Fantastische clubkampioenschappen

De nieuwe datum voor het clubkampioenschap bleek een schot in de roos.
Niet minder dan 44 deelnemers kruisten de rackets voor de titel clubkampioen in het enkel- en dubbelspel.
De voormiddag was weggelegd voor het enkelspel.
In tegenstelling tot de officiële tornooien kon deze wel beschikken over bijna het hele Lokerse deelnemersveld.
Het werd al snel duidelijk dat niemand echt zin had zijn meerdere te erkennen.
Dat werd onderstreept door de vele driesetters die afgehaspeld werden.
In de eerste ronde bleken er wel amper verrassingen uit voort te vloeien.
In de B-reeks was de enige verrassing de winst van Johan De Mul tegen Ingmar Nopens.
Bij de C’s ging geen enkele favoriet voor de bijl. Alleen Kris Vermeulen moest heel diep gaan tegen Tom Pellecom.
Bij de dames B (in poule) won de topfavoriet Joke D’Hont van Kristel Bingé.
In de andere partij won Caroline Coppieters van Romy Van Der Sypt.

In de kwartfinales gingen de laatste B2’s al uit het tornooi.
Davy Van De Putte verloor (zoals verwacht) van eerste reekshoofd Klaas De Waele. Bart Famaey was wa licht voor Frederic Schroyens. Mul was al half den hof af van zijn eerste partij en verloor van de Kasteel. En Buik kon net niet stunten tegen de cap van den ieste ploeg, Frederik De Sander.
In de C-reeks moest Hannes Beauprez het onderste uit de kan halen tegen superbocky (die echt een straffe partij speelde). Ook bij Pieter Durinck en Dirk Bondroit was het een strijd op leven en dood. Uiteindelijk haalde Pieter het in 3 sets.
Jordy Van Der Sypt en Hans Van Den Brande kenden minder problemen met hun tegenstanders (respectievelijk tg. Kris Vermeulen en ‘laser’ Christophe D’Hont).
Bij de dames B ging ook Caroline voor het bijltje tegen Joke. Kristel kon youngster Romy op achter zich houden.

De halves:
De Kasteel had meer dan de handen vol met Klaas. Uiteindelijk had hij toch 3 sets (en veel geschreeuw) nodig om de partij te winnen. In de andere partij was het een halve broederstrijd tss. de 2 Freds… Schroyens had blijkbaar het beste plannetje en won deze partij van De Sander.

Jordy kon fris richting finale schuiven met winst in 2 sets van Pieter. Hans brak na 2 zeer intensieve sets (die netjes verdeeld werden) compleet in de derde. Hannes zorgde er voor dat het een jeugdige finale werd.
In de laatste ronde bij de dames kon Romy nog het meest het vuur aan de schenen leggen bij Joke, maar deze kroonde zich terecht tot clubkampioen 2009.
De andere partij was er één van de 2 ploeggenoten van den 2de gemengd. In een alles-of-niets partij met veel emotie won Kristel enigsinds verrassend in 2 sets van Caroline.

De finales:
Frederic Schroyens wist zich na een spannende wedstrijd -doch in 2 sets- tot clubkampioen te kronen. Hij won van Chris Vandecasteele met 19-21 & 20-22.
Hannes en Jordy spaarden zich ook al niet in de andere partij. Hannes Beauprez ging met de hoofdvogel lopen na ook al een zeer nipte partij.
De damesenkelfinale in de C-reeks was ook de eerste ronde. Eline De Keukelaere (die dinsdag alvast stevig op enkel getraind had;-) kwam niet in de problemen tegen Kimberley Hillaert.

De dubbels:
Bij werd gewerkt met geswitchte koppels. Het koppel dat de meeste sets kon winnen werd clubkampioen. In de B-reeks kon Kristel Bingé (als enige B1) haar 3 partijen winnen. Samen met Romy behaalde ze het stevigste resultaat.
Eenzelfde recept in de C-reeks. Daar won de zwangere dame van het gezelschap Tine Vermeulen met Eline De Keukelaere.

Bij de B-heren konden de 2 poulefavorieten al hun wedstrijden winnen al hadden Buik & Dries het bijzonder moeilijk tegen Frederik De Sander en Tim Wymeersch. De Vaele/Paemel werden tweede in die poule na winst tegen Sander/Wymeersch.
In de andere poule wonnen Frederic Schroyens & Davy Van De Putte telkens in 2 sets van Nopens/Pensaert, Kasteel/Deley en Mul/Famacci.
Nopens/Pensaert wonnen de strijd om de 2de plaats in een waanzinnige partij. Setstanden waren 26-28, 21-19 en 21-19. Da zegt genoeg.

De finale was een spannende strijd waar Buik/Dries de eerste set wonnen. De tweede en derde gingen uiteindelijk allebei naar de topfavorieten Schroyens/Van De Putte. Schroyens wordt dus clubkampioen over de hele lijn.
Voor de 3de plaats hadden Nopens/Pensaert 2 sets nodig tegen De Vaele/Paemel.

De C-heren waren er 2 poules van 3 waar in de A-poule Davy De Bock/Pieter Durinck zeer nipt hun 2 partijen winnen. Christophe D’hont & Hans Van Den Brande verloren zeer nipt de 3de set van bovenstaand koppel met 23-21.
De B-poule werd gedomineerd door Bart Pringels/Jordy Van Der Sypt. Maar ook hier waren de verschillen bijzonder klein.
De finale mondde uit op een spannende driesetter. Ping/Jordy wonnen de eerste, Bocky/Pieter de tweede. De 3de werd een thriller waar Jordy het verschil kon maken. Met deze knappe (en eigenlijk ook onverwachte) overwinning viel het doek over deze spetterende kampioenschappen en verhuisde het gezelschap naar het vierde deel van de sporthal, bij de Walter waar nog een nieuwjaarsreceptieke plaats vond. Met zo een 70 spelers, sympathisanten en ouders werd het glas geheven op hopelijk een schitterend en gezond nieuw jaar.
Een dikke proficiat aan alle kampioenen, een dikke merci voor de knappe organisatie alsook een dikke pluim voor uw massale deelname.
Schrijf alvast 9 januari 2010 in uw agenda voor de volgende editie.

Hieronder staan de uitslagen van alle enkel- en dubbelpartijen (klik op het vlak om te vergroten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *