Enkel ereplaatsen op Plumula & Start-Up Bavel (nl)

Van Herbruggen goes Holland!

België wordt stilaan te klein voor de Lokerse badmintonner ;-). Na onze jeugd  trok ook onze hoogst-gerankte speler over de Moerdijk om de nodige ervaring op te doen. Tim Van Herbruggen nam er deel aan een H1-tornooi (de Nederlandse variant van een A tornooi). In een tabel met 25 spelers moest Tim als niet beschermde speler al meteen in de voorrondes van start. Hij won zijn eerste wedstrijd eenvoudig. In de 1/8e finale stond het 3e reekshoofd tegenover onze younster. In een stevige driesetter nam Tim toch de maat van de nr. 26 van de Nederlandse enkelranking. Na een tweede hapje volgde in de halve finale de Nederlander Rick Steuten, de nr. 15 uit NL en in april van dit jaar nog enkelwinnaar van het toptornooi van Dropshot. In een spannende wedstrijd, doch in 2 sets plaatste Tim zich voor de finale. Daar stond hij oog in oog met Michiel Kruijt (n°11). De speler van DKC bleek heel matuur en Tim ging uiteindelijk in 2 sets onderuit.

Komend weekend start Tim Van Herbruggen als eerste reekshoofd op het tornooi van zijn thuisstad Zwijndrecht. Licht uit en klaar om te gaan!

3 verloren finales in Bornem

Ook op het tornooi van Plumula in Bornem kon de oppergaai niet meegegraaid worden. Nochtans waren er enkelen dicht bij. Joris Penneman mocht de stress van de tweedezit even naast zich neer leggen en de status van 1e reekshoofd verdedigen in het heren enkel B1. Met gevoel voor risico plaatste hij zich voor de finale. Na verlies in de eerste kon Joris de bordjes toch gelijk zetten. In de spannende belle moest Joris echter het hofd buigen met 21-19. Desalnietemin, met deze finaleplaats staat Joris aan de poort van de top-100 van België. Nog enkele puntjes en we hebben er weer nen Aaa bij. In het heren dubbel B1 met Lander Borgonjon strandde Joris op een tweede plek in de poule en bijgevolg geen finale.
In het gemengd dubbel B1 haalde Evert Bastiaens (met Hanne Bomans) wel de finale. Daar was het 1e reekshoofd iets te sterk. Eenzelfde verhaal voor Tijl De Backer, die de finale verloor in het gemengd dubbel C2. Eva Stal (LBS) werd in gemengd dubbel C1 3e.

0 gedachten over “Enkel ereplaatsen op Plumula & Start-Up Bavel (nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *