Sam Van den Broeck behaalt brons op het BK voor elite

Een beetje in de schaduw van het WK veldrijden stond afgelopen weekend ook een ander kampioenschap in de schijnwerpers,
nl. het Belgisch Kampioenschap voor Elite badminton. Deze gingen door in de stad van Dendermonde.
In een aardig gevulde zaal had Lokerse twee van zijn zonen kunnen afvaardigen.
Gesteund door een gunstige loting had Stijn Van Herbruggen vooral ambitie in het enkelspel.
Maar hij liet zich in zijn eerste partij echter verrassen door ouwegouwe Daan De Smet.
In 3 sets was de droom voorbij. Naar eigen zeggen net iets te onrustig.
Ook in het dubbelspel eindigde het tornooi voor Stijn vroegtijdig. Opnieuw in 3 sets.
Hier had de servicejudge een rechtstreekse invloed op door op het einde van de derde set plots servicefouten te beginnen claimen.
Waarschijnlijk sloeg de verveling bij die man toe.

Sam Van den Broeck was onze tweede gladiator. In het gemengd (met Stéphanie Van Wel) bracht onze Sam meteen een stunt mee door zijn dubbelmaat Nick Marcoen & Flore Vandenhoucke (die toch finaleambities hadden) naar huis te sturen. In de kwartfinale stonden ze oog in oog met Matijs Dierickx & Jelske Snoeck. De eerste set ging duidelijk naar Dierickx/Snoeck… maar in de 2e set verknalden Sam & Stéphanie maar liefst 5 setpunten. Het eerste matchpunt voor Dierickx/Snoeck was wel meteen raak.

In het dubbelspel hadden Sam Van den Broeck & Nick Marcoen een loodzware loting getroffen. Maar Sam & Nick blaasden de tegenstanders gewoon weg. Na eerst Cuccu/Christiaens geraakten ook Scheurkogel/Rover Jay niet aan dubbele cijfers. De weg naar de finale leek geëffend maar in de halve finale lieten ze zich echter verrassen Marijn Put & Floris Oleffe.
Na verlies in de 1ste set dwongen Sam & Nick de tegenstanders tot verlengingen. Op matchpunt begaven Sam zijn snaren het in een smash. Wat de ontgoocheling alleen maar groter maakte. Weg droom (en een gele kaart voor “weg racket” 😉 ). Al mogen we uiteraard best wel supertrots zijn op deze halve finaleplaats waar Sam vooraf ongetwijfeld voor getekend had.

De finales op het BK mochten er best wezen al was het in alle partijen meteen duidelijk wie er met de titel zou gaan lopen. In het gemengd kregen de Oostvlamingen Hans Willems & Debbie Janssens geen enkele kans om zich in de wedstrijd te knokken. Freek Golinski & Janne Elst (W&L) kroonden zich tot terechte winnaars.
Ook in het enkelspel volgden geen verrassingen. Broer & zus Yuhan & Lianne Tan speelden een niveau hoger dan hun opponenten.
Het dames dubbel zorgde wel voor enig vuurwerk. Alleen een derde set ontbrak een beetje. Janne Elst & Jelske Snoeck (die laatste is een nichtje van onze oud-speelster Gaetane Snoeck) waren net iets beter dan Sabine Devooght & Flore Vandenhoucke.
In het heren dubbel tot slot was de hoofdvogel voor Freek Golinski & Matijs Dierickx die een niveau sterker waren dan Floris Oleffe & Marijn Put.
Hiet toch een beetje een Lokers streepje want zoals jullie wel weten is Matijs één van de trainers aan onze badmintonschool. Bij deze een dikke proficiat!

Conclusie : Vlaanderen boven en ook een beetje Oost-Vlaanderen boven want  5 finalisten waren afkomstig uit onze provincie!
Sam Van den Broeck komt stap voor stap dichter bij de Belgische top. Schrijf nu al op dat ons 19-jarig toptalent volgend jaar nog een stapje dichter bij een mogelijke titel zal staan!
Ook zeker het vermelden waard : De organisatie (in handen van Oudegem) stond als een huis en was op en top professioneel. Met het nieuwigheidje van online live scores (in de zaal maar ook bij u thuis) kon je alle wedstrijden op het Belgisch kampioenschap op de voet volgen. Hopelijk is er een nieuwe standaard gezet en zal dit draaiboek nog enkele edities meegaan. Proficiat hiervoor!

Je kan een reportage bekijken op TV-Oost en Fons Van Der Vorst heeft reeds een bijzonder mooi portret opgemaakt op zijn webblog (oa met de gele kaart voor Sam 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *