1x goud, 1x zilver & 6x brons op eerste sterkbezette Junior Master van seizoen

Met maar liefst 200 spelers was de derde editie van ons Internationaal jeugdtornooi in Lokeren opnieuw een schot in de roos! Onder hen ook 31 Lokerse Badmintonscholers. Wegens het enorm sterke deelnemersveld zijn we best trots dat we 1x goud, 1x zilver en 6 keer bij de beste 4 zaten. Een verslag.

Matteo Christiaens pakt dubbeltitel bij U17

Met een mooie opkomst van 20 spelers bewijzen deze jonge snaken dat er wel degelijk nog veel interesse is om nog aan het jeugdcircuit deel te nemen. Onder hen ook 3 Lokerse spelers. Geen van deze kon in het enkelspel de poulefase overleven. Dubbelspel lag hen duidelijk wel beter. Simon Van De Vyver & Siebe Verhoeven wonnen in 2 sets hun eerste dubbel van Hardy/Vansnick (BC Enghien-Silly) waarna het in de kwartfinale tot een broederstrijd kwam met Matteo Christiaens & Mathieu Ombecq (BCO). In een zware driesetter ging de overwinning naar Christiaens/Ombecq. In de halve finale werd afgerekend met het 2e reekshoofd Eeckhout/Vanhees (Hebad/Hoeselt). De finale werd een uiterst spannende partij, doch in 2 sets met telkens het kleinste verschil werd gewonnen van de uit Rouen (Fr) afkomstige Bulteau/Gombert. Een straffe overwinning Matteo & Mathieu!

Dries, Esslyn & Eva behalen 1/2 finales enkel U15,
Dries/Lennert & Esslyn/Bjarne eveneens bij laatste 4 in dubbel.

Maar liefst 10 van onze jongens kwamen in actie bij de U15. Daarin stonden er 4 bij de 8 reekshoofden. Uiteindelijk konden 3 van hen zich plaatsen voor de knock-outfase. Wannes Soenen werd in de 1/8 finale uitgeschakeld door Born (Olve). Esslyn De Pauw & Dries De Puysseleir stoomden met topbadminton door tot de halve finales. Esslyn moest daar zijn meerdere erkennen in Giuseppe Terny (Noord-Franse selectie) na een zware driesetter. Dries werd eveneens na een driesetter uitgeschakeld door Liam Bauwens (Enghien-Silly). Terny won later de finale.

In het dubbelspel waren de Antwerpse jongens de grote boemannen voor onze LBS’ers. In de kwartfinale moesten Wannes Soenen & Kobe Huyghe opnieuw nipt het hoofd buigen voor Van de Ven/Peeters. Jammer, want ze hebben in de 2e set op matchpunt gestaan. Ook Esslyn De Pauw &  Bjarne Verleysen beten hun tanden stuk op de PBA-tandem. In de andere halve finale was het eveneens het einde voor Dries De Puysseleir & Lennert Heynderickx.

In totaal dus 4 halve finales. Een prestatie waar we best trots op mogen zijn zo vroeg op het seizoen!

Bij de meisjes konden onze eerstejaars-speelsters Hannah Everaert & Femke Christien zich niet plaatsen eindronde. Wie dat wel kon was Eva Stal! Zij won in haar poule oa. van Lotte De Rijcke (Pluimplukkers Gent). In de halve finale verloor Eva van de Engels-Italiaanse Louisa Pagliari met 16 & 17. Pagliari won later de finale.

Jonah De Smedt halve finalist in enkel U13

In een bijzonder sterke jongens U13 (op Wolf & Fouyn na was de volledige Belgische top aanwezig!) kwamen we met 6 Lokerse-spelers aan de start. Met 2 spelers konden ze doorstoten. Simon Van Moeseke kwam vrij eenvoudig door zijn poule maar stootte in de 1/8e finale op een sterke Noah Pourbaix (Enghien/Silly). Jonah De Smedt kwam wel verder. Eerst versloeg hij een Noordfranse selectiespeler Gerard, nadien versloeg hij Vanholzaets (Hoeilaart). In de halve finale kwam er een eind aan de mooie reeks van Jonah. Daar werd hij verslagen door Martijn Ombecq (Oostrozebeke). Dubbel was minder succesvol. Zowel Yannick & Jente als Jonah & Simon werden in de eerste ronde verslagen door Franse duo’s.
Mare Van De Sype & Lise Hermans konden bij de meisjes U13 niet doorstoten naar de eindronde. Mare won wel van de Hongaarse Ersek. Ook in dubbel werden ze in de 1e ronde uitgeschakeld.

Geen eindrondes bij de U11

Bij de jongens U11 is onze Jules Everaert in goeie doen. In zijn poule liet hij zich echter de overwinning afsnoepen door de Limburger Kalle Vanratingen (Dibad). In de derde set stond Jules nochtans constant voor maar op het laatste sloop de schrik om te winnen in het spel en liep het uiteindelijk nipt fout. Jammer want Kalle speelde uiteindelijk de finale. Ook Jarne Maes kwam niet door zijn poule. Hij verloor 1 wedstrijd van de 3 na een driesetter tegen de Fransman Nguyen. In het jongens dubbel U11 werden Jarne & Wannes Huyghe (Wit-Wit) uitgeschakeld in de kwartfinale.

Zilveren Roel in het minibadBij de meisjes U11 was het voor Elise Bauwens nog maar haar 2e Junior Master tornooi. In het dubbelspel met Geike Rooman kregen ze maar liefst 4 poulewedstrijden voorgeschoteld. Ideaal om ervaring op te doen. Winnen zat er jammer genoeg niet in, wat de meisjes gelukkig niet aan hun hart lieten komen. Wel werden 2 wedstrijden met een driesetter afgesloten. Als ze nog enkele keren samen oefenen zal de winst niet op zich laten wachten.

Thijs Van Bockxlaer had wel wat last van de stress en liet zich in zijn 1e wedstrijd verrassen door een speler van Enghien. Roel Vandenborre had dan weer de pech in zijn eerste ronde meteen tegen de favoriet te moeten spelen. De eerste set kon onze Roel winnen. In de 2e haalde hij zelfs matchpunt maar met 15-14 ging de set alsnog naar Kasper Keymolen (BC Brakel). Dat was emotioneel te zwaar om dragen en zo ging ook de belle naar de Brakelnaar. In de 2e ronde kon Roel wel winnen terwijl ook Thijs het onderspit moest delven tegen Kasper. Roel kon in het onderlinge duel winnen van zijn trainingsmaatje en legde zo verdiend beslag op het zilver. Thijs werd na winst tegen Vandenabeele (Izegem) vierde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *