Verslag Drop Merchtem H1 – Lokerse H2 : 5 – 3

Met een camion aan zelfvertrouwen na onze 4 op 4 kon Buik zijn grote mond niet meer houden op facebook. Drop kreeg vorige week nog een 7-1 om de oren in St-Niklaas. Het ideale moment voor ons ploegske om hen te bekampen. Eén groot nadeel. Het was niet in ons eigen sporthalleke dus waren we met een puntje al meer dan tevreden.
De dubbels kwamen net als de vorige wedstrijden perfect uit. 
Dubbel 1 : Dries/Hanzz (tg. Jef & Bart Buckinx)
Hanzz en Driesje konden hun stunt van vorige week niet herhalen. In de 1ste set ondergingen ze de wet van de sterkste. In de 2de konden ze wel beter meeschuiven. Met een chanceke en enkele knappe punten konden ze die 2e alsnog pakken. In de 3de was het verschil opnieuw duidelijk. 1-0 voor Merchtem.
Dubbel 4 : Courting/Paemel (tg. Wim Segers & Guido Geraerts)
Ook hier een duidelijk verschil in de 1ste set. Het liep maar niet los voor de Lokerenboys. Gelukkig herpakten ze zich danig in de 2de. Veel ralleys en mooi badminton. In set 2 & 3 wisten onze B2-tjes de bovenhand te houden tegen 2 ervaren B1’s. Dikke match dus!
Dubbel 3: Buik/Paemel (tg. Wim Seghers & Bart Buckinx)
Buik (langs de kant in de eerste sessie dubbels) moest er eventjes doorkomen maar eens op gang bleek de tandem Buik/Paemel meer dan zijn degelijkheid te bewijzen. Na de 1ste set leek ook de 2de naar Lokerse te gaan… bij 21-16 werden zelfs handjes geschud maar Wim & Bart vonden de out op matchpunt wel zeer nipt. Er werd let gespeeld en op haar na volgde nog een 3de set.
Zowaar een 1 – 2 voorsprong voor Lokerse
Dubbel 2 : Courtin/Hannes (tg. Jef Buckinx & Vital Raedemaeckers)
Hannes startte met enorm veel stress aan zijn partij en sloeg fouten aan de lopende band. De ervaring aan de andere kant had absoluut geen genade hiervoor en verkocht ons in de 1ste set een pandoering. Gelukkig kon Courtin onze youngster er wat doorsleuren. In verlengingen werd er zelfs een 3de set uit gepuurd. Die begon zeer evenwichtig maar in de eindspurt moesten Courtin & Hannes toch hun meerdere erkennen.

Over de enkelkes kan de plaatselijke reporter heel wat korter zijn. De jeugdige dertigers kregen één voor één badmintonles van de dartele veertigers. Dries kreeg de jongste op zijn bord (ene van 41) en ging eraan in 2 droge sets. Ook Hans eindigde niet veel hoger dan 2x 10.
Bij Buik was het iets nipter maar ook hij was niet in staat een set te winnen.
Tieners zijn dus de enige oplossing om die heren te ontwrichten. In 2 sets kon onze Hannes de 30 jaar oudere Vital kloppen. 2 keer met het kleinste verschil weliswaar.
En zo won Merchtem deze uiterst sportieve wedstrijd met 5-3.

We onthouden dat :
– Merchtem na de wedstrijd ook vlot den derden time wint
– Courtin er steeds weer in slaagt een slachtoffer te vinden om zijn B1-titels tegen op te sommen
– Onze facebookgroep van 3de liga B nu al een succes kan genoemd worden
– Buik zijne pronostiek daarop de volle 0 op 3 scoort
– ook leider Mintons verliest waardoor alle ploegen opnieuw samen hokken
– wij nog steeds op de tweede plek staan
– het nog een spannend seizoen zal worden

Nu zondag moeten we op bezoek bij Oudegem 2. Volgend verslagje zal dus niet lang op zich laten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *