Conquest of Paradise: 3-5

Heren 3 is aan de verovering van 3de Liga C begonnen en dit jaar was Captain Buik er uitzonderlijk vroeg bij.

Op 29 november – uw verslaggever weet ook dat dit zeer ongeloofwaardig klinkt – ontving UNIT 3H ([junət θri eɪtʃ]) het bericht zich op te maken voor een helse tocht waar in het beste geval slechts een enkeling van zou terugkeren. Op donderdag 12 januari moest een verre verplaatsing gemaakt worden naar the middle of nowhere – in de volksmond ook wel “Herentals” genoemd.

Omstreeks kwart voor acht vertrok de eenheid vanuit Lokeren om het ongekende streek te gaan veroveren. Daar nog nooit iemand zich in deze barbaarse gebieden had durven begeven, werd de heenweg een waar avontuur. De wegen – of voor zover de begaanbare paden voor wegen konden doorgaan – lagen ontzettend drassig doordat de weergoden de hemelsluizen wagenwijd opengezet hadden. Het was bijna alsof ze de Lokerse helden trachtten te waarschuwen voor deze aartsmoeilijke queeste. Ondanks het feit dat Captain Buik zijn stalen rijtuig goed in de hand had, verschool het gevaar zich toch achter iedere bocht. Gelukkig kon zelfs een stilstaande vrachtwagen op de rechterrijstrook, een oceaan op het linkerrijstrook en de verkenners van het ongekende koninkrijk in hun gammele karren met blauwe zwaailichten hem niet deren.

Om niet meteen te laten blijken dat ze de tocht gemaakt hadden om Herentals te veroveren, deed UNIT 3H zich in kasteel van de vijand in eerste instantie voor als “in vrede gekomen”. Al snel echter barstte de aanvankelijk gastvrije sfeer uit in een strijd op leven en dood. Hoewel het vreemde taaltje, het kampvuur in het midden van de plaatselijke herberg en het feit dat men op de grond moest zitten duidelijk maakten dat de inheemse bevolking nog niet zo ver stond in hun ontwikkeling, kenden ze toch de westerse manier van beschaafde oorlogsvoering en verdedigden ze hun burcht met man en macht.

Het eerste dubbelgevecht verliep niet zonder slag of stoot maar draaide positief uit voor de Lokerse soldaten, genaamd Snelle Eddy en Borgie. Op hetzelfde ogenblik bekampten ook soldaten Don Poppo en Thunder hun tegenstanders maar zij verloren jammerlijk het gevecht, ondanks de orders die Captain Buik hen langs de zijlijn toeriep. Hij moest dan maar het heft in eigen handen nemen. Samen met Don Poppo slaagde hij er in een derde kamp in het voordeel van UNIT 3H te laten uitdraaien en met de hulp van soldaat Snelle Eddy kon Captain Buik  dan ook nog het vierde dubbelgevecht winnen. Zo zat zijn taak er op.

Vol vertrouwen trad soldaat Borgie aan in de arena maar moest tevergeefs het hoofd buigen voor de meest ervaren soldaat van Herentals, waarna soldaat Snelle Eddy de klus wel kon klaren in het tweede duel. De derde tweekamp werd een ware machtsontplooiing maar ondanks de door de kapitein beloofde beloning indien hij zou winnen, ging soldaat Thunder moegestreden in de derde time ten onder. De druk kwam bij Don Poppo te liggen maar hij leek er niet erg veel van te voelen en zorgde op die manier voor de verovering van de nieuwe regio.

De inheemse bevolking zag in dat de ze de kolonisten geen strobreed meer in de weg konden leggen en liet zich van hun sportiefste kant zien door de kolonisten naast een hapje en een drankje ook de volledige Herentalsesteenweg in Grobbendonk aan te bieden – een aards paradijs in dit ruwe gebied waar er een overvloed aan zwembaden, palmbomen, champagne, cocktails en schaars gekleed vrouwelijk schoon te vinden is. Zeker het bezoeken waard!

We onthouden dat:

  • de weergoden onze helden lauwerden met een dikke laag sneeuw,
  • de sneeuw dan ook de reden was waarom Captain Buik later thuis was en niet de Herentalsesteenweg,
  • de sneeuw van soldaat Borgie een wild beest maakt,
  • soldaat Snelle Eddy het taaltje in Lokeren ook vreemd vindt,
  • Captain Buik en soldaat Thunder onder de indruk waren van de foto’s op de gsm van soldaat Don Poppo,
  • “Don’t eat the Yellow Snow.” het eerste is wat Captain Buik aan zijn kadetten aanleert,
  • je aan soldaat Don Poppo geen massage moet vragen want dan “legt hij hem wel eens in uwe nek”,
  • Captain Buik de heisa rond de Golden Showers overdreven vindt maar
  • hij stiekem wel hoopte dat Herentals gouden douches had.

Uw verslaggever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *