3x goud, 3x zilver op jeugdcup Drive

Ondanks het samenvallen met de Junior Master van Tienen zakten toch nog 13 Lokerse spelers af naar Drive Dendermonde voor de 6e jeugdcup van het seizoen.

Onze 2 meisjes bij de U9 zijn bezig een mooie evolutie te maken. Ze moesten elk in hun poule slechts één jongen laten voorgaan. In een uiterst spannende driesetter won Maïté Boone van Geike Rooman.

Mare Van De Sype werd bij de meisjes U11 (A-groep) tweede in haar poule na verlies tegen Lise Hermans. Ze maakte dit echter goed door de finale om de derde plaats te winnen.

In de A-groep van de jongens U11 wonnen Tim Redant & Jonah De Smedt overtuigend hun poule. Jasper De Bruyne liet zich in zijn 1e partij verrassen door Avery Marinx en werd derde. De finale om de eerste plek ging voor de derde keer naar Jonah die zo zijn eerste plek in de ranking verstevigd.

Bij de jongens U13 – A-groep had Xander De Bruyne de pech om in de poule van Tim De Theije te zitten. Tim won het onderlinge duel in 3 sets en greep zo de eerste plek. In poule 3 werd Pieter Bommelé poulewinnaar zonder setverlies. Tim won eerst nog het duel tegen de winnaar van poule 2 waarna onze 2 youngsters elkaar mochten bekampen. In een fysieke veldslag won Tim in 3 sets van Pieter. In de finaleronde voor de tweedes bleef Xander niet bij de pakken zitten en rolde hij de finaletabel op zonder setverlies.

In de B-groep van de jongens U13 maakten Robbe Wante & Lander Sichien furore door elk hun poule te winnen. In de halve finales verloren ze echter allebei zeer nipt in 3 sets. Doch, plaats 3 & 4 is een keigoed resultaat!

Slechts één jongen U15. Met 21-18 verlies in de 3e set greep Meerten De Ryck maar net naast de eerste plek van

zijn poule. Hij sloeg zich vervolgens wel tot in de finale van de tweedes. Daarin moest Meerten echter het hoofd buigen voor Decloedt. Maar toch een knappe 5de plaats.

Lara Rogiers tot slot ondergaat ook een mooie groeicurve. Bij de meisjes U15 verloor ze nipt de strijd om de 3e plaats in haar poule. In de strijd om de 5e plaats won ze haar wedstrijd overtuigend.

Via de link krijgt u een overzicht van de winnaars in Drive en de jeugdcupranking te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *