Tornooien

Officiële tornooien worden georganiseerd door clubs die aangesloten zijn bij Badminton Vlaanderen. De kalender van dit seizoen met alle nodige gegevens over de geplande tornooien vind je hier.

Ook de Lokerse BC organiseert jaarlijks een spetterend volwassenentornooi voor A-B1 – B2 – C1 – C2 – D spelers. De data van LBC-tornooien staan vermeld bij Clubactiviteiten.

 
Jeugdtornooien
Een zeer goede manier om beter te worden, is meedoen aan competitie en tornooien. Spelers van de Lokerse BC kunnen deelnemen aan JeugdCup en aan het Yonex Belgian Master Circuit.

Elk jaar organiseert de Lokerse BC een clubkampioenschap voor de jeugd. Aan dit tornooi kunnen alleen leden van de LBC deelnemen. Natuurlijk vallen hier steeds mooie prijzen te winnen.

Om de band met de club te versterken heeft er een heus Jeugd-Oudertoernooi plaats waar ook de ouders hun beste badmintonbeentje moeten voorzetten. De datum hiervan vindt u bij Clubactiviteiten.

 
Recreantentornooien
Recreantentornooien zijn niet- officiële tornooien georganiseerd door clubs die al dan niet aangesloten zijn bij Badmintonvlaanderen. Over het algemeen zijn deze tornooien toegankelijk voor alle spelers van beginners tot C2 spelers. De reglementen voor deze tornooien worden volledig door de organisator bepaald. Zij voldoen dan ook over het algemeen aan geen enkel officieel criterium.

De tornooien voor recreanten zijn er voor diegenen die hun competitieve instelling willen botvieren. Er wordt gespeeld op alle niveau’s, en je kan inschrijven van beginneling tot gevorderde. Het gaat er vriendschappelijk, maar daarom niet ‘zacht’ aan toe. Voor elk wat wils, een toffe sfeer, prijzen,… stuk voor stuk aanraders!

Indien je als club dergelijk tornooi organiseert en je ontmoeting op de site vermeld wilt zien staan, geef dan alle info door via lbcbestuur@gmail.com.

 
Inschrijven voor tornooien
Het inschrijven voor een toernooi gebeurt via www.toernooi.nl. Deze website is erg gebruiksvriendelijk. Een stappenplan om in te schrijven vindt u hieronder.

 1. Je gaat naar in je browser naar : http://www.toernooi.nl
 2. Linksboven, bij “Zoek toernooi:” tik je de naam van het tornooi bvb ‘jeugdcup’ in
 3. Volgens zoek je in de lijst naar de jeugdcup die je wil spelen bvb. Temse
 4. Je klikt de link “PBO Jeugdcup Temse”
 5. Je komt op de specifieke webpagina van de jeugdcup die je wil spelen en je klikt bovenaan op ‘Klik hier om in te schrijven’
 6. Dan kan je kiezen : ‘Inschrijven met een login’  /  ‘Inschrijven zonder login’
 7. Een voordeel van met login  is dat je slechts 1 keer al je gegevens moet invullen.  Al de volgende keren dat je inschrijft voor een tornooi zijn de gegevens beschikbaar op de website.
  1. Inschrijven zonder login
   1. Je vult je persoonlijke gegevens in & je sport gegevens eventueel aangevuld met partnerinfo & opmerkingen.
   2. Je klikt op ‘verder’, je controleert je inschrijving en vult de eventueel ontbrekende gegevens aan en klikt op ‘Opslaan’
  2. Inschrijven met login
   1. Je hebt al een login
    1. Je vult je loginnaam & paswoord correct in om in te loggen
    2. Je krijg nogmaals de keuze om in te schrijven uit de 3 onderstaande keuzes… je kiest hier inschrijven met huidige login!
     1. Inschrijven met uw huidige login (‘loginnaam’)
     2. Inschrijven met een andere login
     3. Inschrijven zonder login
    3. Je persoonlijke gegevens in & je sport gegevens komen op het scherm.
    4. Kies welke onderelen je wil spelen op dit tornooi eventueel aangevuld met partnerinfo & opmerkingen
    5. Je klikt op ‘verder’, je controleert je inschrijving en vult de eventueel ontbrekende gegevens aan en klikt op ‘Opslaan’
   2. Je hebt nog geen login
    1. Indien je geen logginnaam hebt moet je eerst kiezen voor ‘Aanmelden’.
    2. Op de volgende pagina kies je je loginnaam, maak je je paswoord én vul je je persoonlijke gegevens in.
    3. Als je login is aangemaakt stuurt toernooi.nl naar je emailadres een bevestigingsemail.
    4. Om daarna uw login te activeren kunt u op de link klikken in deze email.
    5. Je klikt op ‘Ik ga akkoord’ waarna de email in je inbox valt.
    6. Ga nu verder zoals beschreven hierboven in 7.2.1. Inschrijven met login
 8. Je zal via mail een bevestiging krijgen van je inschrijving en je wordt verwittigd per mail op welk uur je eerste wedstrijd doorgaat.

Je kan steeds op ‘www.toernooi.nl’ terecht om te zien wanneer je moet spelen, tegen wie, wie je volgende tegenstander zou kunnen zijn, ….. Veel info dus!