Preview Provinciale Kampioenschappen Stekene

Maar liefst 46 raspaarden komen van stal om in het naburige Stekene mee te dingen naar de 28 te verdelen Provinciale titels. Mogen we iedereen oproepen zoveel mogelijk in de cluboutfit uit te komen? Kwestie van de zaal mooi rood te kleuren 😉

Tim Van Herbruggen 3x topfavoriet in A-reeks

In de A-reeks is Tim Van Herbruggen als Belgische top 10 speler de absolute topfavoriet voor de titels. Al heeft hij geen makkelijke loting. In de kwartfinale staat hij meteen tegen Stijn Lekens (Pluimplukkers) waaarvan hij nog nooit won. Al zijn Tim’s resultaten tegen Lekens wel in stijgende lijn. Nadien volgt waarschijnlijk een duel met Hesters (Pluimplukkers) of Daan De Smet (Wetteren). Titelsverdediger Stijn Van Herbruggen staat in de onderste tabelhelft tegenover Pouseele (Latem). Bij winst volgt een duel met 2e reekshoofd Mathias Van Gastel (Pluimplukkers).

In het heren dubbel A staan Tim Van Herbruggen & Jordy Van Der Sypt als onvervalst reekshoofd. Stijn Van Herbruggen (met David Hesters) maakt een goeie kans op poulewinst en komen in de halve finales dan wsl. tegen de broers Van Gastel. Het gemengd dubbel A tot slot zal waarschijnlijk op een tweestrijd uitdraaien tussen Tim & Emma en Dendoncker/Verbeeck.

Outsiders in de B1

In de B1-reeks is het vooral uitkijken naar de zondag waar het gemengd gespeeld wordt. De 3 duo’s Davy Van De Putte/Froni Van Daele, Stijn Van Herbruggen/Ellen Vanderveken & Jordy Van Der Sypt/Kathleen Verspreet maken ons inziens alledrie kans op de provinciale titel al zijn de opponenten ook niet van de poes. Jordy/Kathleen moeten voorbij eerste reekshoofd De Grauwe/Mussche (Pluimplukkers) terwijl Stijn/Ellen in de poule zitten met specialisten Vandenhoucke/De Bleeckere (Wit-Wit).

In het enkelspel behoren de Lokerse spelers tot de outsiders. De loting van Jordy valt mee tot de halve finale. Ook  de dames Froni Van Daele, Kathleen Verspreet & Ellen Vanderveken kunnen iedereen verslaan. Froni & Ellen komen elkaar evenwel al tegen in de kwartfinales.

Eddy Van Herbruggen grote kanshebber op enkeltitel B2

De B2-reeks bestaat vooral uit A’s en/of B2’s op leeftijd. Zo staat onze 52-jarige Eddy Van Herbruggen met stip genoteerd als topfavoriet in het heren enkel B2. In het heren dubbel B2 is het vooral uitkijken naar de duo’s Dries De Keukelaere/Patrick De Vylder & David Bauwens/Davy Van Paemel. Een onderlinge finale behoort zeker tot de mogelijkheid!

Kaat De Keukelaere gaat voor titel Dames enkel C1

Als ex-B1-speelster gaat Kaat voor de enkeltitel in de C1. Met wat meeval is ook hier een Lokerse finale mogelijk want Justine Penneman is in de onderste tabelhelft zeker niet kansloos. In het heren dubbel C1 en het gemengd dubbel C1 verdedigen Gert Van Bouwel/Manu Vercauteren, Stan Pannier/Pieter Verlee & Bart Pringels/Eline Stremus de Lokerse kleuren.

Eline Stremus en Jana/Delphine Segers  1e reekshoofd bok de dames C2

In de C2 kunnen we in het enkelspel Eline Stremus als favoriet naar voor schuiven. Eline won vorig seizoen nog de enkel in Danlie. Jochen Everaert, Tom Michils, Matthias Neetens, Dieter De Puysseleir, Tijl De Backer & Wouter Fransaer gaan de fysieke strijd aan in het heren enkel C2.
In het dames dubbel C2 is het halsreikend uitkijken naar de goed op dreef zijnde zusjes Jana & Delphine Segers. Eline Stremus & Sabine Van Hecke zijn de andere outsiders voor een plek in de finale. Jana kan nog voor een tweede titel gaan want in het gemengd dubbel C2 staat ze samen met Gert Van Bouwel als 3e reekshoofd. In totaal doen hier maar liefst 6 Lokerse duo’s mee!

Alle druk op schouders van Inge & Nancy in D-reeks 😉

Nagenoeg geen Lokers volk te bespeuren in de D-reeks. Gelukkig  doen Nancy Van Malderen & Inge De Moor een gooi naar de titel. Inge doet dit op haar alleen nog eens over in het enkelspel. Rik D’hont & Stijn Van Hese zullen de mannelijke eer redden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *