Verslag internationaal jeugdtornooi FC Langenfeld

De opener van het internationale seizoen voor Sam Van den Broeck is steeds het tornooi van Langenfeld, wat bekend staat als één van de sterkst bezette jeugdtornooien van het seizoen. En ook dit jaar was er een sterke bezetting met ondermeer de nationale jeugdteams van Denemarken, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Finland, Zweden, Oostenrijk, België en sterke delegaties van Schotland, Letland, Bulgarije, Engeland, Wales, Kroatië en Tsjechië.

Dus zoals steeds was de tegenstand niet te onderschatten en een goede waardemeter om het seizoen te starten.

Sam begon op vrijdag in de MXD U17 met vaste partner Ine Lanckriet aan zijn zijde. De loting had hen in de eerste ronde tegen een Duits koppel geplaatst met zeker uitzicht op winst. En dat gebeurde ook, deze Duitsers werden in twee sets (14 en 15) vlot verslagen. In de tweede ronde wachtte opnieuw een Duits koppel, maar dit keer een reekshoofd. Drie jaar geleden hadden Sam en Ine daar al eens kansloos van verloren, maar dit jaar was er toch het geloof dat een overwinning binnen de mogelijkheden lag. En ei zo na geschiedde het. De eerste set ging goed en werd gewonnen met 18. In de tweede set liepen Sam en Ine steeds achter de feiten aan en verloren dan ook met 16. De derde set verliep uitermate spannend. Beide teams maakte om beurten punten en gingen zo naar 16-16, maar toen gingen Sam en Ine driemaal na mekaar in de fout en weg was de verhoopte overwinning. De set ging met 21-17 naar de Duitsers.

Op zaterdag moest Sam om 9u aantreden tegen alweer een reekshoofd (de loting was hem niet goedgezind), de Fransman Antoine Lodiot (2de man van de Franse U17) was de tegenstrever. Maar Sam zag zichzelf toch wel stunten tegen deze goed gekende Fransman die eerder dubbelspecialist dan enkelspeler is. Na een blitzstart van de Fransman in de eerste set kon Sam op 17 nog even de schijn wekken om terug te komen (na een lange inhaalbeweging), maar enkele rake smashes van de Fransman drukten deze hoop de kop in (21-19). Maar vanaf de interval voelde iedereen dat Sam de betere speler geworden was. In de tweede set ging Sam op zijn elan door en pakte deze set vlot met dezelfde cijfers (19-21). In de derde set ging Sam door en kon draaien met 11-7 voorsprong om nadien door te gaan tot 14-11. Maar toen kreeg de Fransman opnieuw meer grip op het spel van Sam en ging in no-time naar 16-16. Drie identieke punten gingen nadien naar de Fransman en brachten hem op 19-16. Sam stribbelde nog even tegen maar drie punten verschil waren teveel. Jammerlijk verlies met 21-18, maar iedereen uit de entourage van Sam (en ook de neutrale toeschouwers) waren van mening dat er meer inzat voor Sam en dat zijn prestatie niet het juiste resultaat opleverde, maar hetzij zo… toch een topprestatie van Sam.

In het MD U17 trokken Sam en Marijn Put (vaste partner van Sam) opnieuw een Frans duo. Na een thriller in drie sets moesten Sam en Marijn het onderspit delven (22-20, 19-21 en 20-22), maar ook hier was het gevoel dat beide teams dicht bij elkaar lagen en dat winst voor Sam en Marijn evengoed gekund had. Misschien iets meer koelbloedigheid op dit niveau…!

Conclusie : Sam heeft een zeer goed tornooi gespeeld, de prestaties waren goed en veelbelovend, al bleven de resultaten wel een beetje uit.

Nog even meegeven dat Sam in het nieuwe Federbelmagazine N°3 een leuke vermelding krijgt in het artikel met de beschrijving van het tornooioverzicht in de periode na nieuwjaar. Hierna de link naar het artikel :

http://www.federbel.be/Federbel%20Magazine%2003.pdf

Groeten,

Werner

0 gedachten over “Verslag internationaal jeugdtornooi FC Langenfeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *