Februari maand der kampioenschappen

Voorbeschouwing Belgisch Kampioenschap Elite

Komend weekend staan de Belgische Kampioenschappen voor elite op het menu. Deze gaan door in Herstal (bij Luik).
Voor Lokerse  komen 3 topspelers in actie, Caro Neyrinck, Tim & Stijn Van Herbruggen.

Caro Neyrinck maakt als vierde reekshoofd in het dames dubbel A een mooie kans om zich tot in de halve finales te kloppen. Daarvoor dient ze (met Lisa Demeyere) wel af te rekenen Debats/Simons en vervolgens (wsl) de Gentse Sioncke/Lamont. In de halve finales wordt het 1e reekshoofd Annys/Vandenhoucke een zeer zware brok.

In het Mixed double A speelt Caro met Roel Van Heuckelom (welgekend als onze clubtrainer). Zij lootten met De Grauwe/L. Demeyere een haalbare kaart.  In de 2e ronde komen ze uit tegen de winnaars van Lamont/Lamont of Boonen/Daemen om in de kwartfinale wsl. oog in oog te staan met Daan De Smet/Debbie Janssens.

Tim Van Herbruggen maakt zijn debuut op het BK voor elite en meteen in de 3 disciplines. En de loting is er ook naar. In het gemengd spelen Tim & Yente Van Aerschot tegen Dendoncker/verbeek (PPL)… indien ze dit halen staan ze oog in oog met het 2e reekshoofd en regerende Vlaamse kampioenen Marcoen/Vandenhoucke.

In het enkelspel kon de loting zeker slechter. Onze n° 25 uit de Belgische ranking loot in zijn eerste wedstrijd Lawrence De Pauw (29e). Mits winst volgt de winnaar tussen Lallemand & Gosset (eveneens geen top-10 spelers). Vervolgens is er kans op een kwartfinale tussen één van de knallers Rover Jay Babatido & Daan Philips.

In het dubbelspel heeft Tim VH een alliantie met Davy De Grauwe van de Pluimplukkers. Zij krijgen de Walen Gillis/De Nieuport in hun eerste wedstrijd. Als ze die winnen krijgen ze met Oleffe/Marcoen de potentiële finalisten als tegenstanders.

Tot slot onze ouwe rot in het vak, Stijn Van Herbruggen. De loting was zo cynisch om hem zijn dubbelpartner David Hesters voor te schotelen. De winnaar van het duel mag tegen Stijn De Langhe (5e reekshoofd) aan de slag. In het heren dubbel valt de loting wel mee. Mits winst tegen De Wit/De Wit en vervolgens Goossens/Lenaerts kan de poort naar kwartfinale geopend. Dan volgt het eerste reekshoofd en de nummer 49 van de wereld Matthijs/Golinski.

Je kan het verloop van de wedstrijden live volgen via deze link of als je hierboven op hun naam klikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *