Verslag Pluimplukkers G5 – Lokerse G4 : 4 – 4

Zondagavond 9 november, een gure herfstwind geselt ons gezicht wanneer we elkaar ontmoeten op de parking van de sporthal; klaar om te vertrekken voor de zware verplaatsing naar de Pluimplukkers. We zijn nog niet vertrokken of ik verneem dat Elise wegens ziekte niet aanwezig kan zijn; en dat Vicky half geblesseerd aan de wedstrijden moet beginnen. Ook onze beste enkelaar Steven Oste is er niet bij; die moest met zijn madam andere spelletjes gaan spelen. Zodoende vertrekken Tine, Vicky, Jo Gyselinck, Pieter Durinck en ikzelf om 3 B2 heren en 2 C1 dames te gaan bekampen. Onze klassementen zijn 2 C2’s, 2C1’s en nen B2. De meesten hadden er dan ook geen goed oog op… .

DD1: Tine en Vicky begonnen een beetje zenuwachtig aan hun partij ; onnodige fouten, slechte services en te snel willen afmaken. Na wat leergeld betaald te hebben begon Tine beter te spelen en ook Vicky leek weinig last te hebben van haar blessure. Met plezier zagen we de dames ruimschoots voor ons op het bankje rusten met een brede glimlach.

HD 1: Op papier waren Jo en ik natuurlijk kansloos tegen 2 B2’s; maar Tom en Siegfrid aan de overkant maakten de grote fout om Jo te onderschatten en alles naar hem te spelen. Vrij ontspannende wedstrijd voor mij dus maar Jo kwam om de 5 punten vragen om te rusten; hij gaf niet op en tegen de verwachtingen in konden we na een fysiek slopende wedstijd toch de overwinning opschrijven.

DE1: ons Vicky mocht tegen Katinka een gelijkwaardige tegenstander bekampen maar als snel bleek dat ze de sterkste was. Ze maakte wel wat te veel foutjes; vooral veel aan de zijkanten en veel pluimen pakken die een halve meter buiten waren; maar als je duidelijk beter bent; dan win je natuurlijk toch. Proficiat alweer voor Vicky en hopla 0-3.

DE2: Tine mocht aantreden tegen een ervaren dame met een krachtige clear. Op een goede dag moet Tine zeker van een C1 kunnen winnen. Haar dropjes waren mooi scherp en resulteerden vaak in een punt. Deze wedstrijd was echter nog iets te hoog gegrepen; vooral toen ze Tine helemaal achteraan het terrein kon vastzetten werd het moeilijk. Verdienstelijke wedstrijd.

HE1: bij gebrek aan Steven, mocht Pieter de fakkel van eerste enkel overnemen tegen Siegfried Schreurs, een ervaren b2 die ook de nodige technische bagage kan voorleggen. Eerste set kansloos onderuit en vanaf de tweede kwamen er barstjes in de fysieke paraatheid van Siegfried Dus derde set en daarin ging het lang gelijk op; maar toen wou Pieter het zaakje forceren door te snel aan te vallen. Daar wist de b2 wel raad mee en voor dat je het besefte was het afgelopen.

HE2: Jo had weer de ondankbare taak om als c2 tegen een B2 uit te komen. Ook hier was het verschil in techniek duidelijk zichtbaar in de eerste (verloren) set maar in de tweede set kon Jo toch duidelijk beter mee. Onze b2 maakte zelfs zijn angst naar de rest van Pluimplukkersbank kenbaar maar het belette hem toch niet om uiteindelijk de bordjes weer in evenwicht te brengen.

0 – 3 voorsprong en na de enkels 3-3 gelijk; waar kennen we dat van… .

GD2: Pieter en Tine kregen met het Pluiplukkers duo met TomVan Hoeymissen een moeilijke maar haalbare kaart. Ik speelde tegelijkertijd en zag een aantal mooie rally’s maar na een dappere wedstrijd won de ervaring het toch: 4-3 voorsprong voor de thuisploeg.

GD1 Vicky en ikzelf; in de eerste set slecht gespeeld, een beetje staan slapen en hopla gedaan; in de tweede tandje bij gestoken en met 17 gewonnen en in de derde was onzen diesel (volgens de Jo) eindelijk in gang. Tot 12 – 12 konden onze tegenstanders nog een beetje volgen maar toen kwamen we onder stoom en de volgende 10 minuten waren zeker één van de betere die we samen speelden; we gaven nog slechts 1 punt weg en de 21-13 stond op het bord en de 4-4 was een feit; een billijke uitslag waar we allicht ook op voorhand tevreden mee zouden zijn.

We blijven mooi in de middenmoot van het klassement en met de wedstrijd tegen de laatste voor de boeg moeten we ons zeker kunnen handhaven in deze reeks.

Na een leffeke snel naar Lokeren want er waren nog 3 andere ploegen die thuis speelden. Veel volk dus; onze poef op G4 nog een beetje groter gemaakt en tegen een uur of 2 zat ik in mijn bed. Pijn dus deze morgen; want ik was waarschijnlijk de enige zot die moest gaan werken…

Eén gedachte over “Verslag Pluimplukkers G5 – Lokerse G4 : 4 – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *