Verslag Lokerse H1 – Oudegem H1 : 7 – 1

Maandagmiddag te Gent,

Zonnetje schijnt, de kindjes liggen met een lekker vol maagje in hun bed, de afwas gedaan, dus tijd voor het verslag met de gebeurtenissen van gisterenavond. Reeds 2 weken hadden we elkaar zitten opjutten over het belang van de match tegen Oudegem. Wilden we zeker zijn van behoud, dan moesten we op zijn minst gelijkspelen, maar liefst winnen.
We begonnen met de HD1, Jordy en Kasteel gaven Gert en Bart partij. Ik kon de wedstrijd volgen doordat  Famacci nog bezig was met een wedstrijd die om 17.30u begonnen was en wij dus noodgedwongen moesten wachten???? Wat ik zag, zag er heel goed uit, tenminste als je supporter bent van Oudegem. Gert en Bart speelden heel goed en waren te sterk voor de onzen. Met 2 keer 12 werden de onzen ze van het veld gestuurd. Ik begon al een beetje te twijfelen, want als ze allemaal zo scherp staan bij Oudegem dan wordt het heel erg moeilijk.
Even die gedachte opzij zetten en met Sam dan maar beginnen aan de HD4 tegen Nils en Cedric. De eerste set was heel gelijk opgaand en kon beide kanten uit, maar Oudegem trok aan het langste eind met 23-21( oei oei oei het zal toch niet woar zijn he!). Sam en ik bleven tijdens de wissel echter goed geconcentreerd, terwijl er aan de andere kant sprake was van een beetje decompressie na die spannende eerste set. Het gevolg, setwinst voor ons met 21-9. In de derde set waren Nils en Cedric weer bij de pinken en pas rond 16 moeten ze de rol lossen. We winnen en komen dus gelijk. (OEF dachten we met zijn allen.)
De volgende dubbels zouden wijsheid brengen. Jordy en Kasteel namen het op tegen Bart en Cedric. Deze wedstrijd heb ik niet gezien maar de toeschouwers wisten te melden dat het goed was en dat de onzen weer eens een heel deftig niveau haalden. Sam en ik moesten strijden tegen Gert en Michael. In de heenronde hadden we daar maar nipt van gewonnen. Met een beetje een smerig spel (Gert niet betrekken) maakten we het ons makkelijker. We speelden wel een van onze beste wedstrijden dit seizoen. Onverhoopt en tegelijkertijd maken de beide koppels een eind aan de dubbels en kwamen de victorie kreten naar boven. YES!!!
3-1 na de dubbels, dit was de boost die wij nodig hadden en die Oudegem een beetje de spirit ontnam.
Kasteel speelt dan HE1 tegen Nils. Kasteel gaat goed mee in de eerste set, maar Nils sloeg echt elke pluim op de lijn waardoor er niet veel tegen te beginnen was. Ik had zelfs de indruk dat Nils hem een beetje schaamde voor zijn lijnenspel. De tweede set werd andere koek omdat kasteel de wapens gevonden had om Nils zijn spel te ontregelen. Kasteel wint dankzij een paar ballen in de winkelhaak met 21-14. Nu kwam het er op aan om de vloek die rust op Kasteel zijn 3 setters ongedaan te maken. We hebben hem dan ook goe zitten opnaaien tussen de sets en er kwam een heel vastberaden en gefocust Kasteel op het veld voor set 3. En ja, de Kasteel sleep er zijn laatste buffelstoten van het seizoen uit en wint.Vloek dus opgeheven, alleen jammer dat er geen wedstrijden meer zijn dit seizoen. Afwachten wat het volgend jaar wordt. Jammer voor Nils dat hij na set 1 dat spel uit die eerste set niet meer terugvond.
Dan Jordy op HE2 tegen Michael. Met Jordy is het altijd koffiedik kijken en hopen dat hij zijn beste spel vindt. Maar het “Goede” was echt aan onze kant gisterenavond en Jordy speelt een goeie wedstrijd op het scherp van de snee. De uitslag liegt niet 25-23 en 22-20. Fantastisch dat Jordy zo een spannend wedstrijd naar zich toe kan trekken en zo zijn competitieseizoen mooi kan afsluiten.
Sam tegen Bart op HE3 moest eigenlijk uitkomen tegen Gert. Maar ik had verkeerd gegokt en Gert kwam op HE4 tegenover mij te staan.Sam wint vlot met 13 en 10 en ik zag nochtans een redelijk goeie Bart. Trek het je niet aan Bart, een beetje bijtrainen en volgend seizoen pak je hem wel. Dat ga ik trouwens ook doen! Ge zijt dus verwittigd he VDB!
De laatste match van het seizoen was dan eigenlijk overbodig, maar ik moest nog een misverstand uit de wereld helpen na onze eerdere ontmoeting tegen Oudegem. Die gasten vonden mijn toen met 24! een HOMO, en dat terwijl ik duidelijk TRAVO ben. Mijn tenueke heeft dat misverstand nu hopelijk uit de wereld geholpen. De match zelf dan. Gert moest in set 1 duidelijk bekomen van de “verschijning” en verliest met 21-9. In set 2 is Gert weer beter en gemotiveerd en wint met 21-17. Ik vermoed dat het vat dan een beetje af was en win met 21-10.

Eindstand 7-1. Joepie

Ik zou hier nu superlatieven kunnen bovenhalen over deze prestatie, maar aangezien we streden voor het behoud is dat niet op zijn plaats. Ik wil wel die superlatieven gebruiken voor onze supporters. Eerst en vooral de meereizende families. Joke die al onze thuiswedstrijd in goede banen heeft geleid. Klaas als perfecte vijfde wiel aan de wagen, die ons aan de broodnodige punten heeft geholpen. De supporters, die gisteren speciaal zijn komen kijken en Famaccie en Annelies die gezorgd hadden voor lekker stoofvlees. Jullie waren fantastisch, schitterend,fabuleus en wij van H1 zien jullie allen heel graag en zijn jullie heel dankbaar.

Een mooi eind aan een heel leuk seizoen badminton. Ondanks dat Kasteel, Klaas en ik bijna dubbel zo oud zijn als Sam en Jordy heeft ons dat alleen maar meer plezier en genot gebracht. Bedankt jongens! dankzij jullie was het voor ons oude mannekes een super seizoen en hebben we goesting in meer.

Sander a proud and very happy Captain.

Frederik Desander

httpv://www.youtube.com/watch?v=x4zN-PjxsRM

0 gedachten over “Verslag Lokerse H1 – Oudegem H1 : 7 – 1

  1. Mr Desander.

    dat ge vrouwekleren kunt aandoen om op een vrouw te lijken dat kan ik verstaan maar dat ge ook de bewegingen kunt overnemen daarvoor doe ik toch mijn hoed af. 🙂

    Christophe Dujardin Wiet Wiet

    PS: proficiat met de overwinning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *