Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 7 – 1

Winnen tegen Oudegem 2 was zondag onze enige optie om provinciaal kampioen te worden in de herencompetitie.
De Mintons H1 (onze enige concurrent) had zijn resterende wedstrijden allemaal gewonnen waardoor ze een punt voorsprong hadden in de ranking. Maar door een beter setsaldo was een gelijkspel onvoldoende voor ons.
De zenuwen stonden alleszins gespannen want Oudegem had in zijn vorig verslagje nog duidelijk gemaakt dat we ervoor moesten spelen.
Captain Buik kon rekenen op Dries, Buzze, Paemel & Hannes.
Klaas – die terug in opbouw is na een blessure – werd niet opgesteld.
Bij Oudegem ontbraken Cooreman & Jan Verwaeren, invaller van dienst was Bart Cleven ( B1).

Traditioneel begonnen Dries & Buzze op HD 1. Tegenstanders waren Nils Ottoy & Bjorn De Smet.
Hannes & Buik stonden op HD 4 tegen Bart Cleven & Roel Verwaeren.
Voor dit laatste koppel begon de wedstrijd bijzonder stroef. We begrepen elkaar wel goed maar door de titeldruk speelden beide heren zeer krampachtig. Onzuiverheid troef.
Het bleef de hele eerste set achtervolgen wat uiteindelijk leidde tot logisch setverlies.
Davy & Dries -die reeds 5 wedstrijden achter de rug hadden op Danlie- brachten het er beter vanaf met 21-18 winst. In de 2de set ging het zelfs nog iets vlotter voor ons 1ste koppel waardoor een 1ste wedstrijd binnen was.
Buik & Hannes kregen intussen iets meer grip op hun match. Er werd iets geduldiger opgebouwd en vooral de onzuiverheden werden teruggedrongen zodat de bordjes opnieuw gelijk werden gezet.
En het Lokerse-duo ging door. Niet dat het altijd even mooi was, maar ons overwicht in deze partij raakten we niet meer kwijt.
Met het nodige angstzweet kwamen we op een 2-0 voorsprong.
Intussen was de supportersbank al aardig volgelopen voor het vervolg van onze heldentocht.
Maar goed ook want van toen af ging het snel.
In dubbel 3 zetten Buzze en Paemel hun tegenstanders meteen onder druk met ruime winst in de eerste set. En ook de tweede set werd redelijk vlot binnen gehaald.
De rek bij Oudegem leek er dan helemaal uit want ook Dries zette in zijn enkel onze zegereeks voort. Na kipkap in de 1ste set moest Dries in de 2de een pak dieper gaan tegen Cleven. Maar ook deze werd binnen gehaald. 
Buik & Paemel konden de snelheid van Dries alleszins niet volgen. De bovenhand hadden ze wel. Zowel in de 1ste als de 2de set werd meteen een veilige voorsprong opgebouwd en werd ook de laatste dubbel winnend afgesloten!
KAMPIOEN!!!! De Cava mocht boven gehaald worden en van water was er plots geen sprake meer om de dorst te lessen. De 3 resterende enkels waren louter nog voor de statistieken en voor het eerst dit seizoen werd van de pauze op 11 ook effectief gebruik gemaakt om enkele slokjes sprankelend goud naarbinnen te werken.
Gestreden werd er wel nog… met uitzondering van Buik. Die werd kansloos afgeslacht door B2 Roel Verwaeren.
En dan ruiken ze bloed natuurlijk. Zowel buZZe als Hannes strijdden voor wat ze waard zijn om the Cap een traktatie af te zetten. En beiden slaagden erin. (tedju!!). buZZe versloeg Nils Ottoy met 22-20 in de 3de set en Hannes legde Bjorn over de knie eveneens in 3 sets.
De 7-1 overwinning zette onze titel nog extra in de verf.

Nadien werd er paardenworst met friet verorberd. De potten waren zelden zo snel leeg.
En als je kampioen wordt moet je feesten! De carnaval-cd’s werden boven gehaald en Jos Van Oss (ne kameraad van den Toté) werd zo ne keer of 10 opgezwierd.

Conclusie van het seizoen.
Lokerse H2 stond met stip genoteerd als kandidaat kampioen. Zij zouden samen met Pluimplukkers 4 strijden voor de eerste plaats. Mintons 1 leek de belangrijkste outsider maar ook Drive 1 en Oudegem 2 konden als scherprechter door.
De Pluimplukkers kwamen na een 8 op 8 als leider naar ons en wonnen ook die partij. Maar outsider Mintons 1 bracht de spanning terug in de competitie door te gaan winnen in Gentbrugge. Halfweg het seizoen stonden Lokerse en Pluimplukkers samen aan de leiding met 12 punten gevolgd door de Mintons op één puntje.
In de terugronde hadden we het voordeel dat wij telkens als eerste onze partij moesten spelen waardoor Pluimplukkers & Mintons iets meer onder druk kwamen. Pluimplukkers werd vrijwel meteen uit koers geslagen na een 7-1 nederlaag in Oudegem. De Mintons begonnen er nu echt in te geloven en schakelden Jurgen Gabriëls in om de ploeg te versterken. En zo gebeurde ook want in onze thuismatch tegen Mintons gingen we kansloos de boot in met 2-6.
De Mintons leek kampioen te worden maar verslikte zich in de laatste week van februari heel onverwacht in Drive. Drie dagen later wonnen wij de topper bij Pluimplukkers waarna we tot zondag moesten wachten om onze laatste partij winnend af te sluiten!
Volgend seizoen 3de liga met laat ons hopen (want ze verdienen het echt) ook De Mintons 1.
Ons eerste doel is het behoud veilig stellen. Daarna zien we nog wel 😉

Bij deze wil ik iedereen uitgebreid bedanken voor het schitterende seizoen dat we afgelegd hebben!
We waren mss. niet het allerbeste team maar alleszins wel het regelmatigste!
En dat heeft ons de titel bezorgd!
 
De statistieken zijn gewonnen door Dries! Vooral dankzij zijn enkelprestaties!
Met 83% en maar 5 verloren wedstrijden toch een bijzonder sterk seizoen!
Buik wint het onderdeel dubbelspel met 90%. (ook nie slecht:-D)
Het is vooral dankzij onze dubbels dat we de titel pakken! Van de 14 wedstrijden wisten we er al 7 met een 4-0 voorsprong te starten.
Da moeten we dus volgend jaar verder zetten 🙂
De enkels van Buik & Hannes mogen dan wa beter aanpakken volgend seizoen.
En tot slot nog bedankt aan de schare supporters die ons op de laatste speeldag een extra zetje wilden geven!

Bekijk hier de ploegstatistieken en de individuele statistieken.

0 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – Oudegem H2 : 7 – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *