Verslag Gentse G1 – Lokerse G3 : 3 – 5

Zaterdagmiddag: Sterspeler Davy “Buzze” Van De Putte laat in een impulsieve bui aan zijn kapitein Johan “Captain Mul” De Mul weten toch een speelster aan de haak geslagen te hebben waarmee hij maar al te graag de GDB2 op Drive zou vieren, mits overwinning. Hij zal in zijn stoutste dromen dus nooit op tijd zijn om op zondagavond om 19u in Gent op het badmintonterrein te verschijnen en daar zijn ploeg aan een overwinning te helpen. Helaas steekt een ander clublid een stok in de wielen van onze geboren held. Zo een vreselijke aderlating bleek het verlies echter niet te zijn. Geld verdient hij nu toch al genoeg met zijn (nieuwe) job.

Ondertussen was “Captain Mul” druk bezig een waardig vervanger te zoeken voor zijn mogelijks verstek latende sterspeler. Helaas spelen spelers met dergelijke kwaliteiten enkel op internationaal niveau. één speler echter, die anders toch maar moest dineren met familie, had nog wel wat tijd een poging te ondernemen het onbeschrijfelijke niveau niet eens in gedachten te evenaren. Zijn eigen ploeg een beetje in de steek latend – ze waren toch met genoeg heren – vertrok Lander op een onvergetelijk avontuur. “Captain Mul” – die de ploeg niet veel kans leek te geven tegen de eerste in de reeks, maar dit zal ongetwijfeld te maken gehad hebben met de onzekerheid omtrent Buzze – had Lander verteld dat hij rond 18u20 aan de sporthal moest zijn om te vertrekken richting Gent. Zijn ploeggenoten had hij echter nog niks laten weten over de invaller en het was dan ook een serieuze verrassing voor Kaat, Justine en Joris om een speler uit een ploeg die enkele divisies lager speelt, mee te nemen. In de auto bleek dat sterkhouder Buzze toch in Gent zou geraken maar geen enkel wou spelen en zeker een kwartier te laat zou zijn. Zich druk makend over de opstelling en de praktisch absurde eisen van Buzze, besloot waarnemend kapitein Joris pas in de kleedkamer wat de opstelling zou zijn. Na een telefoontje met Jasper werd duidelijk dat Justine eerste mix moest spelen en grote broer Joris met haar moest spelen, een beetje tegen zijn zin. Naar de woorden van de tegenstander komen ze op het terrein overeen ‘alsof ze een koppel zijn’.

Aangezien niet Buzze maar zijn ploeggenoten te laat aankwamen wegens het feit dat Gent één groot bouwwerf geworden is, begon de wedstrijd iets later want ook de thuisspelers waren niet allemaal op tijd. Toen na de opwarming de eerste wedstrijden werden aangekondigd, stond Buzze doodsangsten uit. Uw verslaggever weet niet juist of het door enige vorm van arrogantie was – die grootse spelers wel eens kunnen hebben – of om zijn dubbelpartner te stimuleren tot een goede wedstrijd maar Buzze liet weten dat hij ‘het met Joris lastig zou hebben tegen die twee’ en met Lander ‘tja… kansloos.’ Hoe dan ook, de wedstrijd werd gewonnen, in drie sets. Op het andere terrein vochten de dames Kaat en Justine als het ware voor hun leven. Nadat de eerste helaas uit handen gegeven werd, haalden ze toch de tweede en de derde set binnen. De spelers van Lokerse 3G leken niet echt onder de indruk van de eerste in de reeks. 0-2 na de dubbels.

Toen was wat het moment de gloire voor Joris moest worden, aangebroken. In een eerste set waarin Joris aan het klagen was over een spier die tijdens een beweging aanspant???, was hij kansloos. Zijn hoofd leek niet op winnen te staan en de 21-10 was dan ook een feit. De tweede set was veel spannender. Met een score van 28-30 kon Joris een derde set uit de brand slepen die jammer genoeg op 21-19 eindigde. Kaat had op hetzelfde ogenblik haar wedstrijd aangevat tegen een dame met een geheel eigen speelstijl. Zowat alle slagen leken schijnbewegingen te zijn, maar desondanks kon Kaat de eerste set winnen. Wanneer haar tegenstander dan in de tweede set ook echt de bedoeling had schijnslagen te gebruiken, was Kaat zodanig van haar melk dat ze niet alleen de tweede maar ook de derde set verloor. Na twee enkels bracht Gentse de score weer in evenwicht. 2-2

Justine en Lander moesten verandering brengen. Uw verslaggever zal in deze alinea vooral stilstaan bij de wedstrijd van Justine want over die van Lander zijn enkel volgende woorden van toepassing: slecht, slechter, slechtst. Justine begon na een klein probleem met de vloer aan haar wedstrijd. Het akkefietje bracht haar niet van de wijs en ze haalde de eerste set binnen met 16-21. Tussen de sets door kon uw verslaggever verwondering op haar gezicht aflezen bij het horen dat de wedstrijd van Lander reeds afgelopen was, wanneer zij nog moest beginnen een de tweede set. Vol goede moed trok ze ten strijde in de tweede set die, geheel in lijn met een tussenstand van 2 tegen 11, resulteerde in 10-21. Een mooie en over het algemeen vrij eenvoudige prestatie van de jongste telg van de Penneman-familie die de overwinning van de hele ploeg inluidde.

Gentse kwam er niet echt meer aan te pas in de laatste twee wedstrijden. Waarnemend kapitein Joris die vooral op de tweede mix had gegokt, kon met Justine de eerste mix binnenhalen tegen het Gentse koppel – dat nadien niet echt meer een koppel leek te zijn. De twee felbevochten sets (tweemaal 19-21) zorgden al zeker voor een gelijkspel van Lokerse 3G tegen de eerste in de reeks. Alles hing met andere woorden af van de – verrassend – derde set in de tweede mixwedstrijd. Kaat en Buzze konden deze uiteindelijk toch met 14-21 in hun voordeel laten uitdraaien en zo “Captain Mul” een beetje tegen zijn eigen verwachtingen in ontzettend trots maken.

We onthouden dat:

–          we Buzze niet echt moeten geloven,

–          zeker niet wanneer het over toernooiwinst gaat;

–          spieren tijdens een beweging ontspannen zouden moeten zijn;

–          spelers onopzettelijk met schijnslagen kunnen spelen;

–          Justine en Joris op het terrein precies een koppel zijn;

–          Sporting Lokeren zonder extreem late tegengoal van AA Gent nu alleen op de tweede plaats zou staan;

–          en het ontspanningsweekend “Project X 2.0” wordt.

Uw verslaggever

Eén gedachte over “Verslag Gentse G1 – Lokerse G3 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *