Competitieverslag Gemengd 6

Lokerse G6 – Landegem G1 : 1 – 7

Op 16.03.08 speelden we onze volgende zware match tegen leider Landegem, vorig jaar gedegradeerd uit 2de provinciale. Het beloofde dus weer een fijne match te worden want Vicky had zich een week eerder te neig uitgeleefd in Waregem en gaf forfait voor haar enkel, Billy moest plots dringend gaan werken, Marc was nog niet terug van zijn skiverlof en Dirk speelde eigenlijk tegelijkertijd met Heren 6. We waren met een vrouw teveel en met een paar mannen te weinig, dus moest ik weer gaan vissen naar invallers: de redders van dienst waren deze keer Hans Van Den Brande en Kris Vermeulen. Over de toestand van het plein mochten we deze keer zeker en vast niet klagen, in tegenstelling tot de week ervoor was deze net gereinigd en was er weinig slipgevaar (letterlijk dan toch).

De matchen dan:

HD: Peter en Hans Van Den Brande namen het op tegen Luc Van Tornhout – C2 en Geert De Clercq – C1: Ondanks toch wel een beetje klasseverschil speelden ze goed mee maar moesten uiteindelijk toch “hun vlag afgeven” aan Landegem: 18-21 16-21

DD: Ondertussen speelden Eline en Vicky tegen Pascale De Boever – D en Cindy Vergult – C2. Het was niet evident maar na een spannende match konden onze dames toch de winst voor Lokeren binnenrijven: 21-17 21-19.
Eéntje om toch weer te onthouden: we kregen een punt cadeau van de bezoekende dames omdat zij dachten dat één van onze dames een lijnfout had gemaakt, tot wij erop wezen dat het om de groene lijntjes te doen was ipv om de blauwe.

1-1 voorlopig en alvast geen paasei deze keer.

Tijd voor de eerste enkels en we moeten erbij zeggen dat het een serieuze strijd werd:
HE1: Hans speelde tegen Bart Ivens, eveneens C1. We hadden er allemaal vertrouwen in en de 1ste set werd vlot door Hans gewonnen met 21-11. In de 2de set liep het niet meer zo vlot en strandde Hans op een nipte 19-21. Set 3 werd dus beslissend, tegen onze verwachting in gingen de bezoekers er toch mee lopen: 15-21

DE1: Joni, die de laatste tijd prima bezig is in haar enkels mocht de arena in voor de confrontatie met Cindy Vergult, C2. De eerste set ging naar de bezoekers: 13-21. Joni, vastbesloten om minstens haar traditie in ere te houden en dus een driesetter te spelen, verhoogde de druk en kon set 2 binnenhalen met 21-14. Ondertussen kregen we van Landegem de opmerking dat Joni er toch moest op letten haar beide voeten op de grond te houden tijdens haar opslag. Niet dat het alléén daar aan lag dat Joni set 2 had gewonnen, regels zijn natuurlijk regels maar ja, zij spelen al 11 jaar competitie met bijna dezelfde ploeg, dan let je daar meer op zeker? 3 sets dus, maar tijd om toch ook eens die 3de set te veroveren. Het bleef spijtig genoeg bij dromen want Joni moest na een te hoge foutenlast genoegen nemen met 10-21 verlies. Volgende keer zeker beter

De tweede enkels duurden iets minder lang:
HE2: Eventjes Kris Vermeulen gaan wegkapen aan de andere kant van de zaal bij Heren 6, hij mocht zich uitleven tegen Geert De Clercq, C1. Gezien het verschil in klassement speelde Kris zeker geen slechte wedstrijd (hoewel hij zelf vond van wel), setstanden waren: 10-21 14-21.

DE2: Eline nam het op tegen Sigrid Wille, ook D. Om één of andere reden geraakte Eline niet echt in de match en moest ze de winst laten aan Sigrid: 10-21 11-21.

GD1: Ik mocht met Hans de strijd aangaan met Bart, C1 en Pascale, C2. De eerste set wonnen we met 21-16, waarna Hans meteen waarschuwde voor de 2de set. En gelijk had hij, de 2de set werd een echte thriller die gewonnen werd door de bezoekers: 19-21. Waarna de 3de set nog maar een formaliteit werd: 9-21. We hadden die 2de set niet mogen weggeven maar een foutje teveel is in zo’n situatie vaneigenst dodelijk en in set 3 kreeg ik teveel moeite met mn opslagen naar Bart.

GD2: Tegelijkertijd speelden Joni en Peter tegen Luc C1 en Sigrid D. Ik heb er uiteraard niet veel van gezien, de winst ging zoals verwacht naar de bezoekers: 7-21 3-21.

Onze volgende match is op 06 april, thuis tegen onze vrienden van Geraardsbergen.

– Inge –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *