Verslag Lokerse H2 – Drop Merchtem H1 : 4 – 4

Vorige zondag (het is alweer ff geleden) mochten we tegen Merchtem bewijzen wie nu over de beste dubbelkoppels beschikt. Captain Buik ging regelrecht voor een zege… maar toch liep het anders. Iedereen beloofde messcherp te staan want met een overwinning mochten we als eerste team in deze reeks beweren dat we al gered waren.
Op dubbel 1 konden Hanzz & Hannes geen aanspraak maken op een overwinning. Hiermee hadden we uiteraard rekening gehouden.
Waar we wèl op rekenden was dubbel n° 4, Courtin & Paemel. Maar de Jef (Buckinx) -frontman van de heren van Merchtem- had echter goed onze verslagjes gelezen en vond dat het wel eens welletjes was met “monsieur cent pourcent”. Hijzelf en Wim Seghers -wsl. het sterkste koppel bij Drop- droogden onze B2’tjes volledig af.
Deze 0-2 hadden we niét voorzien.
Maar niet getreurd, we kregen nog 2 dubbelkoppels die we konden winnen.
Buik & Paemel stonden op 2 tegen Jef met Vital. Met heel strak  badminton dwongen ze de Merchtemnaars in de fout. Alles liep gesmeerd tot 20-16… maar na 2 onnodige fouten van Buik volgden er nog eens 2 van de Paemel. 20-20 gelijk… waarna de set maar helemaal cadeau werd gegeven. Onnodig verlies. In de 2de set konden Buik & Paemel hun strakke tempo wel aanhouden, maar alles viel tegen de netband of net buiten. Waarschijnlijk iets te veel focus maar zeker ook een subliem spelende Jef.
0-3, het zag er stillekesaan niet goed uit.
Op het andere veld bleef er wel nog een sprankeltje hoop over, al doofde dit al snel uit, want Dries & Courting wonnen wel de eerste set maar begonnen nadien te slabakken. In de derde set konden de thuisspelers een kleine voorsprong uitbouwen die na het draaien werd behouden en uitgediept.
1-3 achter. Maar dankzij winst in die laatste dubbel was er nog een klein beetje hoop.
“Zij moeten nog 2 enkels winnen” probeerde Buik zijn troepen aan te moedigen.
“Jamaar wij moeten er 3 winnen” was de pessimistische reactie van Dries. :-S
Alles moet gespeeld worden.
Hans kreeg op n°2  de moeilijkste opdracht, de Jef. Hans speelde een zeer knappe partij en maakte het nog zeer spannend in de 1ste set. Jammer genoeg strandde hij op een zucht (19-21). In de 2de set moest Hans al snel zijn meerdere herkennen.
Buik mocht net als in de heenronde tegen Guido Geeraerts die in de onderlinge confrontaties 2-0 voorstond. In de 1ste set slaagde Buik er niet in zijn foutenlast laag te houden… maar in de 2de set begon zijn Serve-and-volley of kick-and-rush-spelletje op te brengen. In de beslissende 3de set was het nek-aan-nek en werd er gedraaid op 11-9 in het voordeel van Buik. Wat toen volgde was de perfectie nabij, Buik kwam volledig op dreef en Guido scoorde nog 1 puntje.
Deze overwinning pompte toch enige moed in de ploeg. Hannes verloor nog zijn eerste set tegen Wim Seghers maar kon in verlengingen toch een derde set afdwingen (door het oog van de naald dus 😉 ). Op het terrein ernaast kon Dries een derde set niet vermijden. De ontmoeting draaide uit op een thriller. Want beide derde sets gingen zeer gelijk op gaand en de supporters wisten niet waar eerst kijken.
Het geluk stond aan onze kant. Eerst wist onze youngster Hannez zijn goeie enkelvorm opnieuw te bevestigen… en even later sloeg ook Dries Bart definitief groggy. En zo sleepten we op de valreep nog een gelijkspel uit de brand.
Wat voor ons echter aanvoelde als een overwinning want als je 1-4 achter staat heb je al niet veel hoop meer.

Zo haalden we een maximum rendement uit deze wedstrijd want terwijl de 4 winstmatchen van Merchtem allen duidelijk in 2 sets gewonnen werd wisten wij de 4 spannende driesetters steeds te winnen!

Afsluiten deden we met een culinaire Lokerse specialiteit. Een peidewustjen of drie 🙂
Waarvoor veel dank mister Courtin!
Extra scoren deed hij nog met een Turkse variant van Tiramisu (lees zonder alcool!)
Onze Lokeren-boys bleken nu pas echt goed op gang te komen… want na winst in 3 enkels werd ook den derden time in absolute glorie gewonnen 😀