Verslag Latem G2 – Lokerse G3 : 1 – 7

Door de afwezigheid van Hannes kon buZZe zijn 3de invalbeurt maken. Toen ook Liesbeth in laatste instantie moest afzeggen (ziek) kwam captain Buik pas echt in de problemen. Nog even gezocht maar geen invalster meer ter beschikking en zo mocht Elke toch opdraven voor een enkelke.
Het leek dus geen makkie te worden. Latem speelde wel met de vertrouwde ploeg.
In de dubbels kregen Vicky & Elke geen makkelijke opdracht met Kathleen & Evelien. Vooral veel ralleys waarvan de meeste gewonnen werden door onze dames. Na winst in de 1ste set was er toch wat sprake van decompressie in de 2de. Gelukkig kon een sterke start in de finale set de wedstrijd meteen in een definitieve plooi leggen. Belangrijke winst.
buZZe staat bekend om zijn enorme opslagdruk… maar zou iemand hem eens willen uitleggen dat het de bedoeling is die druk bij de tegenstander te leggen en niet bij zijn eigen ploegmaat? Gisteren was het weer zover. Mul zijn eerste service ging halfweg in het net en buZZe zijn 1ste lachsalvo was vertrokken. Maar onze clubkampioenen bewezen wèl hun compatibiliteit. Vlotte winst in 2 sets.
Dan mocht Elke als hapje het veld op. Maar de pijnlijke heup ten spijt, Elke geeft alles! Vooral met haar crossballekes bracht ze de Latemse B1-speelster in de problemen en wint zo de 1ste set. Zoals het een echte dubbelspeler betaamt wordt de 2de set met één grote strik cadeau gedaan (recuperatie) om dan in de 3de opnieuw alles te geven. En met succes. De voorsprong was steeds overbrugbaar maar werd met hand en tand verdedigd en binnengehaald! Een dikke overwinning.
Buik mocht na enkele jaren nog eens enkelen tegen de Pouseele. En dat em zondag ook al competitie had gehad was eraan te zien. Buik werd vanachter aan de muur vastgemaakt met een onzichtbare stalen kabel… die niet echt meegaf… in het bijzonder niet naar voor. Zelfs dropjes voorbij de servicelijn waren out of reach. Pouseele deed er nog alles aan om er een 3de set uit te krijgen… maar Buik wou niet mee. Winst in 2 sets voor Latem.
In de tweede reeks enkels kenden we minder problemen. buZZe won -alle luiigheid ten spijt- in 2 sets van Patrick Coppens. Te lui om nen derde set te spelen was zijn typischen uitleg.
Ook Vicky speelde goed. Al kon ze in de 1ste set in 19-15 achterstand alsnog ombuigen. In de 2de set kende ze veel minder problemen. Zo haalde zij onze overwinning definitief binnen.
1-5 was de tussenstand.
In de mixkes gedrevenheid alom. Want de ploeg zat weer op schema om hun al alles-gevende kapitein toch nog een extra tractatieke af te zetten. Mul & Elke presteerden opnieuw stevig. Rammstein vanachter en de elegante afwerking vooraan. Buik huppelde op 2 gedachten… de mix verliezen bespaarde hem geld. Aan de andere kant waren zijn statistieken dan definitief om zeep.
Het ego en de strenge blik van Vicky beslisten. De eerste set pingelde Buik er nog op los… (gelukkige winst in verlengingen) maar de 2de set ging veel vlotter. Al liet de Pouseele -reeds dromend van een gratis Charles-Quint zich wel heel gewillig richting slachtbank leiden.
Opnieuw 7-1 winst en voor de 3de keer in 4 wedstrijden had den Buik een rondeke aan zijn been.

We onthouden dat :
– de Pouseele ostentatief in het net smashste toen hij in de mix hoorde dat Buik bijna moest trakteren
– Elke een jaar vroeger haar heupprotese zal moeten steken
– 2 dagen competitie na elkaar geen werk meer is voor deze bende veteranen
– we hierdoor ook bijzonder vroeg huiswaarts trokken (om 0.00u al in bed)
– Kathleen Van Kildonck steevast op onze site terecht komt als ze haar naam googled
– er op de weg naar Latem heel veel flitsers staan
– en dat het daar zone 30 is
– Mul zijne kant van den auto enorm aangedampt was
– Mul meteen de cupmaat van Elke wist te raden
– dat ook niet zo moeilijk was gezien hij over dezelfde cup beschikt (wel met een grotere omtrek)
– Mul zijn konijnen fameus door den draad zaten
– we weer enorm gelachen hebben

0 gedachten over “Verslag Latem G2 – Lokerse G3 : 1 – 7

  1. Buikie,
    volgens mij hebt ge meer talent om te schrijven, dan om daadwerkelijk te badmintonnen! 😉
    In het vervolg mss enkel meegaan als verslaggever…..

  2. Alhoewel, de meeste van uw matchen zijn zo plezant om te volgen én te becommentariëren, dat ge op z’n minst zeker 1 matchke moet spelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *