Verslag Yonex Belgian Junior Master Overpelt

Esslyn De Pauw pakt de zege bij JE U13, Jonah De Smedt bereikt halve finales.

We hebben het al gezegd, onze jongens doen het goed! Eerst werd er gescoord op de jeugdcups. Een stapje hoger zijn het Yonex Belgian Junior Master Circuit waar de selecties van de verschillende provincies steevast hun zonen en dochters naartoe sturen. Zo was er afgelopen zaterdag ook een delegatie uit Oost-Vlaanderen richting het verre Overpelt getrokken, bijna 120km verderop.

Bij de jongens U11 hadden we één enkele koene strijder opgestuurd, maar wat voor één! Jonah De Smedt doet het goed. Zeer goed. Jonah heeft dit seizoen nog geen enkele Junior Master. En je ziet, deze inzet loont. In Overpelt kon Jonah voor het eerst zijn poule winnen. Maar er was nog meer. In de eindtabel moest hij pas in de halve finale de duimen leggen tegen het derde reekshoofd Ombecq. Doe zo voort Jonah!

De hoofdvloot van onze Junior Master spelers vinden we terug bij de jongens U13.
In het enkelspel bij de jongens slaagden maar liefst 3 van onze spelers (op een totaal van 9) erin zich te plaatsen voor de eindtabel! Alleen onze eerstejaars Wannes Soenen eindigde 2e in zijn poule en miste zo de plaatsing. In de eindtabel sneuvelde Lennert Heynderickx in de kwartfinale. Bjarne Verleysen moest in de 1/8 zijn meerdere erkennen in clubgenoot Esslyn De Pauw. Op Esslyn stond zaterdag blijkbaar geen maat. Hij plaatste zich zonder setverlies voor de finale en won ook die in 2 sets van Mats Born. Een dikke proficiat Esslyn!

Bij de jongens U15 vinden we Matteo Christiaens terug. Matteo behaalde in het jongens dubbel de kwartfinale. Zijn dubbelpartner was Tycho Broucke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *