Verslag Lokerse H1 – DZ 99 H1 : 5 – 3

2012 is een feit en volgens de Maya’s vergaat dit jaar de wereld, maar gelukkig niet de herencompetitie in tweede liga. Aan eenieder die ons leest nog eens de allerbeste wensen voor dit jaar.Maar over naar de orde van de dag. Oudegem had al een mooie voorbeschouwing op hun site gezet, maar zoals vaak met voorbeschouwingen blijkt die na amper 2 weken competitie een beetje achterhaald.

Dit jaar gaven we de aftrap van ons seizoen, wijselijk niet de dag na ons clubkampioenschap, maar een weekje daarna. En met succes. We kregen zondagavond titelkandidaat DZ op bezoek. DZ was niet echt op volle sterkte door examens en voetbal. Maar hadden Thijs en Matthias mee, aangevuld met Dieter en Kristof. Door het A klassement van Thijs is het niet moeilijk om hun opstelling te achterhalen en dus hadden wij onze opstelling zo geplaatst dat een gelijkspel het doel was.
Kasteel en Buzze traden aan tegen Thijs en Matthias en haalden heel verdienstelijk 2 keer 17. Jordy en ik kwamen werden warm gedraaid door Dieter en Kristof. Set 1 was iets te makkelijk maar in set 2 werden er voortreffelijke rally’s gespeeld waarbij wij aan het langste eind trokken.
Indien we voor een overwinning wilden gaan, zou de match tussen Thijs&Matthias en Jordy&ik cruciaal worden. Wij waren ons terdege bewust van de kans en dus startten we heel geconcentreerd. Het slaapverwekkend badminton van Buzze en Kasteel hadden blijkbaar hun tol geëist bij de youngsters van DZ, want het tempo bij aanvang was te doen voor Jordy en ik. We speelden een van ons betere wedstrijden en groeiden naarmate het einde van set 1 in zicht kwam. We wonnen de eerste met 21-17. In set 2 schakelden we nog een viteske hoger en was het vertrouwen aan de overkant helemaal zoek, waardoor we de tweede set met nog iets meer overschot wonnen.
Buzze en Kasteel waren ondertussen op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. Dieter en Kristof zaten beter in de match dan de in hun eerste dubbel, maar ze kwamen maar moeilijk door de verdediging van ons “defense” koppel. Trek het jullie niet aan! Op trainingsavonden moet ik soms ook 20 keer smashen voor de bal eindelijk op de grond ligt, wat dan weer niet vaak voorkomt, want tegen mijn 20ste smash heeft er vast al ene een pietverdediging van jewelste uit zijn mouw geschud! Ons “defense koppelke” lost de verwachtingen in en wint in 2 sets. Alle dubbels dus snel afgewerkt. Zo het vermoeden dat dit een unicum gaat worden in 2 liga A.
De enkels dan. Aangezien er wat meer vlees aan Buzze en Kasteel zit, hebben we die dan ook maar opgeofferd als kanonnenvlees. Thijs en Mattthias schoven aan de dis en smulden bijna alles op. Hier en daar zat een wat taai stukje en dat lieten ze dan ook op het bordje liggen, zoals het fijnproevers betaamt. Thijs en Matthias waren outstanding. Benieuwd of er iemand van hen kan winnen in onze reeks. O ja, nog even melden dat Buzze bij aanvang van set 2 zowaar tot 3-0 uitliep tegen Thijs. Over stoute verwachtingen gesproken????? Gelukkig schikte onze Buzze zich snel weer in zijn rol als amuse!
Dieter speelt dan enkel tegen mij terwijl Kristof, Jordy partij heeft. De opdracht was duidelijk, winnen we onze partijen dan winnen we ook de ontmoeting. De eerste set tegen Dieter gaat redelijk vlot, maar in set 2 is er wat concentratieverlies bij mij, waar Dieter sluw gebruik van maakt om mij tot een derde set te verleiden. Dieter wringt zichzelf echter de nek om door een servicefout.
Jordy wint de eerste set, maar Jordy lijkt in hetzelfde bedje ziek als ik,maar moet dus wel de tweede set in verlengingen afstaan aan Kristof. En zo komen we bij een derde en laatste set die beslissend is voor de gehele ontmoeting. Gelijkspel zoals verwacht of de onverhoopte winst. De service van Kristof draait in set 3 helemaal in de soep en dus nam Jordy makkelijk afstand en stoomde door naar winst in zijn enkel en de eindwinst voor ons ploegske.
We concluderen dat we winnen door zelf goed en degelijk te spelen, maar ook doordat DZ niet over al zijn manschappen kon beschikken. Met slechts een enkele driesetter zaten we snel onder de douches en nog sneller in de bar. Altijd leuk daar. Na wat gejengel,gajangel en weer zware beloftes van Buzze trokken we huiswaarts benieuwd naar zijn verslag de volgende dag. Het kwam echter niet. Want Buzze had het zo druk dat ondergetekende dan maar weer de inkt liet vloeien.
Sander”de ghostwriter van Buzze”
P.S.:Buzze het factuurke ligt ter inzage bij Kasteel, die me al uw deel van de pot voor dit seizoen heeft overgemaakt. Dus volgende keer dus opnieuw inleggen!

Frederik Desander

0 gedachten over “Verslag Lokerse H1 – DZ 99 H1 : 5 – 3

 1. aan de heren van H1: gelieve de volgende keer elk 100 euro in de pot te leggen (en geen 50) zodat de Sander nog een verslagske kan/wil schrijven… 😉

 2. playboy Desander, merci voor een schoon verslagske!!
  Ge hebt den Tony weer 10 min kunnen bezighouden op zijn werk… 🙂
  Btw, ‘k stond in den 2de set ook nog 11-9 en 12-10 voor, totdat Thijs er genoeg van had, en dan toch maar wat meer doorduwde….
  btw, ge zijt uwe fantastische kader-rally nog vergeten vermelden: In éne rally 7 keer de shuttle met uwe kader raken, om alsnog het punt te winnen, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn! 😉

 3. hey Buzze, 10 minuten?????? da gaat hier zo rap nie zulle
  wij doen hier alles op een rustig tempo.
  Verder denk ik er aan om hier mijn ontsag in te dienen en mij toe te leggen in het schrijven van verslagen want blijkbaar is dat een heel goe betaalde job.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *