Verslag jeugdcup Gentse

Arne Boone zet puntjes op de I

Hannah Everaert & Mare Van De Sype knap 2e

Een week na Lokeren sloeg het jeugdcupcircus zijn tenten op in de sporthal Bourgoyen voor de jeugdcup van Gentse. Voor Lokerse kwamen 14 spelers in actie.

Bij de jongens -11 liet Jules Everaert zich in zijn poule verrassen door Wannes Huyghe (Wit-Wit). Wannes ging op zijn beurt dan weer verliezen van Quinten Braem (Pluimplukkers) waardoor Jules door een set minder te winnen slechts 3e werd in zijn poule en uitgeschakeld was. Jarne Maes (1e jaars) werd 4e in deze poule. Ook Nicolas Pringels & Jasper Vanden Broecke zaten in een aartsmoeilijke poule en weerden zich daar eveneens naar een 4e plaats.

Mare Van De Sype mocht bij de meisjes -11 haar titel verdedigen en deed dat met verve. Alleen haar laatste wedstrijd moest ze aan Lore Pooters (Buggenhout) laten waardoor ze 2e werd. Geike Rooman werd 4e.

Ook bij de -13 kwam de knapste prestatie vanwege de meisjes! Hannah Everaert won zonder setverlies haar poule en stond zo meteen in de finale. Daarin moest ze opnieuw haar meerdere erkennen in Lotte De Man (Buggenhout). Maar toch mooi een trapje hoger met de 2e plaats!

Voor Sander Pringels & Ruben Vanden Broecke is het nog maar hun derde deelname aan de jeugdcup dus voor hen is het nog een leerschool. Ruben speelde in elke wedstrijd wel goed mee maar kon niet winnen. Sander deed hetzelfde en had wel het geluk een wedstrijd op zijn naam te schrijven.

In de gigantische reeks met maar liefst 29 jongens uit de -15 kroonden de 4 Lokerse spelers Simon Van De Vyver, Tim De Theije, Pieter Bommelé & Arne Boone zich alle vier tot poulewinnaar. Na verlies in de kwart viel enkel Pieter weg, Arne Boone wist na verlies vorige week de puntjes op de I te zetten tegen Kjell Aelbrecht (Brakel). Simon & Tim sneuvelden in de halve finales. Tim verloor terug van Arne (vorige keer had Tim gewonnen). In de finale nam Arne Boone in twee sets de enkeltitel mee. Bovendien komt hij hierdoor op de eerste plaats in de algemene jeugdcupranking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *