet meer over.
En zo wonnen Buik & Paemel na een wedstrijd van dik 50 minuten met 24-22, 23-25 & 19-21. Oef!
Dubbel 3 : Courtin – Hannez vs. Lens Meyvaert & Peter Butseraen
Voor de eerste keer deze avond kon de oude zwammencultuur van Buik zich vermengen met de Fungi Beauprezii van de andere voeten. En dit liep voorlopig goed want Courtin/Beauprez haalden de 1ste set binnen. De tweede werd net iets te makkelijk van de hand gedaan maar in de 3de gingen ze er weer vol voor. Courtin & Hannes hielden hun opgebouwde voorsprong vast tot het eind… al kwamen Lens & Peter opt laatste nog fameus opzetten. Voor de 2de keer deze avond winst met 19-21 in de 3de set. En opnieuw een match die vlot het half uur passeerde.
Enkel 3 : Driezzz vs. Sies
Onzen Driezz had vooraf gezegd dat hij het liefst tegen de Sies zou spelen en zie, zijn droom kwam uit! Driezz ging dit varkentje wel snel wassen of vlot over de knie leggen… Gaan met die banaan was het allerminst. Dries zag alle hoeken van de slaapkamer… euh het terrein en zag de eerste set door de neus geboord.
Captain Buik beloofde Dries een dagje Jacuzzi met de Sies als hij dit verloor. En dat werkte gelukkig. Dries kwam eindelijk boven te liggen en zette de partij naar zijn hand. In de derde was het kruit van Sies volledig verschoten en stoomde Dries makkelijk door naar winst.
Enkel 1 : Buik vs. Roel
Buik opent zijn wedstrijd steevast met een studieronde en kreeg totaal geen voet aan de grond. Roel speelde beresterk en leek de eerste set vlot binnen te halen. Maar bij 20-14 durfde hij de set niet afmaken. Toen Buik 20-20 gelijk kwam brak de mentale weerbaarheid bij Roel en won buik op een diefje. Die dreun kwam Roel niet meer te boven en zo ging de 2de veel makkelijker naar de bezoekers.
Enkel 2 : Hanzz vs. Lens
Dat Lens niet echt gespecialiseerd is in enkel bleek al snel. De eerste partij in deze ontmoeting die de stempel duidelijke winnaar mag dragen.
En deze partij zorgde ook voor een 1-5 tussenstand. We did it again!
Dubbel 4 : Courtin – Paemel vs. Nils & Peter
Wat niet wil zeggen dat ze het vanaf nu wat rustiger aan gingen doen want marathonpartij nummer 3 stond op de agenda. Opnieuw lag de sterkte van de koppels enorm dicht bij elkaar. De eerste 2 sets werden netjes verdeeld, in de 3de set haalde Paemel het codewoord “statistiekenbank” boven en dat bleek te werken want het Lokerse-koppel kon opnieuw winnen met (wat dacht u) 19-21.
Enkel 2 : Hannezz vs. Nils
Captain Buik had intussen opdracht gegeven aan de pot om ne plateau Duvel te laten aanrukken. De pot is voor alle duidelijkheid den Hanzz, de schatbewaarder van de ploeg. Maar Hannes had het niet makkelijk tegen Nils. Tot een 11-10 tussenstand lukte het nog aardig maar nadien kwam Nils helemaal op snelheid… en vooral op scherpte. De dropjes en netdropjes vielen 5cm achter het net. Geen werk om die met uitgesleten schoenen te gaan halen. Hannes deed zijn best maar vond geen oplossing, dikke match van Nils.
En zo kwamen we rond 23.30u tot dit mooie eindresultaat. Douchen was pure snelheid want om 0.00u sloot de cafétaria van Oudegem. Nog nooit zoveel schrik in de ogen gezien. Zelfs de Courtin zat als 3de in de cafétaria!
We onthouden dat :
– zo een plateauke Duvel laten aanrukken in de sporthal een traditie moet worden!
– Hannezz hierdoor wel een beetje afgeleid was.
– wat ik bijzonder raar vind want bij mijn weten lust Hannes geen Duvel!
– voorlopig althans niet 😉
– we door deze overwinning 6 op 8 halen en zowaar mee aan de leiding komen
– en we hier zo lang mogelijk van willen genieten.
– de Paemel na 4 wedstrijden nog steeds op 100% staat
– dat de gevreesde statistiekenbank van Buik zijn effect niet mist
– de brooikes achteraf enorm gesmaakt hebben (merci Peter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *