Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 3 – 5

Waarom maakt de cap steeds van die krasse uitspraken op facebook (zoals nu : “het thuis nog ongeslagen Lokerse”)? En zie! De eerste thuisnederlaag is een feit.
Elke keer opnieuw zorgt der Übergod van Facebook ervoor dat Buik’s uitspraken compleet nutteloos, fout en achterhaald zijn na het weekeinde.
Nu ook bovenstaande quote :-/

We waren opnieuw met zijn allen van de partij. Voor de dubbels kozen we ons vertrouwde schema. De enkels werden vogelpiksgewijs geplaatst…
wat blijkbaar nog wel goed uitkwam… De cap was zeer tevreden met het resultaat! (ook dit werd uiteindelijk achterhaald)

Traditiegetrouw starten we met de dubbels… althans dat dachten we, want in de 4de dubbel tussen Courtin & Paemel vs. Peter Butseraen/Bart Cleven ontspoorde de partij bij 2-1(!) in een éénmansactie van Peter. Courtin had nog niet de tijd gekregen om te serveren of er kwam al commentaar dat de service te lang duurt. Courtin, in de vorige wedstrijd nog de prins van Lokerse op zijn pik getrapt en het spel zat op de wagen. Terwijl Courtin zijn badmintoncarrière dit keer tegen sneltreintempo afhaspelde (er bestaat dus wel degelijk een korte versie van dit verhaal!) was captain Buik op zoek naar de wedstrijdleider van dienst, here P. Verlee om de wedstrijd te scheidsrechteren.
Die scheet ter plekke in zijn broek en zette het op een lopen! (ik vermoed richting cafétaria).
Intussen ging de 1ste dubbel voort. Al werd ook hier het spel vooral gedomineerd door de activiteit op het terrein ernaast.
Ottoy/Meyvaert wisten de 1ste set in verlengingen te schaken. Na een goeie start zat hier zeker meer in voor Hanzzz & Driezzz.
Na een kwartiertje werd de egelstelling doorbroken. De éénmansactie werd zonder resultaat afgebroken en de partij werd met een “gezellige” stilte afgewerkt. Courtin & Paemel (al vele watertjes doorzwommen) waren absoluut niet van hun melk en wonnen de partij in 2 sets.
Toch nog even meegeven dat zulk een gedrag/instelling absoluut niet te pruimen/pikken valt (schrap naar smaak 😉 ). Nog goed dat de spelers van beide ploegen elkaar al vele jaren kennen waardoor de sfeer al snel opnieuw plezant werd. Maar dit hoort niet bij badminton.
Terug naar de wedstrijd (want daar doen we het uiteindelijk voor)
Hanzzz & Driezzz liepen in de 2de set al gauw achter de feiten aan…maar de Ouwgemnaars vergaten het af te maken. 3 matchpunten lieten ze schieten… even later gevolgd door de set. In de 3de set stelden Lens & Nils orde op zaken en maakten het deze keer wel af.
1-1.
Buik & Paemel hadden het aanvankelijk niet onder de markt tegen de foutloze Cooreman & De Smet. Maar gaandeweg kantelde de partij toch in het voordeel van de thuisploeg. De eerste set werd nipt gewonnen, in de 2de was er al een duidelijker verschil.
Hanzzz, intussen aan zijn enkeltje begonnen kreeg met Bart Cleven een pakje op maat. Vrij makkelijke winst in 2 sets.
Tussenstand 3-1. Het zag er goed uit….
Tot dan 🙁 Want vanaf dan begon de motor te sputteren.
In dubbel 3 gingen Courtin & Hannezz in 2 sets ten onder tegen Butseraen/Cooreman en even later verloor Dries verrassend op eerste enkel tegen Lens. Na vrij eenvoudige winst in de eerste set liet Dries de teugels een beetje losser waardoor Lens helemaal in de wedstrijd kon komen. Dries kon het tij niet meer doen keren. Spijtig verlies.
Buik mocht een poging doen om Nils Ottoy te kloppen… maar kon nooit echt zijn wil opleggen. Te veel fouten en ook hier verlies in 2 sets.
Alle hoop/druk op de schouders van onze youngster die tegen de Sharapova van den badminton aan slag mocht. De eerste set werd gewonnen door Hannes. Maar een combinatie van maagsteken met stereotiep spel zorgde ervoor dat de Ouwgemnaar er terug in begon te geloven. De Oudegemse supporters gingen erachter staan en de tribunespeler in Sharapova kwam helemaal boven. Hij sleurde er een 3de set uit waar Hannes helemaal ten onder in ging.
Een pijnlijke nederlaag was het resultaat 🙁 Het zag er nochtans goed uit!
Niet aan te doen. De nederlaag werd doorgespoeld met het goud van de kapitein… en een passend gerecht als Hot dogs werd opgewarmd.

We onthouden dat :

 • iemand reporten op facebook de nieuwe rage is
 • de Sies de hotdogs nogal kleine worstjes vond (hadden nochtans maxi gekozen) en
 • bijgevolg enkel een broodje met (wat dacht u) witte saus (mayonaise) at
 • hij had naar eigen zeggen al genoeg worsten in zijne mond gehad dit weekend
 • de rest zich wel helemaal liet gaan in de worst
 • de Courtin niet meer in de doelgroep hoort van de Sies
 • hij het net als Di Rupo meer heeft voor jonge groene blaadjes
 • Buik een aantal Duvelkes nodig had om de nederlaag door te spoelen
 • en dat zijn vrouw het wel een héél inventieve uitleg vond waarom hij zo laat thuis was
 • die uitleg nochtans enkel en alleen de waarheid bevat! (iets met ne Ghanees met autopech die op doortocht was naar Engeland en toevallig nog licht zag branden in de cafétaria en daar halt hield om een hotel te bellen)
 • we dringend moeten presteren in onze enkels, dat we enkel hierdoor minstens een punt laten liggen
 • we volgende zondag een moeilijke verplaatsing hebben bij de heren van Opwijk en dat we daar best een punt (of mss. zelfs 2 pakken)
 • dat het verschil tussen de eerste en de laatste slechts 5 punten bedraagt
 • het wordt dus nog bere-spannend
 • en last but not least! Binnenkort wordt er een nieuwe recordpoging ondernomen om het wereldrecord paardenworsten-eten terug naar Lokeren te halen! 18 lengtes is het doel 😀

0 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 3 – 5

 1. Ik onthoud uit dit verslagje toch vooral dat ene P. Verlee, wedstrijdleider en kersvers C2 in zijn broek scheet. Hij had wellicht eten in de cafetaria geroken… :-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *