Verslag Wit-Wit H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

EERSTE OVERWINNING BEET!!!

Maandag om 19.00 was het verzamelen geblazen aan de sporthal om met onze eerste herenploeg de mannen van Wiet-Wiet (Ronse) te gaan bekampen.

Onze “gelederen” bestonden als spelers uit Sam, Chordy (alias Jordy), Buzze (alias Davy) en Kasteel (alias lekker dingJ ).  De Sander kon er door zijn werk jammer genoeg niet tijdig raken…

Vaste supporters Werner en Tony konden uiteraard ook niet ontbreken.  Werner liet zelfs de showcase van Marco Borsato achterwege om ons te steunen.  Met dank (vooral van Vicky) !!

Het was terug enkele weken geleden dat we nog eens moesten aantreden én daarenboven konden we de punten zeker gebruiken.  We hadden al eens verloren dit seizoen en 2 keer gelijk gespeeld.  Wie deze avond “de boot in ging” zou nog een zware competitie tegemoet gaan.  In den auto hebben we onze samenstelling bepaald en kozen we voor 2 vaste dubbelkoppels. De “jeugd” en de “anciens”… Voor de enkels moesten we “gokken” en trachten om Sam tegenover Arno VDH. te krijgen.  We kozen er terug voor om Sam op de eerste enkel te plaatsen. 

In mijnen auto zaten de “spelers” en de supporters volgden iets daarachter.  Wij hebben naast de opstelling ook nog het “geluid van Q-music” geraden én we zijn er zeker van dat het nog niet gezegd is.  We zoeken juist nog iemand die het wil (durft) te zeggen op de radio.  Money gegarandeerd J

In de zaal toegekomen maakten we ons traditioneel nog wat “aerodynamischer” door eens langs het deurke te passeren waar zo een manneke op getekend staat.  Ik werkte daar dan ook op mijnen bureau mijn opstelling verder afJ

Toen we de opstelling van de mannen van Wiet-Wiet zagen wisten we dat we een zware avond tegemoet gingen.  Onze opstelling viel tegen omdat Arno op de 2e enkel stond en daardoor tegenover Jordy kwam te staan.  Sam moest op HE1 Erwin Huyghe bekampen die zich als het ware opofferde.  Op 3e stek moest Buzze(ken) spelen tegen Mathieu Dekeyser en ikzelf mocht op de 4e enkel spelen tegen De Keyzer Jeremy.

We startten met de dubbels waarin Sam en Jordy het opnamen tegen Erwin en Mathieu.  Deze dubbel werd vrij vlot met duidelijke cijfers gewonnen. (12 en 14).  Tegelijkertijd namen Buzze en ik het op tegen “Djé” De Keyzer en Gregory “Heylie” Heylens.  We wisten dat dit een héél belangrijke dubbel ging worden.  We voelden steeds dat we de greep op de match hadden, maar in de eerste set gaven we toch nog een 15-19 voorsprong uit handen.  Na een kleine aanpassing van de tactiek wonnen we dan toch uiteindelijk de 2e en 3e met respectievelijk  12 en 14.

Een (gehoopte) 0-2 voorsprong.  Daarna kwamen de dubbels tegen Arno met Djé en Arno met Heylie eraan.  Dit werd andere koek.  Sam en Jordy sleepten bijna een 3e set uit de brand maar door een nipt verlies in de 2e (25-23) ging dit niet door.  Davy en ikzelf konden niet echt uitpakken en gingen verdiend met 13 en 18 de doos in.  2-2…

Sam was ondertussen gestart op HE1 en dat mocht uiteraard niet mislopen.  Hij won dan ook vrij makkelijk met 6 en 17 van E. Huyghe. 

Daarna mocht Jordy starten tegen Arno.  We rekenden niet op deze enkel, maar we hoopten toch op een stunt.  Arno bleek echter toch té sterk en zette zijn sterke prestaties uit de dubbels verder in de enkel.  Jordy verloor met 2 keer 12.

Ondertussen was Buzze op H3 gestart tegen Mathieu De Keyzer.  Dit was ook een moeilijke match.  Davy keek continue tegen een kleine achterstand aan.  Hij had mijn inziens wat last van de zenuwen, maar achteraf vertelde hij me dat hij dat steeds deed om zijn eigen op te krikken.  Rare manier, maar we weten al langer dan vandaag dat den Buzze al ies raar vanachter den hoek durft te komen.

Nadat hij 17-13 achter stond bleek zijn manier van aanpakken toch te werken.  Davy sleepte alsnog de eerste set binnen met 17-21!  In de 2e set kwam Davy onmiddellijk goed voor, maar hij liet Mathieu naar het einde toe nog goed terug komen!  Uiteindelijk sleepte hij toch de 2e set binnen met 19 waardoor we alvast een gelijkspel beet hadden.

Toen iedereen gedaan had startte ik op 4e enkel tegen Jeremie “Djé” De Keyzer.  Dit is, voor mij althans, een moeilijke match.  Het was echter een superbelangrijke match want met een gelijkspel gingen we weer niet veel vooruit komen in het klassement.

Ik startte dus gemotiveerd en het ging gelijk op tot 10-10.  Toen brak er als het ware iets bij Djé waardoor ik de eerste set kon binnen halen met 13-21! Belangrijk voor de moraal.  Ik voelde dat ik zeker niet onder lag en het vertrouwen steeg.  Mijn service draaide echter voor geen meter…  Vele punten gaf ik gewoon af…  Nadat ik 17-14 achter kwam in de 2e dachten de supporters al op een traditionele 3e set van mezelf.  Ik hield echter het hoofd koel en kon de 2e binnen halen met 18!

Onze eerste overwinning was een feit en daar waren we dolgelukkig mee.  In de heenronde moeten we nog tegen Gentse spelen en bij winst komen we op een eventuele 2e stek in het klassement op 1 punt van de leider Lebad.

Na een verdiend douchke, waar mijn douchefleske verkracht werd, kregen we nog een lekker broodje voorgeschoteld door de sympathieke mannen van Wiet-Wiet.  Wij hopen dat ze snel wat punten kunnen pakken en zich in onze reeks kunnen handhaven.

Op 6 maart willen we jullie alvast uitnodigen wanneer we in de arena treden om Gentse te bekampen!

Captain Kasteel

0 gedachten over “Verslag Wit-Wit H1 – Lokerse H1 : 3 – 5

  1. Fantastisch van onze boys. Stikjaloers ben ik omdat ik er niet bij was voor de eerste overwinning dit seizoen. Ik hoop dat er nog veel mogen volgen.

  2. Ik mij opofferen??? No way. Ik ben momenteel gewoon den beste enkelaar. Allez, dat is toch wat de kapitein me vooraf gezegd had 😉
    Het behoud verzekeren zal nu wel niet meer makkelijk zijn, maar we doen ons best. Het zou inderdaad jammer zijn om deze (Oost-Vlaamse) reeks te moeten verlaten.
    En anders… tot binnen twee seizoen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *