Verslag Royal Antwerp G2 – Lokerse G2 : 3 – 5

We vertrokken vorige zondag met een beperkte opstelling om de 2e in de rangschikking Royal Antwerp te bekampen. Onze kapitein Buik liet verstek gaan om onze 2e herenploeg te versterken. En met succes, want achteraf bleek dat hij zijn 3 matchen gewonnen heeft.
Wij, (Kristel, Caroline, Mul en ikzelf) hadden om 17.15 aan de sporthal afgesproken. Onze teergeliefde kapitein had ons meegedeeld dat het zeker 3 kwartier rijden was. Naar gewoonte was Kristel 10 minuten te laat en nog stonden we om 10 minuten voor tijd al in de zaal op te warmen… Met andere woorden na 20 minuutjes rijden waren we daar toegekomen? Den buik was destijds waarschijnlijk eens meegereden met de damesploeg, want die rijden daar inderdaad anders naartoe (waarbij 45 minuten nipt kan zijn ?).
Daar toegekomen zagen we dat onze sympathieke tegenstanders ook slechts met 4 spelers waren. Stefan Brys (Kapt.), Tom Mertens, Eva Jacobs en Joke Bevers. 4 B1’s dus op het menu… Royal Antwerp had de tweede plaats en bij winst konden ze gelijk komen met W&L (de leider). Die hadden echter in de namiddag reeds tegen Latem gespeeld, waarbij ze bij winst zeker waren van de titel.
De matchen:
Naar gewoonte begonnen we met de dubbels. Samen met Mul tegen Brys/Mertens is een zware opdracht, maar we sloegen ons erdoor. Wij maakten net iets minder fouten dan onze tegenstanders… Ook onze dames wonnen de dubbel in 3 sets. Een goede start dus…
De enkels konden we alle 4 tegelijk starten. Mul werd opgeofferd op 1 tegen Tom Mertens. Hij speelde toch een verdienstelijke 3-setter. Door zijn prachtige verplaatsing en zijn 5 kilo’s te veel rond zijn navel verloor hij deze match echter. Toch een knappe prestatie.
Ikzelf diende tegen “den Brys” te spelen. Van in onze jeugd bekampen we elkaar reeds. Ik won met 14 en 12 dankzij de hoge foutenlast van Stefan.
Caroline speelde de eerste dames enkel tegen Joke Bevers. Thuis werd deze match nog vrij makkelijk gewonnen, maar op verplaatsing kan alles een beetje anders uitdraaien. De eerste set werd vrij zwaar verloren. Bij Caroline lag de foutenlast veel te hoog zei ze. De 2e was echter heel nipt, maar ging ook verloren met 22-20…
Kristel, die bij deze match bewees dat ze volledig hersteld is van haar hersenschudding, speelde een heel verdienstelijke enkel . Winst in 2 sets!
Na de enkels stond het dus 4-2 in ons voordeel. We hadden dus nog 1 mix nodig. In de heenronde verloren we deze nog beiden. En de opstelling was nu terug identiek.
Mul speelde met Caroline de 2e mix tegen Stefan Brys en Eva Jacobs. Ook nu werd er nipt verloren in 3 sets. Jammer, maar 2 keer verloren in 3 sets (heen –en terugronde)
Wij wisten dat we een kans hadden, maar dat we dan wel heel goed spel moesten tonen… De eerste set verloren we met 17 en de 2e set stonden we 14-4 achter. Opeens keerde de wedstrijd… Door onze achterstand hadden we niks meer te verliezen en konden we stressloos spelen. De 2e set werd gewonnen met 21-15. De derde set liep voort zoals de 2e eindigde en werd gewonnen met 21-9.
De 5-3 overwinning was dus een feit! Indien we de komende zondag 2 punten pakken tegen de Pluimplukkers eindigen we alsnog 2e in de 3e liga. Niet slecht voor ons eerste jaar in deze reeks. Stuk voor stuk hadden we toffe competitiematchen.
Na de matchen gingen we douchen. Daarna werden we als koningen ontvangen door onze sympathieke tegenstanders. De biertjes smaakten als nooit voordien en…… de pizza was overheerlijk… Inderdaad Buik, dan toch geen ribbekes…
Ps: wisten jullie dat een mens kan overleven op cola, chips en pizza? Vraag dat maar eens aan de ma van Joke Bevers!!
Volgende week nog een laatste matchke kloppen en het seizoen zit er op voor ons gemengd ploegske!

-Kasteel-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *