Verslag Lokerse H2 – De Mintons H1 : 2 – 6

De vaste kern van Michiel Polfliet, Wesley Lauwers en Nicolas Van Bruysel werd aangevuld
met Jurgen Gabriëls.
Wat we minder hadden verwacht is dat ze hun kapitein Glenn Tas (C1) en Frederik Smet (B2) thuis lieten.
Een bijzonder solide team dus.
Wijzelf stonden ook met onze sterkste opstelling en het vertrouwen was groot na 5 opeenvolgende gewonnen wedstrijden.
In het dubbel werd gestart met het 1ste en 4de koppel.
Dries en Buzze mochten zich meten tegen Gabriëls/Polfliet, een dubbelkoppel met 1ste liga-ervaring. Onze Lokerenboys werden gewogen en te licht bevonden. Met 2x 12 werden ze ingepakt.
Buik & Hannes startten bijzonder zenuwachtig aan hun partij. Buik zijne service was erbarmelijk.
Dit samen met een hoge foutenlast zorgde ervoor dat de 1ste game naar Lauwers/Van Bruysel ging.
Gelukkig was er beterschap. Buik zijne service was iets beter en de foutenlast verplaatste zich naar de andere kant. De bordjes opnieuw gelijk.
De 3de game ging zeer gelijkop. Bij 16-15 konden Buik & Hannes 3 opeenvolgende punten scoren waardoor de weerstand bij de tegenstanders brak.

1-1

Buzze en Paemel kregen de kantelmatch tegen Polfliet en Van Bruysel.
In de eerste set lagen ze constant onder met verlies tot gevolg. In de 2de set konden ze veel meer de aanval houden. Opnieuw gelijk dus.
In een uiterst spannende 3de set hadden Buzze en Paemel steeds een lichte voorsprong vast. Maar het waren De Mintons die 19-18 voorkwamen.
Buzze en Paemel namen alsnog over en kwamen op matchpunt (20-19).
In de daaropvolgende ralley redde Polfliet een gemaakt punt. Met het nodige geluk want hij pakte een smash van diep onder zijn oksel, het blad een halve meter achter zijn lichaam. De pluim landde in een boogje 5cm achter het net bal op de lijn. Buzze was zjust te laat 🙁
Het keerpunt in deze wedstrijd en eigenlijk van de ganse partij… want Polfliet/Van Bruysel deden alsnog haasje over en haalden de wedstrijd binnen.
Een wereld van verschil want Dries had bijna gelijktijdig zijn enkelpartij gewonnen van Wesley Lauwers. Het werd een driesetter waarin Dries vrij simpel de eerste set won maar nadien vergat door te drukken in de 2de set (of was het om Lauwers te vermoeien voor de dubbelpartij die hij daarna nog moest spelen 😉 )
De derde set had Dries de partij opnieuw onder controle.

2-2 (terwijl het evengoed 3-1 in ons voordeel kon zijn)

Buik & Paemel mochten de laatste dubbel voor hun rekening nemen tegen Gabriëls/Lauwers.
De 1ste set werd beheerst door fouten. Een partij met weinig ralleys. Buik & Paemel wonnen vrij makkelijk de eerste set. In de 2de game bakte het Lokerse-koppel er echt niets van. In geen tijd stond het 1-8 gevolgd door 8-16… Gelukkig begin je in de 3de set terug bij 0-0.
De gedrevenheid was terug en het begin van die 3de set werd gedomineerd.
Helaas pindakaas… kwam die foutenlast weer opsteken en de 2-3 was een feit.

In de resterende enkels stond Davy Van De Putte tegenover Michiel Polfliet
(terwijl we stilletjes gehoopt hadden dat hij Gabriëls zou moeten bekampen).
De eerste set werd gedomineerd door Polfliet… de tweede begon het te keren.
Vooral de fysieke paraatheid van Polfliet was minder. buZZe kwam 18-16
voor maar kreeg dan 5 opeenvolgende punten tegen.
Zeer jammer (maar had buZZe gewonnen was het wel een stunt geweest)
De Mintons had dus zijn eerste puntje beet.

Alle last op de schouders van Hannes (tegen Van Bruysel) en Buik (tegen Gabriëls).
Hannes lag in zijn 1ste set duidelijk onder. Van Bruysel deelde de lakens uit.
Buik van zijn kant profileerde zich als kampioen-visser.
Bij 3/4 van de pluimen kwam hij te laat, maar toch slaagde hij erin het merendeel terug te krijgen. Het was nipt, maar Buik kon in verlengingen de 1ste set binnenhalen.
Dit zorgde bij de ganse ploeg en bij Hannes in het bijzonder voor een boost. Hannes nam nu de wedstrijd volledig over en won met 21-13.
Buik zijn batterijkes begonnen stilaan te minderen doordat Gabriëls de ralleys steeds in handen had. Tot 15-15 ging het gelijkop… maar toen moest Buik de tegenstander laten schieten.

2 keer nen driesetter dus een gelijkspel zat er zeker nog in… al zag je ons schip stilaan slagzij maken. Buik draaide met een 8-11 achterstand maar kon het gat opnieuw dichten.
Hannes hinkte meteen achterop en kon niet meer bijsluiten. Ook Buik ging uiteindelijk ten onder in zijn 3de game… en de thuisploeg bleef met lege handen achter.

Jammer maar helaas. In plaats van de verhoopte driepuntenkloof  staan de Mintons (bij winst in hun nog tegoede wedstrijden) virtueel een punt vóór op ons.
Al is het zeker nog niet beslist.
Ons resten nog 3 partijen. De eerste zou normaal moeten lukken (tegen de puntenloze laatste). Dan volgt opnieuw een topwedstrijd in en tegen de Pluimplukkers eind februari.
Tot slot bekampen we half april thuis nog Oudegem…

De Mintons 1 en Pluimplukkers hebben elk nog 5 wedstrijden (waaronder een onderlinge partij). De kans op een misstap blijft dus steeds aanwezig.

Den derden time werd wel duidelijk gewonnen door Lokerse!