Overzicht competitiejaar 2009 – 2010 (deel 2)

OVERZICHT PROVINCIALE COMPETITIE 2009 – 2010 (deel 1)
GEMENGD 3
:
(1ste prov. : 2de op 7)
Een gebrek aan regelmaat kostte deze ploeg de titel. Tegen de andere titelpretendenten werd steevast gewonnen… maar tegen de “kleinere” ploegjes werd hier en daar slordig omgesprongen met de punten. Gentse die wel een clean sheet kan voorleggen tegen de andere ploegen ging hierdoor met de titel lopen. Het geluk is evenwel aan hun zijde want vanuit de VBL hebben we onlangs doorgekregen dat er waarschijnlijk 2 teams zullen doorstijgen naar 3e liga (is nog niet 100% zeker). Ze zijn het alleszins waard mijn gedacht! Proficiat!

Heren 2: (1ste prov. : 3de op 7)
Deze ploeg kwam nooit in de problemen en heeft dit vooral te danken aan zijn sterke dubbelstatistieken. Met een derde stek bevestigen ze hun sterke resultaat van vorig seizoen.

Dames 2: (1ste prov. : 5de op 5)
Het was oorspronkelijk de bedoeling om deze ploeg in 2de provinciale te laten aantreden, maar door het in extremis schrappen van een ander team uit deze reeks werden onze dames verplicht in 1ste prov. te blijven.
Een oneerlijke strijd zo bleek snel. Hier en daar zorgde een enkelpartij voor wat gewonnen wedstrijden, maar een overwinning of een gelijkspel zat er niet in. Ik hoop dat het toch een leerrijk seizoen is geworden voor onze meiden. Volgend jaar in 2de provinciale zal het onze dames beter vergaan.

Heren 5: (2de prov. B : kampioen!!! 1ste op 8 )
Met een klein gelukje kwam er in 2de provinciale nog een plaatsje vrij waardoor Heren 5 als beste 2de in 3de provinciale alsnog de overstap kon maken. Wat startte met het idee van zo snel mogelijk het behoud te verzekeren ging al snel over in het gekke idee om kampioen te worden. Met zelden geziene statistieken draaiden ze vlot richting titel.  Een straffe 27 op 28 punten was het eindresultaat. Een meer dan verdiende kampioen!

Heren 3 : (2de prov. A : Kampioen!!! : 1ste op 8 )
In hun laatste wedstrijd vorige week werd gewonnen van Wit-Wit waardoor Gentse op 4 punten werd gezet. Gentse kon hen nog inhalen mits 2 overwinningen waarin ze max. 1 wedstrijd mochten verliezen. Na een 8-0 overwinning in het 1ste luik zaten ze op koers maar gisteren kon Gentse die lijn gelukkig niet  verder zetten. Gejuich alom want na een jaartje vagevuur in 2de prov. slaagt het team van kpt. Famacci er meteen in terug naar 1ste prov. te promoveren. Vooral de sterke terugronde (met 12 op 14) bezorgde dit team de titel. Proficiat!

Heren 4 (2de prov. B : 5de op 8 )
Het doel dit seizoen was het ploegje na de promotie in 2de provinciale te houden. Hier zijn ze feilloos in geslaagd. Na een dramatische start (0 op 8 ) werd gewonnen van de rechtstreekse degradatieconcurrenten. Een schitterende eindspurt (7 op 8 ) zorgde voor de rest.  Missie volbracht.

Gemengd 4 (2de prov. B : 4de op 8 )
Het seizoen verliep als een kabbelend beekje. Ne keer verliezen en ne keer winnen, waarbij vooral de enkels hen over de streep trokken. Naar mijn idee toch een beetje onder de verwachtingen gebleven.

0 gedachten over “Overzicht competitiejaar 2009 – 2010 (deel 2)

  1. Alléé dat is nu al het 2de jaar op rij dat de dames niet zakken. Hopen dat we volgend jaar dan toch eens gelyk kunnen spelen of eens winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *