FC Langenfeld 2009

VRIJDAG ; kwalificaties enkel U17 en hoofdtornooi dubbel gemengd U15 – U17 – U19

Zoals in de preview vermeld werden enkele U17’ers doorverwezen naar de kwalificaties van het enkeltornooien. Marijn Put ( Hebad ), Sam Van den Broeck ( Lokeren ) en Nick Marcoen ( Dilbeek ) werden bijgevolg om 09u op het veld verwacht. Alle 3 stond hen een zware taak te wachten.

Om een plaats in de hoofdtabel te bemachtigen , moesten er 2 of 3 partijen gewonnen worden.
Nick Marcoen kreeg een sterke tegenstander en kon zich jammer genoeg onvoldoende laten gelden op het veld. Nick kon zich niet door de eerste ronde werken. Sam slaagde erin om zijn 2 partijen te winnen op een voortreffelijke manier en zou dus zaterdag in actie treden op het hoofdtabel.

Marijn Put moet 3 partijen winnen om zijn naam op de hoofdtabel te laten prijken. Een mooie progressie doorheen deze drie partijen en een sterke performance in zijn 2de partij tegen de Fransman Mittelheiser. Nadien moest ook de Zwitserse Pinar er ook aan geloven en 2 van de 3 kwalificanten konden zich plaatsen voor de hoofdtabel. Op zich al een sterk tornooi voor deze jongens die toch al 2 of 3 partijen op hun naam kunnen schrijven.

Na deze voorrondes in single stonden de mixpartijen op het programma.
In de U15 traden 2 koppels aan. Flor Spanhove ( Pluimplukkers ) kreeg de de lokale Pollak aan zijn zijde. Dit duo had weinig in te brengen tegen een sterke tegenstander.
Ook het 2de duo Maxime Arnalsteen ( Dilbeek ) en Ann Knaepen (Nieuwenkerke) kreeg het niet gemakkelijk. Jammer genoeg konden ook zij hun eerste partij niet in winst omzetten.

In de U17 kreeg het duo Van Wel – Permentiers (W&L) een w.o. in de eerste ronde om vervolgens een af te sluiten met winst in hun tweede ronde. In de derde ronde ging het om een ticket voor de kwartfinale. In de eerste set konden de spelers nog goed aanklampen maar gingen met 22-20 dan toch de boot in. In de tweede set was het beste eraf en eindigde het DG tornooi voor deze atleten.
Van Hemelrijck – Sijmens kwamen ook op vrijdag aan de bak. Deze partij werd een driesetter tegen de Noorderburen maar de spelers konden het niet waarmaken.

In de U19 slechts 1 duo en een occasioneel duo. Golinski – Decoster (W&L) werden door het vertrek van Sielke Barrez naar Indonesië samengeplaatst voor dit tornooi. Ze kregen een sterk Deens duo tegenover zich en ondanks enkele mooie rally’s wogen de foutjes teveel door en konden ze de partij niet naar zich toe trekken.

Hiermee zaten de partijen voor de vrijdagavond erop. Geen onverdeeld succes. De spelers weten dadelijk weer waar ze zich bevinden tov de andere landen. Zaterdag wordt het interessant om te kijken waar de spelers zich in de enkel en dubbel bevinden. De meeste atleten zijn goed aan het werken op training maar de vraag is of dit al zijn vruchten zal afwerpen tijdens het enkel en dubbeltornooi.

ZATERDAG ; hoofdtornooi enkel – dubbel U17 – U19

Vandaag werd er uitgesplitst in 2 hallen. De U15 met Koen Verleyen en Jo Van Damme werden verwezen naar een andere hal. De U17 en U19 met Kurt Nys, Nico Claes en An Soenens bleven in dezelfde al als vrijdag.

Op dit moment in het tornooi zijn slechts 3 spelers in geslaagd om de tweede ronde in het enkelspel te bereiken. Dit hadden er 4 kunnen zijn.

In de HE U19 had Matijs Dierickx ( Drive – Lebad ) weinig moeite met zijn Oostenrijkse tegenstander. In 2 vlotte en mooi badmintonogende sets was de klus geklaard. In de HE U17 kon enkel Jitse Van Hemelrijck (Voskes) doorstoten naar de volgende ronde. In 3 spannende set maakte hij komaf met de Nederlandse tegenstanders.

Op de tabel van DE U17 kon Stéphanie Van Wel (W&L) zichzelf een ronde verder knokken tegen een Duitse speelster.
Klaas Maes (Pluimplukkers) kon na een goede eerste set niet doordrukken. De foutenlast was te groot en de Slovaak rook en nam zijn kans.
De andere U17’ers kwamen een maatje tekort .Bram Van Cauwenbergh (Hebad) ,Leen Sijmens ( Dijlevallei ) , Thijs Demeyere ( DZ99 ) , Marijn Put ( Hebad ) , Sam Van den Broeck ( Lokerse ) hebben bijgevolg even wat vrije tijd om zich op te laden voor het dubbeltornooi dat rond 17u aanvangt.

In deze tweede ronde kwam Jitse uit tegen een sterke Deense speler. Zeker in de eerste set ging hij erg goed mee maar uiteindelijk kwam de Deen steeds met de betere slagen op het einde. Een goede, verdienstelijke partij.
Stéphanie kreeg de Engelse Smith aan de andere kant van het net. Ze haalde 3 sets maar moest het onderspit delven in de derde set met 21-14. In de U17 geen enkelspelers meer.
Matijs ging de strijd aan met de Duitser Holzer. Een stevige knaap maar haalbare kaart. Matijs haalde niet zijn topsnelheid en krachtexplosies van weleer en de Duister maakte daar aangenaam gebruik van. De eerste set was close maar de tweede set werd vooral getekend door onnodige foutjes. Dit was een match die eerder verloren werd dan gewonnen werd door de tegenstander.

Dit wil zeggen dat geen enkele van de atleten nog in het enkeltornooi zit. Het was een ontgoochelende editie na een goede trainingsperiode. De transfer van training naar competitie is nog niet volledig gebeurd en hopelijk levert deze ervaring heel wat motivatie om de trainingsinspanningen verder te zetten. Hard werken wordt steeds beloond zolang het maar de tijd heeft om zich te ontwikkelen en zich stevig te verankeren in het basisspel.

In het dubbeltornooi gingen volgende spelers van start Klaas Maes & Jitse Van Hemelrijck – Thijs Demeyere & Nick Marcoen – Marijn Put & Sam Van den Broeck – Bram Van Cauwenbergh & Robin Permentiers – Leen Sijmens & Lucie Cerna ( CZE ) – Matijs Dierickx & Freek Golinksi en Ineke Decoster & Kaity Hall ( SCO )

Bij de U17’ers trad Leen aan met een Tsjechische speelster. Ze kwamen uit tegen 2 sterke Deense duo’s die jammer genoeg niet zo’n sterke attitude hadden. Het werd een erg ‘lastige’ partij waarbij de Deense dames de arrogantietechnieken beter uitten dan hun badmintontechnieken. Door de Deense nonchalance en de werklust van Leen en Lucie kon er nog een derde set uit gehaald werden maar de partij was voor de Denen. Bij de jongens ging het er niet zo succesvol aan toe. Slechts 1 koppel wist 2 partijen te winnen. Bram en Robin kregen 2x een ander koppel dan verwacht voorgeschoteld door blessureleed. Zeker in hun 2de partij was dit aardig meegenomen. De vervanger van de sterke Laibacher was absoluut een maatje te klein om weerstand te bieden. Zo konden de jongens het gevecht aangaan met de Fransen Corvée – Grosjean om een plaats in de kwartfinale maar die werd niet gehaald. Toch een mooie prestatie van een nieuw duo.
Sam en Marijn konden na een degelijke partij niet doorgaan in hun eerste ronde en gingen met 21-17 en 21-19 uit het tornooi tegen een Finse tegenstander. Klaas en Jitse hadden hun kansen tegen een Slovaaks duo maar moesten in de derde set met 21-19 het onderspit delven.

In de U19 hadden Matijs en Freek een bye in de eerste ronde maar kwamen dan dadelijk uit tegen de erg sterke Denen Bodskov – Stael. Deze jongens speelden reeds de finale op de beruchte Danish Junior Cup en ook op Langenfeld snoepten ze vorig jaar de halve finaleplaats af van Matijs en Freek.
De aanvalskracht was te hoog en het tempo kon niet veranderd worden. Bijgevolg ging de match te snel naar de Denen.
Ineke Decoster had met haar nieuwe partner geen gemakkelijke loting. In de eerste partij was het even zoeken maar al snel vonden beide dames elkaar. De eerste match werd dan ook vlot gewonnen tegen een nochtans sterk Duits duo. In de 2de rond kwamen ze het reekshoofd 5/8 tegen. Het Zwitserse duo Schaller / Mattle. De erg drukkende stijl van Ineke en Kaity was echter niet waar de Zwitserse dames op gerekend hadden. Na een vlotte eerste set ging het even de andere kant op maar in de derde set trokken de dames terug aan het langste eind en verzekerden ze zich een plaatsje in de kwartfinale. In deze kwartfinale waren de tegenstanders – 2° reekshoofd een maatje te sterk. Ze konden de gaten bij het nieuwe duo te vlot vinden en zij kregen dan op hun beurt te weinig mogelijkheden om hun ding te doen. Jammer maar toch een kwartfinale.

Hiermee zit Langenfeld 2009 voor de U17 en U19 spelers erop.
Dank u aan de begeleidende ouders ; familie Arnalsteen , papa Put, ouders Knaepen ( + trainer Peter ) , ouders Van Wel en ouders Van den Broeck voor de extra helpende hand gedurende deze 2-daagse !
Voorlopig geen superresultaten en toch wel enkele ontgoochelingen maar aan het begin van het seizoen hebben we nog de tijd om de zaken recht te zetten naar volgend tornooi toe. We weten waar we staan – nu is het werken !

– An Soenens –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *