Lokerse G4 – Evergem G1 : 5 – 3

2e match van het seizoen, de 1e ging nipt met 5-3 verloren op Gentse. Een overwinning is dus welkom!
Lokerse trad aan met de dames Tine en Vicky en met de voltallige herendelegatie (Stijn, Steven, Jo en ondergetekende Pieter). Ja ja, je leest het goed, Stijn aka Poesieley heeft zijn golfzak geruild voor enen met badmintongerief!
Evergem zakte af naar Lokeren city met 2 C1-dames, 1 B2-heer, 1 C1-heer en 1 D-heer (ondergeklasseerd!!). Stevige ploeg, dus werk aan de winkel!

Stijn en Steven maakten in hun dubbel te veel fouten waardoor er nooit echt gekampt is voor setwinst, laat staan matchwinst. De match ging dan ook verloren in 2 sets.
Vicky en Tine konden meer weerstand bieden en haalden, na verlies van set 1, vlot de 2e set binnen. Na tactische bijsturing door de tegenstander in de 3e set, haalde Evergem uiteindelijk de match binnen.
Direct vol aan de bak dus bij de enkelpartijen om onze kansen op eindwinst gaaf te houden. Chris (Retsin) zag het alvast goed zitten en voorspelde dat Evergem 3 van de 4 enkels zal winnen. Veel indruk maakte dit op ons echter niet gezien hij even ervoor ook voorspelde dat Lokerse de 2 dubbels zou winnen. Niet dus…! 😆

Vicky maakte in 2 korte sets met sober foutloos spel, snel komaf met Marleen. Vlotte winst!
Tine speelde (weer) een sterke partij, nu tegen C1 Katrien. Ze haalde nipt de 1e set binnen met 22-20, maar moest even de rol lossen in de 2e. In set 3 krikte ze echter weer fors haar niveau omhoog maar moest helaas toch nipt de duimen leggen met 18-21.
Steven mocht intussentijd Chris partij geven. Vorig jaar nog B2, nu C1. Een stevige match bood zich dus aan! Steven speelde een “niet zo goede” 1e set waardoor deze zwaar verloren ging. Na de nodige bijsturing door meestertacticus Stijn haalde Steven dan toch set 2 binnen. In een fel bevochten 3e set, trok Steven aan het langste eind en haalde zo, met een diepe zucht van opluchting, de match binnen.
Jo kreeg, afgaande op het klassement, met Bart een ‘hapklare’ brok voor de kiezen. In de herendubbel bleek echter al dat Bart veel meer in zijn mars heeft dan zijn klassement doet vermoeden. Dit bleek ook in zijn enkelpartij! Jo moest zijn beste niveau bovenhalen en het onderste uit de kan halen, maar sloot in 3 sets toch de match winnend af. Hele sterke partij, zowel van Bart als van Jo!
3 van de 4 enkels gewonnen dus. Chris zat er volledig naast! 🙂
Opdracht simpel: de 2 mixen winnen en de overwinning is binnen, simpel toch…?! 😉

Tine en Pieter speelden een overwegend sobere partij (lees: Tine maande Pieter ten gepaste tijde aan niet te wild te spelen…) en de match werd vrij vlot binnengehaald in 2 sets.
Vicky en Stijn hadden ondertussen hun 1e set vlot gewonnen met 21-13. De 2e ging echter een stuk minder vlot, maar na een super spannend einde werd ze uiteindelijk toch binnengehaald door Lokerse met een “VLOTTE” 27-25. 😆

5-3 eindstand na een felbevochten partij met 4 3-setters, doet deugd!

greetz, Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *