Verslag Lokerse G4 – 4Ghent G2 : 7 – 1

Eindelijk was het zover, onze eerste partij van het seizoen. Iedereen was van de partij, enkel Elise ontbrak. Al wist ze dat zelf niet op voorhand want haar manlief had een verrassingsweekendje Ardennen gepland voor haar verjaardag.
De ploeg bestond uit Vicky, nieuwe aanwinst Kimberley, en maar liefst 4 heren (Steven, Poesie, Hans en mezelf). 4Ghent trad aan met 2 B2-heren (Geert en Koen), 1 C1-dame (Debbie) en 2 C2-dames (An en Melanie).
 
Herendubbel werd gespeeld door Poesie en Hans. Sterke sobere partij van beiden welke leide tot een vlotte winst in 2 sets: 21-12 en 21-15. Mooie overwinning!
Tegelijkertijd traden Vicky en Kimberley voor de allereerste keer samen aan in damesdubbel. Het was dal bekend dat beiden over een goede stevige slag beschikken, maar konden ze ook goed samen spelen? Blijkbaar wel want ook deze dubbel werd op een mooie manier binnengehaald met 2 x 14.
 
2-0 na de dubbels, een leuke tussenstand om mee te starten!
Op naar de enkels.
 
Hans kwam uit tegen Geert, een goede enkelspeler. Het beloofde dan ook een stevige match te worden. Niets was echter minder waar want Hans speelde een bijna perfecte wedstrijd met een bijzonder laag foutenpercentage. De eerste set werd binnengehaald met 21-14. De 2e set ging zelfs nog pakken vlotter wat resulteerde in een setwinst met 21-7! Bijzonder goede match van Hans waar hij terecht fier op mag zijn!
Op het plein ernaast speelde Vicky ondertussen DE1 tegen Debbie. Een match waar Vicky in het begin nog warm moest lopen maar na een enorme inhaalbeweging op het einde van set1 alsnog de ste kon binnenhalen met 23-21. In set 2 kwam Vicky volledig onder stoom en geraakte Debbie steeds moeilijker onder het stevige badminton van Vicky vanonder. De 2e set werd dan ook veel vlotter binnengehaald met 21-11.
 
4-0 was de schitterende tussenstand, van een blitsstart gesproken!
 
HE2 en DE2 werden afgewerkt door Steven en Kimberley.
Kimberley kwam uit tegen C2-dame Melanie. Ze bewees meteen in haar allereerste enkelmatch in 2e provinciale dat ze talent heeft en een mooie badmintontoekomst voor haar kan liggen hebben. De partij werd vlot binnengehaald met 21-10 en 21-16.
Op hetzelfde moment leverde Steven een werkelijk heroïsche strijd tegen Koen (B2): de 1e set werd nog vlot binnengehaald met 21-13. De 2e ging echter verloren met 18-21. De 3e set werd een ware triller met de nodige stress aan beide kanten! Uiteindelijk trok Steven aan het langste eind en won deze met 21-19. Knappe prestatie van Steven en meteen 2 puntjes erbij! Nog 8 verwijderd van den B2 Steven! 😉
 
6-0 bij het begin van de mixen, die nog louter een formaliteit waren.
 
En het woordje formaliteit werd door mij wel iets té opgevat. Kimberley en ik speelden een “niet zo goeie” partij tegen het sterke koppel Geert en An en verloren dan ook vrij zwaar. De uitslagen kan je vinden op toernooi.nl 😉
Vicky en Stijn wilden hun sterke mixreputatie van vorig seizoen meteen in de eerste match van het nieuwe seizoen bevestigen en speelden dan ook een voldoendedegelijke match om deze binnen te halen. Het werd 21-13 en 26-24.  
 
7-1 winst! Een leuke start van een hopelijk even leuk seizoen! Zaterdag gaan we op zoek naar bevestiging tegen Drive en zondag tegen Gentse, 2 stevige ploegen. We zullen zien!
 
– Pieter –

2 gedachten over “Verslag Lokerse G4 – 4Ghent G2 : 7 – 1

  1. Nu gaan we toch allemaal naar toernooi.nl gaan kijken voor die ene verloren mix natuurlijk! Kwil dat nu niet per se aan iedereen laten weten, Pieter, maar het was wel efkes maar 8 en 13, hé! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *