Preview Provinciaal Kampioenschap jeugd

De maand februari is sinds dit seizoen nog meer de maand der kampioenschappen.
In de laatste tornooikalender staan nu ook de provinciale kampioenschappen voor de jeugd genoteerd in februari!
Eind februari hebben we nog de Belgische kampioenschappen voor de jeugd (in Louvain-la-Neuve).
Maar eerst het PK voor de jeugd dat komende zaterdag doorgaat in Ronse.
Ondanks de grotere afstand (en ook het schrappen van de U19) vaardigen we met Lokeren toch 12 spelers af.
Via de link kan je de tabellen en de aanvangsuren bekijken.
We wensen iedereen enorm veel succes!

Bij de Jongens U9 spelen onze 2 sterkste spelers in het enkelspel. Yannick Bauwens heeft als eerste reekshoofd in Poule 1 de baan vrij richting finale. In de andere poule staat Jasper De Bruyne heel wat meer tegenstand te wachten.
Maar we achten Jasper zeker ook in staat de finale te halen! Laat ons hopen op deze droomaffiche!

In het jongens enkel U11 gaat onze aandacht vooral naar de in topvorm verkerende Wannes SoenenWannes maakt als vierde reekshoofd een goede kans om zich te plaatsen voor de halve finale. Daar ontmoet hij waarschijnlijk Natnael Hermans (Buggenhout) waar hij zeker kans tegen maakt. Wie weet dus een finale.

In poule 3 speelt Simon Van Moeseke tegen oa. Kobe Huyghe (Wit-Wit). Simon heeft het Kobe de laatste keer knap lastig gemaakt dus wie weet zit er een stunt in! Indien onze Simon zich kan plaatsen staat hij in de halve finale waarschijnlijk tegenover Noa Swinnen.

Het jongens dubbel U11 starten Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke in de kwartfinale tegen een haalbaar duo. Nadien gaan ze de strijd aan met Wannes Soenen & Kobe Huyghe. Het voordeel is dat er in dat geval al minstens 1 Lokeraar in de finale staat 🙂

Onze jongens U13 zijn met 4 in het enkelspel. Onze jongens hebben geen makkelijke loting, want in de voorrondepoules van 3 zit er telkens één moeilijke tegenstander. Pieter Bommelé heeft de moeilijkste opdracht want hij zit in de poule met het 1e reekshoofd. Het 2e reekshoofd is onze Lennert Heynderickx… maar hij loot met Bram Christiaens een hele stevige tweedejaars. In poule 3 staat Dries De Puysseleir oog in oog met Esslyn De Pauw. En ook Siebe Verhoeven  zal het 2 keer lastig hebben met Bjarne Verleysen & Brent Meltens. Een stevige reeks.
In het jongens dubbel U13 spelen Lennert & Dries voor de gelegenheid samen. Een halve finale moet zeker mogelijk zijn. Daarin moeten ze waarschijnlijk tegen Eloime Bossuwe & Bram Christiaens. Als het goed klikt zijn ze niet kansloos.

Bij de meisjes U13 kunnen we rekenen op Aline Van De Velde. Zij loot de 2e poule en speelt tegen Sara Vydt & Betlé Hermans.

In de U13 hebben we ook 2 dubbel gemengd spelers. Dries De Puysseleir & Betlé Hermans komen in de halve finales uit tegen de winnaars tussen Lennert Heynderickx met Eva Stal of Verleysen/De Rijcke, met andere woorden, een reële kans op een Lokerse finalist.

Bij de Jongens U15 slechts één vertegenwoordiger. Meerten De Ryck loot wel een gunstige poule 8 en is zeker niet kansloos om zich te plaatsen voor de eindtabel. Daarin zal hij tegen het eerste reekshoofd Quentin Bouchez wel zwaar mogen stunten.

Justine Penneman is onze laatste vertegenwoordiger en ook titelverdediger bij de Meisjes U17. Ze loot wel het eerste reekshoofd Jana Moret waar ze zeker niet kansloos tegen is. Als ze haar poule wint staat ze meteen in de finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *