Verslag Lokerse G7 – Drive G5: 0 – 8

Na de nipte nederlaag in Landegem kregen we in onze eerste thuismatch van het seizoen het bezoek van Drive. Een korte blik op het wedstrijdblad leerde ons meteen dat puntengewin er normaal gezien niet zou inzitten: 1 C1-heer, 2 C2-heren, een C2-dame en een D-dame. Maar je weet nooit, alles moet eerst gespeeld worden.

Dubbels

Mats en Dirk mochten het in hun dubbel opnemen tegen Fons en Steven (C1/C2). Mats en Dirk moesten een setje warmdraaien en gewoon worden aan samen op het veld staan, want positioneel was het niet altijd even goed. De eerste set ging dan ook verloren met 10-21. In de tweede set kwamen ze er echter door en sloten ze af met een knappe 21-17. In de derde set was het positiespel weer een beetje minder, en begon de vijand minder fouten te maken, met 12-21 als gevolg. 0-1

Intussen traden Eef en Celine aan tegen Katleen en Veronique (C2/D). De ervaring aan de overkant, en het feit dat Veronique zeer vlot zou meedraaien in de C2, leidden tot 11-21 en 12-21. 0-2 na de dubbels.

Enkels

Tom was al heel de week verkouden, en de eerste enkel spelen tegen Jonathan (C2) was dan ook zo goed als een formaliteit. Na een korte match met 10 en 12 terug op de bank… 0-3

Ook Dirk was een beetje verkouden, maar hij bracht het er toch een klein beetje beter vanaf tegen Steven. De eerste set eindigde op 9-21, maar in de tweede maakte Dirk het toch spannend. Hij ging uiteindelijk de boot in met 18-21. 0-4, we kunnen mits een mirakel nog gelijkspelen.

Inge kreeg in haar enkel Katleen als tegenstander. Katleen won met 9 en 13. Inge was wel blij dat ze in een enkel eens meer punten haalt in de tweede set dan in de eerste set. 0-5, tijd om schade te beperken.

Ook Celine verloor, tegen Veronique, met 3 en 10. Die Veronique zal niet lang D zijn denken we… 0-6

Mixen

Mats en Eef traden aan tegen Fons en Veronique (C1/D) in een poging om toch een puntje op het bord te zetten. De eerste set werd gewonnen met 21-18, omdat de tegenstanders de foutjes bleven opstapelen en heel voorspelbaar speelden. In de tweede en derde set ging het tempo omhoog, en werd Mats serieus rondgespeeld, 8-21 en 12-21 als gevolg. 0-7, alle hoop rest op Tom en Inge…

En die deden wat er verwacht werd, verliezen. Tegen Jonathan en Katleen (C2/C2) was het nooit een match, omdat we in elke set onmiddellijk 5 of 6 punten achterstonden door domme foutjes. 12-21 en 10-21 werd het uiteindelijk. 0-8, tiens, ik wist niet dat het al Pasen was…

Conclusie

Onze eerste thuismatch was een zware dobber, waarin we een paasei kregen tegen een veel sterkere tegenstander. Maar er waren ook positieve zaken: