Lokerse overmacht op Junior Master W&L

6x goud, 1x zilver & 1x brons

Ondanks de vermoeidheid van de Kerststage deed onze jeugd het schitterend op de Junior Master van W&L (Herent). Zowel bij de U15 als de U13 gingen de jongens met de hoofdprijs lopen. Ongezien!

Wannes Soenen stond bij de U15 als eerste reekshoofd genoteerd en vervulde die positie met verve. Hij won zijn poule zonder setverlies. De eerstejaarkes Tim Redant, Simon Van Moeseke & Jonah De Smedt konden zich niet plaatsen in hun eerste tornooi bij de U15. Al wonnen ze allen een wedstrijd. Op Wannes stond blijkbaar helemaal geen maat. In de halve finale versloeg hij thuisspeler Croux & in de finale ging ook Van De Ven voor de bijl. Een allereerste enkeloverwinning voor Wannes! Proficiat!
Ook in het jongens dubbel U15 stond er geen maat op Wannes. Met zijn vaste dubbelmaat Kobe Huyghe (LBS – Witwit) plaatsten ze zich (oa. ten nadele van Jonah) vlot voor de finale tegen eeuwe rivalen Van De Ven/Peeters. De PBA’ers versloegen in de halve finale maar nipt “stuntman van de dag” Simon Van Moeseke (met Lou) met 21-19 in de 3e set. Straf werk van onze eerstejaars.

Bij de meisjes U15 wordt het geduld van Femke Christien eindelijk beloond al zat de enkelloting niet mee want ze zat bij het 1e reekshoofd ingedeeld. Ze verloor deze wedstrijd echter in 2 nipte sets.
In het meisjes dubbel U15 moest Femke (met Amber Boonen – PBL) slechts één duo laten voorgaan. Keymolen/Van Wouwe waren te sterk… maar een 2e plek met een mooie beker was toch haar deel.

Eveneens tijd om te oogsten (als tweedejaars) voor Jente Dhaese. Met 2 eerstejaars in zijn poule stootte hij vlot door naar de kwartfinale. Yannick Bauwens daarentegen verslikte zich in Patteet en was verrassend uitgeschakeld. In de 3 volgende wedstrijden speelde Jente overtuigend en won telkens in 2 sets. Ook hier een eerste enkeloverwinning voor Jente! Proficiat!

Geen 1 zonder 2 gold ook bij de U13 blijkbaar want Jente bracht nog een 2e trofee mee. In hun eerste wedstrijd van het jongens dubbel U13 kropen Yannick & Jente nog door het oog van de naald door met 22-20 in de 3de set te winnen van Vancamp/Croes. Maar liefst 4 matchpunten werden opgehaald. Nadien liep het gelukkig vlotter en wonnen de badmintonscholers hun 4 volgende wedstrijden met duidelijk verschil. Ook hier een eerste dubbeltitel voor onze 2 talenten. Proficiat!

Bij de U11 kwam enkel Roel Vandenborre in actie. De loting viel wat tegen want Roel zat in de poule van het eerste reekshoofd (en latere winnaar). Die wedstrijd werd verloren al kon Roel regelmatig mooie ralleys meespelen. In de andere poulepartij won Roel van zijn Oostvlaamse concurrent Kasper Keymolen. Was een mooie overwinning na een stevige driesetter.

Conclusie: de vermoeidheid van de Kerststage manifesteerde zich vooral in de eerste wedstrijden waar het voor velen (héél) lastig liep. Maar eens het om de knikkers gaat komen de karakters boven. Met 6x goud, 1x zilver & 1x brons scoort de Lokerse BadmintonSchool haar beste resultaat ooit! Keep up the hard work! Eind januari volgt een zilveren Junior Master in Tienen. Daar zullen alle toppers aanwezig zijn. Benieuwd alleszins hoe onze jongens & meisjes het daar zullen doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *