Verslag Gentse H2 – Lokerse H5 : 3 – 5

Zondag 4 oktober, onze 2de match in 2de provinciale.

Heren 4, in dezelfde reeks als ons, mocht het vorige week al tegen Gentse 2H opnemen en afgaande op hun resultaat maakten we de bedenking dat het een zware dobber zou worden en dat een gelijkspel al heel mooi zou zijn. En al wat meer werd, zou nog mooier zijn..

Hannes en Pieter konden er jammer genoeg niet bij zijn, maar Jo was bereid om in ons ploegske in te vallen. Merci Jo!

De dubbels

Jordy, alweer een mooi tornooiweekend achter de rug, zat nog met genoeg energie om nog 3 matchen te spelen. Eerste dubbel was met Hans tegen Alwin De Moor (B2) en Paul Hache (C1). Weinig, of beter niks, gezien van de match maar de eerste winst bleek daar binnen : 16-21 / 21-14 / 7-21

Tegelijkertijd waren Dirk en ik eveneens aan onze dubbel bezig tegen Hans Verheyden (B2) en Packo Robin (C1). Typisch weer gelijkopgaande wedstrijd met licht overwicht voor de tegenpartij in de eerste set. In de tweede konden we een kleine voorsprong aanhouden, tot enkele cruciale foutjes op het einde. Een derde set had terecht geweest.. 21-16 / 22–20

Dirk en Steven mochten na hun match blijven staan voor dubbel 3 en 4. Jordy en Dirk namen het op tegen Hans Verheyden en Bart Pede (C1), terwijl Steven en Jo het perfect op elkaar ingespeelde duo Paul Hache en Dirk Verdume (C1) partij mochten geven. Eerder dit weekend hadden zij nog tegen Jordy en zijn dubbelpartner Florian verloren op het tornooi van Latem. Hopelijk konden wij dat overdoen..

Jordy en Dirk speelden een 3 setter met winst voor Lokerse! 19-21 / 21-14 / 18-21

Jo en Steven speelden een heel stevige partij en het leek op een marathon-match af te stevenen.. Elke rally was lang, met een sterke aanval langs beide kanten, maar bij beiden eveneens een even goede verdediging als antwoord.. De eerste set werd nipt verloren, maar de tweede werd vlotter binnengehaald door het zwakkere punt gevonden te hebben : alles hoog naar de Paul en dan afsmashen.. In de derde set werd hun tactiek bijsteld naar “alles droppen” waar wij jammer genoeg geen gepast antwoord op vonden.. Hier dus geen winst, maar kijken wel terug op een héél toffe wedstrijd! 21-18 / 14-21 / 21-12

Bij de rust een smsje van de Pieter die informeerde hoe het ging, en ik kon hem sturen: “2-2 na de dubbels”!! Alles was nog mogelijk..

De enkels

In het begin van de avond werd nog snel HE1 met 2 gewisseld omdat Hans zich niet opperbest voelde en dat mocht blijken in zijn match.

Met nogal zware benen (beweerde hij zelf) ging hij de eerste set met 10 de boot in. Zichzelf motiverend “Komaan Hans, beweeg eens wa meer” en gecombineerd met wat leper badminton kon hij de tweede set winnen met dezelfde cijfers. Op naar de derde die heel wat spannender was, én… met winst voor Lokeren! 21-10 / 10-21 / 17-21

Ondertussen had Jordy minder moeite met Alwin De Moor. Mooi speels badminton, en met de nodige schijnbewegingen en trucs haalde hij de eerste set vlot binnen. Het ging waarschijnlijk iets té vlot waardoor de nodige nonchalance hem nog bijna in moeilijkheden bracht in de tweede set, maar dan weer ’t kopke erbij en opnieuw setwinst : 6-21 / 17 – 21

4 – 2 ondertussen… Overwinning in de maak?

Steven mocht aantreden tegen Bart Pede. Nog nooit tegen gespeeld en dus niet weten wat te verwachten. De set ging gelijk op met toch steeds een lichte achterstand voor Steven tot de rust op 11. Extra gemotiveerd dat deze match beslissend kon en moest zijn, kon hij de achterstand ombuigen in setwinst. De tweede set ging gelijk op tot 11-10 maar na de rust was de veer bij mijn tegenstander blijkbaar plots gebroken. Met nog wat extra druk vlot naar de overwinning! 16-21 / 11-21

Nummer 5 was binnen!!

Wat we maar durfden hopen was uitgekomen!

Ondertussen speelde Jo nog een goeie wedstrijd tegen Dirk Verdurme. 17-21 in de eerste set, maar halfweg de tweede liet hij het volgens de tegenstander blijkbaar wat schieten. 21-6. Zelf weinig van de match gezien maar Dirk vroeg zich af waarom Jo nog geen C1 was.. Mooi compliment!

Na de verfrissende douche eerst nog wat gezellig verbroederd met de thuisploeg in ’t Lammeken, om nadien bij de Walter nog meer dan één slaapmutske te nuttigen op de overwinning!

Momenteel een 4 op 4 waar we meer dan content mee zijn. Op naar de volgende ontmoeting, en dit tegen Evergem.