25 jaar Lokerse BadmintonClub

Op een dag in de zomer van 1986 namen enkele jongelingen deel aan een sportkamp badminton, georganiseerd door de Stedelijke Sportdienst Lokeren.
Ze waren zo enthousiast over deze nog vrij onbekende sport dat ze besloten een club op te richten. Ze doopten die “Lokerse Badminton Club”

Onder impuls van Luc Kesbeke (sportfunctionaris van de Lokerse sporthal) richtten ze een clubje op dat in het begin een tiental leden kende.
Elke zaterdagochtend gedurende een tweetal uren speelden ze badminton.
Hans en Stefaan Van Winckel, Jan Van Belle en Paul Van Avermaet waren de drijvende krachten achter dit initiatief en vormden het eerste bestuur.
Al snel werd dit initiatief bekend in het Lokerse en kwam er meer volk op af.

Luc Kesbeke bleef niet stilstaan. Hij organiseerde nu ook sportkampen in de Herfst-, Krokus- en Paasvakantie wat de Lokerse jeugd inspireerde om deel te nemen.
Zo kwam er nood om de jeugdige spelers een kans te geven in de club. Er werden uren op woensdagnamiddag vrijgemaakt en Luc zorgde voor begeleiding en training.
Al snel waren de 4 terreinen onvoldoende en werd er naar uitbreiding gezocht.
Dit resulteerde in extra speeluren op dinsdagavond en zondagvoormiddag. Ook het aantal terreinen werd opgedreven naar 8 op zaterdag- en zondagvoormiddag.

De drang om zich te meten met spelers van andere clubs werd alsmaar groter. Om onze spelers die kans te geven richtten we in oktober 1986 de “Drie Dolle Badmintondagen” in wat doorging in de Lokerse sporthal.
Het werd een succes waardoor niet alleen het ledenaantal steeg, maar de club ook meer bekendheid verwierf bij andere clubs. Het succes van de georganiseerde tornooien vloeide hieruit voort.
Om ook tegen sterkere spelers te badmintonnen besloot het toenmalig bestuur om de club aan te sluiten bij de NBL -Nederlandstalige Badminton Liga (nu VBL).
Langzaamaan gingen de spelers officiële tornooien spelen, waardoor een aantal van klassement stegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *