Verslag Lokerse H1 – Gentse H1 : 6 – 2

De aanloop naar de match van zondagavond zag er niet zo goed uit door het nieuws dat Sam ziek met koorts in zijn bed lag en dus niet ging kunnen meespelen. Na een conference call werd er weer eens beroep gedaan op onze supersub Buzze. Die lag zelf nog in de lappenmand ,maar was bereid om ons uit de nood te helpen.
In de HD kozen we voor 2 keer voor hetzelfde koppel. Buzze en Kasteel en Jordy met Sander. Ook twee verschillende manieren van dubbelen. Jordy en Sander beginnen tegen de broertjes Govaerts en Buzze en Kasteel namen het op tegen Christophe en Hans.De beide dubbels worden gewonnen in twee sets en de 2 resterende dubbels worden met vertrouwen aangevangen. Jordy en Sander winnen vlot van Steven en Hans maar Kasteel en Buzze moeten in de eerste set het onderspit delven tegen de broertjes. Ze halen maar 10 punten en er is twijfel. Gelukkig krijgen ze in set 2 meer grip op de wedstrijd en winnen ze opvallend alle lange rally’s op wel zeer cruciale momenten. Buzze en Kasteel pakken set 2 met 21-17. Door de lange rally’s en waarschijnlijk het thuisvoordeel moeten Patrick en Jonathan in set 3 Kasteel en Buzze laten gaan en zo komen we op een comfortabele 4-0 voorsprong.
Jordy moet Steven partij geven en in het begin wou het niet echt lukken. Steven loopt meer dan 5 punten uit en lijkt weinig problemen te hebben met het aanvallend spel van Jordy. Bij de pauze op 11 word er van gameplan veranderd en met resultaat. Jordy sluipt dichter en dichter bij Steven en weet onder luide aanmoedigingen de eerste set op het nippertje binnen te halen. Set 2 word een nek aan nek race richting 21. Door een paar knappe punten op het einde van de set wint Jordy de match en de ontmoeting voor Lokerse. Knap van Jordy, want het was voor het eerst dat we Jordy zagen winnen door een totaal ander spel te spelen dan dat we van hem gewend zijn. Dat belooft voor de toekomst.
Ondertussen heeft Davy beslist om zijn enkel  te laten voor wat het is en zijn blessure niet nog erger te maken. Hij wordt vervangen door Buik. Blijde intrede van Buik in 2 de liga! Maar Buik zijn intrede bleek niet zo happy te verlopen, hij merkte al snel dat het niveau in 2de liga net iets hoger ligt dan wat hij gewend is. De wil was er wel ,maar door een redelijk heftig zaterdagavondje van Buik had hij eigenlijk geen schijn van kans tegen Christophe. In set 2 was er wel wat weerwerk, maar Gentse scoort zijn eerste punt van de avond.
Sander neemt het dan op tegen Jonathan in een redelijke gelijkopgaande enkel. Door een paar onnodige fouten op 19-16 sluipt Jonathan nog naar setpunt ,maar hij kan het niet afmaken. Set 2 wordt weer spannend, maar ik blijk voor de tweede  keer over een verschrikkelijk koelbloedigheid te beschikken op de cruciale punten en win weer met 22-20. Excuses aan Jonathan zijn hier wel op zijn plaats.
De laatste wedstrijd speelt Kasteel tegen Patrick. We krijgen een match te zien met heel lange rally’s waaruit bleek dat de conditie van Patricknet iets beter was dan die van Kasteel. Kasteel moet tussen de sets zelfs even richting vuilbak om wat losgekomen longblaasjes op te hoesten om dan weer verder te kunnen spelen. Kasteel probeert Patrick op de knieen te krijgen, maar dat lukt niet en zo is het tweede punt  voor Gentse een feit.  
Eindstand 6-2 en daar zijn we heel blij mee, want zo komen we op de derde plaats in de rangschikking en kunnen we het volgende week in een rechtstreeks duel opnemen tegen Herne voor plaats 2 in de competitie, die ons bij winst op slechts 1 punt van leider Lebad brengt. Leuk vooruitzicht dus met een wederoptredende Sam en de rest van ons team. De slechte start van ons seizoen zouden we mist winst helemaal kunnen doorspoelen.
Op naar zondag!!!

Sander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.