Vervolg verslag clubkampioenschap 2011

Het onwaarschijnlijke is alsnog gebeurd! Uw verslaggever heeft eindelijk een klein nutteloos moment ontdekt in zijn anders overbezette agenda. En nutteloze momenten kunnen evengoed gevuld worden met aanvullend nutteloos gepalaver.

Het hiaat op de site (het rijmt nog ook) zal met het schrijven van dit verslag opgevuld worden.

Want dit verslag gaat over de dubbels en de mixen van ons nog steeds nazinderend clubkampioenschap.

Starten doen we met het verslag van de heren dubbels C2-D… gewoon om het feit dat dit verslag al geschreven werd door een toen door examenstress en simpelheid geteisterd brein van de heer Verlee. (hopelijk gaat het terug wat beter met hem, want anders begin ik al te twijfelen aan het niveau van onze snelnaderende LBC-quizzz)

Ik citeer :

“ Omdat iemand te lui is een verslagje te schrijven over de dubbels, hierbij een korte subjectieve nabespreking:

Niemand was geïnteresseerd in de B1-C1 reeksen en damesdubbel lokte enkel een aantal priesters en potloodventers. Uitslagen van deze volstrekt overbodige matchen kunnen desgewenst nagelezen worden op toernooi.nl.
Supporters waren echter massaal afgezakt om in het hoofdevenement hun C2-D idolen aan het werk te zien. ‘Pieter, Pieter, Pieter’ weergalmde het dan ook in de zaal, gevolgd door: ‘uw dubbelpartner komt niet opdagen’.
Het nodige smeergeld werd uitgewisseld en zo raakte ik toch van straat (was de liefde ook maar met geld te koop :p ).
Met Stan rolde ik de poule op en Tijl-Simon en Nassim-Rik deden in hun respectieve poules hetzelfde. Het publiek werd extatisch toen Tijl-Simon en Nassim-Rik elkaar in een bloedstollende driesetter alle hoeken van het plein lieten zien. Nassim-Rik wonnen de wedstrijd, maar die derde set zou uiteindelijk alles beslissen.
Al helemaal uit hun dak gingen de supporters toen Stan en ik uiteindelijk het plein betraden. Jammer genoeg waren Tijl-Simon een klasse te sterk en in twee sets moesten we dan ook het onderspit delven.
Meteen waren alle winstkansen verkeken en de meeste supporters dropen dan ook ontgoocheld af.
Toch konden we als scherprechter nog beslissen wie HD C2-D won en ondanks grenzeloos respect voor onze (ex-)kapitein konden we niet anders dan Nassim-Rik met lege handen achter te laten.
Nassim-Rik en Pieter-Stan hadden 2 sets gewonnen, Tijl-Simon 3.
Zij waren dan ook de terechte winnaar van HD C2-D.
Pieter bleef huilend achter met een berg sandwichen en aoste-worstjes…”

Bedankt Pieter!

Degene die wel geïnteresseerd moesten zijn in de dubbels van B1 tem. C1 mogen nu verder lezen (tot de volgende Verlee!)

Het heren dubbel B1 kreeg een wel zeer evenwichtige loting. Er waren natuurlijk favorieten (Mul/Desander, Buik/Foemp & Dries/Kasteel) maar evengoed zaten er outsiders tussen (Jordy/Paemel & Klaas/buZZe) die zeker niet kansloos waren.
Maar door een (te) snelle opeenvolging van de wedstrijden kregen we niet altijd de te verwachten uitslagen op het blad.
In de eerste reeks dubbels rekenden Mul en Sander meteen af met Buik & Foemp terwijl Jordy en paemel zich naar voor schoven door eerst te winnen van buZZe/Klaas en vervolgens af te rekenen met de favorieten Dries/Kasteel). Ook Mul/Sander bleven hun partijen winnen waardoor zij 2 onder elkaar moesten beslissen wie de eindwinnaar werd. Het werd een spannende finale die uiteindelijk toch een verrassende winnaar opliep. Jordy & Paemel (nog steeds B2) wonnen in 2 sets van Mul en Desander!

 

 
Ook bij de dames dubbel B zag je ze vallen met vliegen door de vele wedstrijden. Wat het natuurlijk niet minder interessant op maakt. In een spannende driesetters verheffen Elke De Waele & Vicky D’haen zich tot de favorieten ten nadele van Caroline Coppieters met de wederoptredende Joke Breynaert. En de B2-dames gingen door, want later klopten ze ook Els & Isabelle en Kristel & Kimberley met de eindwinst tot gevolg. Caroline en Joke pakten het zilver na winst tegen Kristel en Kimberley.

  
Het heren dubbel B2-C1 dan waarin Poule A werd gedomineerd door ouwe rotten in het vak Kris Pensaert & Stijn Deley. Ze wonnen telkens in 3 sets van Famacci/Oste & Hannes/Bocky. Groep B opende met een zeer spannende driesetter waarbij Gianni De Wilde & Dirk De Gucht het nipt haalden van Patrick met Jens. Hanzz en Wymie gingen iets vlotter voor de bijl.
De finale was waarschijnlijk dé wedstrijd van het tornooi. Pense en Ley wonnen de eerste set in verlengingen met 24-22 waarna Gianni & Dirki gelijk maakten met dezelfde setstand. De 3de game was opnieuw bijzonder spannend. Uiteindelijk haalden Pense/Deley het na (wat dacht u) opnieuw verlengingen, 22-20 werd het.

 

  
Het dames dubbel C2 – D was gewoon één wedstrijd met de clubkampioenentitel als inzet. Celine Kelem met Justine Penneman namen het op tegen de zusjes Delphine en Jana Segers. Ook hier werd het een spannende driesetter waarin Justine en Celine in de finale set toch duidelijk afstand namen.

De gemengdes werden gespeeld in 2 reeksen.

Enerzijds hadden we de goedgevulde B-reeks waarin gewerkt werd met 2 poules. In Poule A was het allemaal bijzonder nipt. Uiteindelijk konden Kasteel en Els al hun wedstrijden winnen (al waren er heel wat nipte bij). Poule B was éénrichtingsbadminton voor de favorieten (met dank aan de loting) buZZe Van De Putte en Ellen Vanderveken.
In de finale bevestigden ze meteen hun favorietenrol door Kasteel en Els met een 21-10 aan te smeren. De tweede game werd spannender, maar ook die ging naar buZZe en Ellen.

 

De poule Gemengd C – D bestond uit 4 koppels waarin we 2  groten kanshebbers naar voor konden schuiven. Frank De Wilde en Kimberley Hillaert wonnen hun 2 eerste partijen, maar dat deden ook Bart Pringels en Jana Segers.
In het onderlinge duel was er duidelijk geen maat op Frank & Kimberley. Ze wonnen met 2x 13.
Peter De Wolf en Nancy De Wilde legden beslag op de derde plek ten nadele van Nassim Amnad en Justine Penneman.

 
Nadien gingen we mankend en slepend richting cafétaria waar het schuiven was voor een vochtige nieuwjaarsreceptie die startte met de traditionele huldiging van de clubkampioenen.
Ik wil iedereen bedanken voor jullie massale deelname aan dit evenement. Had het 2 dagen later geen examenperiode geweest voor onze studenten hadden we ongetwijfeld nog meer volk gehad. Ongeveer 2/3 van de competitiespelers tekende present wat ons bijzonder verheugt.

Alleszins tot de volgende editie…en de vraag wie wordt Clubkampioen anno 2012!

Om af te sluiten nog enkele foto’s van onze exhibitiespelers die van ’s morgens 9u tot 18u aan één stuk doorgespeeld hebben.

 

 
Alle foto’s kan je bekijken op de facebookpagina’s van Steven Oste en Peter De Wolf

0 gedachten over “Vervolg verslag clubkampioenschap 2011

  1. Buikie, mijn door simpelheid en examenstress geteisterd brein heeft zijn oog wel al laten vallen op een dikke dt-fout in uw schrijfsels 😛

  2. Weer eens een zalig verslagje dat ik met plezier lees.
    Helaas zag ik een kleine fout. Kristel en ik hadden gewonnen van Caroline en Joke. ( Staat anders vermeld hier.. )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *