Verslag Wit-Wit Ronse G1 – Lokerse G1 : 5 – 3

Na onze winst van vorig week tegen De Pluimplukkers en het gelijkspel van de 2 koplopers dit weekend konden we gisteren een heel goed zaak doen in het klassement. Dus zakten we met ons ploegske af naar de laatste in de stand, Ronse. Ellen kon er niet bij zijn door het drukke kotleven in Leuven.

De HD beloofde moeilijk te worden en werd dat ook. Er werd geknokt voor ieder punt en de service ging de hele tijd heen en weer. Op het eind van set 1 kreeg eerst Ronse 4 setpunten, maar we wisten ze allemaal terug te pakken en komen zelf 4 keer op setpunt. 29-29 dus en supersuspense! Jeremie retourneert mijn service net op of naast de zijlijn en niemand had het echt goe gezien. Maar een geste van sportiviteit gaf ons het voordeel.
Set 2 werd weer spannend, maar nu trekt Ronse aan het langste eind en dus spelen we een beslissende derde set. Op het eind lijken we het te gaan halen, maar Jordy draaide eigenhandig een bijna triple matchpunt om door een wel heel makkelijke smash een meter buiten te slaan. Arno en Jeremie grijpen de laatste strohalm en maken het weer af met 22-20. Ik was er eventjes niet goed van.
Gelukkig hadden de dames de scheve situatie na set 1 weten recht te trekken en wonnen ze de match in 3 sets. Naar verluidt speelde onze dames niet echt goed en kon de match evengoed in het voordeel van Ronse zijn uitgevallen. Dus was 1-1 een logische uitslag na de dubbels.
Ik had me opgeofferd op HE1 tegen Arno, maar de verwachtte afslachting kwam er niet. Voor het eerst in al die jaren kon ik tegen Arno een beetje meespelen en haalde 17 en 15.
Jordy kon het opnemen tegen den Duche en weet maar nipt set 1 te winnen. In set 2 begint het kapwerk van Jordy zijn tol te eisen op de shuttlevoorraad van Ronse, maar vooral op het gemoed van Duche. Je zou voor minder een beetje gefrustreerd geraken. Jordy wint die set iets ruimer en dus ook de match.
Tijd dan voor de dames. We wisten dat de DE belangrijk ging worden indien we de 2 punten wilden meenemen naar huis. Het werd al snel duidelijk dat we Ellen gingen missen. Het niet zo denderend spel van Joke en Kaat was niet opgewassen tegen een meer dan degelijke Jullie en Lieselot. Zonder pardon winnen zowel Julie als Lieselot hun enkelpartijen in 2 sets. Alleen Joke had een kans op een derde set, maar was de kluts kwijt tijdens het tellen naar 21. Zo werd 17-20 terug gedraaid naar 17-19 zonder dat er iemand erg in had.
Restte er ons nog 2 mixen om de punten te delen. De JO’s winnen snel en makkelijk van Duche en Julie. Kaat en ik hebben het veel moeilijker tegen Arno en Lieselot. Ondanks dat ik echt nie goe bezig was, wisten we toch nog een derde set uit de brand te slepen. In set 3 ga ik definitief onderuit en dus was de eerste winst voor Ronse een feit.
Het werd voor ons dus een ontgoochelend avondje badminton, maar men moet zich waardig tonen in zijn verlies en dus de positieve kanten proberen te benadrukken. En die zijn er in overvloed. Na vorige week een van de leiders te kloppen en nu te verliezen van de laatste in de stand houden we bijna alle opties open in 2de liga A. En dus zijn we weer eens scherprechter in onze reeks. En dat pleit voor ons. Want kampioen spelen en volgend jaar gaan afzien in eerste, daar hebben we met ons huidig klein ploegske geen zin in. Op naar volgende zondag waar we thuis de Mintons op bezoek krijgen, die punten moeten pakken willen ze alleen aan de leiding blijven.
Captain Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *