Verslag Trofea Junior Master Almere (NL)

Even een kort verslagske van het “Trofea Junior Master Almere 2009”.

De Belgische ploeg U15 heeft het daar uitstekend gedaan en heeft nog maar eens bewezen ze een sterke lichting zijn.

In het enkel waren de vier halve finalisten Belgen, met name Thijs Demeyere, Nick Marcoen, Marijn Put en Sam VdB. Sam werd in de halve gekoppeld aan Thijs Demeyere. Dit is steeds een zware dobber, net zoals op de I.P.J.O. verloor Sam in twee sets maar bewees toch dat de kloof steeds kleiner wordt. Marijn won de andere halve finale en zou later ook in finale Thijs kunnen afhouden. Marijn sterk op dreef dus…

In het dubbel gemengd haalde Sam met partner Ine Lancriet de kwartfinale, waar ze door de latere winnaars uitgeschakeld werden. Nochtans hadden ze in de derde set op 20-18 twee wedstrijdpunten. Maar je moet ze kunnen pakken hé… De derde set ging alsnog verloren met 20-22.

In het dubbel, met Sam gewoontegetrouw gekoppeld aan partner Marijn Put, konden ze doordringen tot in de finale, waar ze opnieuw de andere Belgen (Thijs en Nick) tegenover hen kregen. Na een zeer spannende strijd, beslecht in drie sets, moesten Marijn en Sam hun meerdere erkennen in Thijs en Nick. Maar het verschil tussen beide kopels is zeer klein geworden.

In ieder geval hebben de Belgen (U15) daar in Almere een sterke indruk nagelaten. En voor Sam was het met een finaleplaats, een halve finale en een kwartfinale zeer geslaagd.

En het volgende weekeinde treffen de vier Belgen mekaar weer, in den B2 in Lokeren !!!

-Werner-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *