Verslag Wit-Wit G1 – Lokerse G1 : 6 – 2

Maandagavond was het om 19.00 verzamelen geblazen in Gent om af te zakken naar Ronse. Daar stond WitWit ons op volle sterkte op te wachten om hun verlies van de heen match goed te maken. Wij hoopten op chance met de opstelling om eventueel een gelijkspel uit de brand te slepen. We gokten met de opstelling en verloren het pleit. Niettemin wilden we ons helemaal geven gesteund door onze kersverse nieuwe outfits.
Sam en ik begonnen tegen Arno en Jeremie, we speelden wellicht de sterkste wedstrijd van dit seizoen. We hadden constant de controle over het matchverloop. We winnen nipt in 2 sets, of misschien moet ik zeggen dat we op de cruciale fasen meer vertrouwen of meer chance hadden. (Het is maar hoe je zoiets interpreteert)
Caroline en Kaat namen het op tegen het prinsessenkoppel Flore en Ine.Redelijke goeie partij van onze dames, gezien de kwaliteiten aan de overkant. De dames van Wit Wit brengen de stand weer in evenwicht.
Dan de enkels, door de winst van Sam tegen Arno op het voorbije Vlaams Kampioenschap hadden we gehoopt om Sam weer tegen Arno te plaatsen, maar dat ging dus niet door.Sam geeft Jeremie partij. Ondanks de goeie bedoelingen van Jeremie om Sam nog eens op zijn doos te geven, voor die laatste een klassement hoger gaat spelen, zag ik toch veel vaker Sam aan service. Sam wint vlot in 2 sets. Ik moet dan voor de zoveelste keer tegen Arno kloppen. Het lukte me nog nooit om Arno in enkel te kloppen en daar heb ik gisterenavond geen verandering in gebracht. Had ik het kunnen opnemen tegen Jeremie dan lag daar misschien nog een extra punt??? De dames vochten voor wat ze waard waren tegen de prinsessen van het Belgisch badminton. Ik was eigenlijk blij met de vaststelling dat nog Kaat, nog Caroline van het veld werden gespeeld. Maar dat Flore en Ine redelijke tegenstand kregen en dus het pleit enkel konden winnen door geconcentreerd en goed te spelen.
De beide mixen moeten dan gewonnen worden om weg te komen met een punt. Maar, je vermoed het al, en wie een beetje het badminton volgt zal wel weten, dat dit geen sinecure is. Wederom was WitWit ons te slim af met hun opstelling en dus kwamen Kaat en ik uit tegen Arno en Flore. We winnen nog wel de eerste set, maar daarna vergaat het lachen ons snel en zetten broer en zus de puntjes op i. Sam en Caroline bouwen tegen Jeremie en Ine in beide sets een mooie kloof op, maar falen naar het einde van de sets en verliezen.
Eindstand 6-2 en dus heeft WitWit zijn wraak na hun verlies in de heenmatch.
Achteraf hebben we nog het nodige commentaar geleverd op transfer geruchten en kwamen de heren tot de vaststelling dat we op Valentijn 2011 elkaar weer ontmoeten bij de herencompetitie. Dat belooft! Voorstellen voor leuke outfits voor die ontmoeteing worden in overweging genomen.

Frederik Desander
(foto’s : Werner)

0 gedachten over “Verslag Wit-Wit G1 – Lokerse G1 : 6 – 2

  1. Zondag 19-12 laatste wedstrijd tegen de Pluimplukkers. Als we hen punten kunnen afsnoepen dan hebben we dat met alle ploegen gedaan en dat zou fantastisch zijn.

  2. En zoals aangekondigd kan onze match eventueel vroegtijdig beslissend zijn over wie kampioen word in onze reeks. De uitspraak omtrent de opstelling van de PLuimplukkers zou dan niets meer uitmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *