Competitieverslag Gemengd 4

Lokerse G4 – 4 GHent : 5 – 3

Zondagavond was het zoals gewoonlijk druk in de sporthal. Omdat de dames en heren van de H1 en G3 ook speelden; dienden wij achteraan in de sporthal in de anonimiteit te spelen. Niet getreurd; 4Ghent is wel een toffe bende en vorige keer werd zwaar verloren; dus we gingen ervoor.

G4 was wel een beeke gedecimeerd in de rangen; Pieter, Steven en Jo waren afwezig en Elise was geblesseerd. Tine was als kapitein van de dag de enige basisspeler; de ploeg werd dan in extremis nog aangevuld met Vicky, Smurf Van de Putte en ondergetekend. We gingen dus de stijd aan met 2 B2’s, 1 c1 en 1c2 dame. De tegenstanders waren ook met 2 b2, 2c1’s en een c2 dame. Op papier dus een gelijke opstelling; dus het kon wel eens spannend worden.

Heren dubbel: Davy en ikzelf speelden onze maiden-wedstrijd voor g4 als dubbelkoppel; dus met de nodige stress werd er slecht gespeeld en veel fouten gemaakt; maar zoals gewoonlijk hebben de kader en de netband op de cruciale momenten ons een beeke geholpen, en was een kleine tempoversnelling voldoende om de winst binnen te halen.

Tine en Vicky hadden een lastige kluif aan de stevige slagen van de tegenstandsters in de dubbel; en na een spannende wedstrijd kwamen ze net iets te kort om te winnen. 1 – 1 dus na de dubbels.

Vermits we 4 terreinen hadden konden we de 4 enkels tegelijk aanvangen. Lokeren; als grote enkelspecialisten, keken een beetje op tegen deze opgave. Waarom, vraagt u zich af?

Wel: de smurf op eerste enkel tegen een b2; speelt als 6 maanden geen enkel meer wegens een enkel blessure; en zaterdag heel de dag tornooi in hamme en ook veel gezopen heb ik vernomen. Dus eigenlijk kon hij nie winnen en dus heeft hij het toch gedaan op de Lokerse manier: minimale verplaatsingen en maximaal rendement uit de slagen halen en hopla: 2 straights stets en de match binnen. Op de andere 3 pleinen was het echter zwoegen want zowel Vicky, Tine ( die ’s morgens al competitie gespeeld had en dus al een beetje vermoeid) als ikzelf begonnen ongeveer tegelijk aan de derde en beslissende sets.

Van al dat gerondspeel en gedrop werd mijnen tegenstander een beetje moe en dus kon ik de derde set relatief eenvoudig winnen. Jaja echt waar. Vicky had een zware opdracht als kersvers c1 tegen een geroutineerde en krachtige b2 dame; Neelke genaamd. Maar Vicky beschikt duidelijk over een ongehoorde basisconditie naar Lokerse normen en zij dartelde ook in de derde set nog fluks rond over zowat gans de zaal. Op power en fysiek heeft ze dan ook de overwinning binnengehaald. Als ze volgend jaar ook technisch blijft vooruitgaan zoals dit jaar, is zij zeker b2 kandidaat. Tine speelde een heroïsche driesetter; beide speelsters waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De andere drie enkels waren immers al gedaan toen Tine nog bezig was. Spijtig genoeg werden de inspanningen niet beloond want na een aantal kleine foutjes werd de overwinning nipt uit handen gegeven met 21-19 in de derde set. Misschien is 5 of 6 competie-wedstrijden net iets te veel maar alvast chapeau om het toch maar te kunnen; Tine. Een beetje geluk en de buit was al binnen; maar 4 – 2 is ook al goed.

Vicky en ikzelf mochten dan de eerste gemengd spelen de tegen de andere B2. Na een aarzelende start van ons Vicky (da gemengd; ik speel da toch nie zo graag als ik aan da net moet staan; da ga zo rap en ge zie nie naar waar dat die pluim gaat…) ging het snel beter. Na enkele Hans Kraay-analyses en tactische bijsturingen werd het gat in de defensie gendadeloos blootgelegd en konden we in 2 sets vlot afstand nemen; de 5 -2 stond op het bord en de overwinning was binnen. Davy Smurf en Tine begonnen duidelijk ontspannen en ook een beetje vermoeid aan de 2e gemengd. We kunnen kort zijn, de allerlaatste wedstrijd werd verloren maar dat is niet zo erg.

G4 heeft zich kunnen handaven in 2e en volgend jaar gaan we volop voor de subtop.

Nog enkele tips en adviezen voor mijn medespelers van gisteren
Davy: wa minder drinken voor en na de competitie en uwen enkel zal snel verbeteren
Tine: als ge kapitein zijt en ge moet da blad helemaal uitrekenen: rekenmachien meebrengen; veel gemakkelijker; en misschien ook een potteke Tipp-ex
Vicky: tis tof dat ge geenen alcohol drinkt voor en na de wedstrijd; maar als ge dan ooit eens verliest; hebt ge wel geenen uitleg … tis maar een advies
de poesie: ik ga 5 kilo afvallen tegen de start van volgend seizoen, dus voila; tis officieel; een pintje als nie waar is (Vicky, voor u een plat waterke)

De avond werd naar goede gewoonte afgesloten bij de Walter waar wij gezellig verbroerderd hebben met de dames en Jezus van 4Ghent alwaar wij tegen 1.30u naar huis gingen en mijn madam toch ne keer gegromd heeft als ik stillekes probeerde binnen te komen zonder lawaai te maken is dus mislukt 😉

-Verslag dankzij Deley-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *