Competitieverslag Heren 1

DZ99 H1 – Lokerse H1 : 5 – 3

Zaterdagmorgen 8 uur, 4 moedige LBC’ers (Sander, Schroyo, Pemel en Courting) begeven zich naar Zwevegem om de 1ste ploeg van DZ te bekampen. Inzet van deze competitiewedstrijd: bij een overwinning het behoud, bij verlies een eerste zet richting derde liga! Afwezig waren Kasteel (die “plat water” aan het drinken was op een trouwfeest te Chaudfontaine) en onze ploegkapitein Nopie (???).
Chauffeur van dienst Pemel, die in extremis was opgeroepen om in te vallen, is B2 wat “foefelen” met de ploegopstelling onmogelijk maakte en onze winstkansen al meteen hypothekeerde. Deze ploeg zou zich echter niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en zou zijn vel duur verkopen!
De wedstrijden in de volgorde dat ze gespeeld zijn:

HD1 Pieter Naert / Matthias Raepsaet – Christof Courtin / Frederik Desander

In de 1ste set koud gepakt. In den tweeden, een setpunt onbenut gelaten en 22/20 den boot in. Sterke tegenstanders! We hadden een 3de set uit de brand kunnen en moeten slepen maar of we die hadden gewonnen …

HD4 Bart Soenens / Dieter Cabu – Christof Courtin / Davy Van Paemel

6/1 achter in de 1ste set. Daarna nooit het gevoel gehad dat we deze match zouden kunnen verliezen. Vooral Bart speelde heel zwak. Op routine binnengehaald.

HD2 Matthias Raepsaet / Ruben Maes – Frederik Desander / Frederic Schroyens

Heb enkel den derden gezien. Hoogstaande partij. Fred² draaiden op 11/10 voor om vervolgens een definitieve kloof te slaan. Van 1-0 achter naar 1-2 voor!

HD3 Pieter Naert / Ruben Maes – Frederic Schroyens / Davy Van Paemel

Tegenstander te sterk. 2-2. De bordjes in evenwicht na de dubbels.

DZ had met hun sterkst mogelijke opstelling gedubbeld waardoor hun beide B2’s mochten enkelen. We hadden hiervan kunnen profiteren maar ja …

HE1 Matthias Raepsaet – Christof Courtin

Courting werd nogmaals opgeofferd op 1. Zonder twijfel zijn beste enkel van dit seizoen. Bracht in de 1ste set echt alles terug, tot grote frustratie van Matthias, die bij een 7/16 achterstand de set liet schieten. In den tweeden stond Matthias constant voor. Het gat bleef echter beperkt tot 3 punten. Een klein inhaalmanoeuvre later kwam Courting zelfs 17/18 voor. M. maakte gelijk en stoomde door naar setwinst. In de belle een gekend scenario: de moteur sputtert of zoals Clouseau zingt: “Je wil wel maar je kan niet, of toch niet helemaal.” Courting holde achter de feiten aan en kreeg op de toemat.

HE4 Bart Soenens – Davy Van Paemel

Wedstrijd niet gezien maar als we kijken naar de setstanden (8 en 9) en de duur van de match zouden de volgende spreekkoren niet misstaan: Pemel doe nie mee olé olé en het was een oefenmatch, het was een oefenmatch … De oh zo belangrijke vierden enkel ging verloren!

HE2 Ruben Maes – Frederik Desander

DZ was dus juist 4-2 voorgekomen als we erin komen in de derde set. Een heuse thriller. Sander maakt een serie punten en slaat een gat, Ruben (mooie naam trouwens) klampt aan, matchpunt Sander … dope, spanning op de banken en uiteindelijk 24/22 voor Ruben. Set, match en ontmoeting voor DZ!

HE3 Dieter Cabu – Frederic Schroyens

Fred had op dat moment den 1sten al gewonnen en onze Captain for one day haalde ook voor de eer den tweeden binnen. Goede wedstrijd langs beide kanten waarin Schroyo zich niet liet verrassen door deze lager geklasseerde speler.

5-3 verlies, operatie redding krijgt op 13 april een vervolg, thuis tegen Ronse. Supporters op post!!!

De nederlaag, de gemiste kans(en) en het verstek laten gaan van onze ploegkapitein lieten een wrange smaak na bij de spelers, die zelfs met blonde Grimbergen, Duvel of bruine Westmalle niet kon doorgespoeld worden! Indien we het uiteindelijk niet zouden halen, zal er nog wel eens nagekaart worden over deze competitiewedstrijd.

Te onthouden:

* Courting zat nog geen 10 minuten in de auto en hij had de Schroyo al nen Leffe afgeluisd. Zo zie je maar Fred, nooit wedden met de Courting (hé Buik). Afrekening op het tornooi van Hamme???

* Merci Pemel om in te vallen (en ons uit de nood te helpen)

* Merci DZ veur de bruukes

(verslag van de Courting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *