Verslag Lokerse H2 – Pluimplukkers H3 : 4 – 4

De tribune van de sporthal was aardig volgelopen voor het treffen tussen Lokerse 2 & Pluimplukkers 3. Het gevolg van een gesloten cafétaria dus was de interesse in drank en eten een pak groter dan in onze kunsten op het veld. Enkele heren (zowel bij de bezoekers als bij de thuisploeg) waren al goed opgewarmd want even voordien was er in het gemengd eveneens Lokerse vs. Pluimplukkers.
Pluimplukkers leek even het kneusje van de reeks te worden met 2x 7-1 verlies maar kon dan (dankzij een kleine injectie “ervaring”) plots stunten tegen de leiders.
We waren er eerlijkgezegd vrij gerust in dat dit deze keer niet het geval zou zijn want gelijktijdig moesten ook H1 & H2 aan de slag. Toch stonden ze er met 6 man. Arno Boonants (B1) stond voor de eerste keer in de ploeg en ook de Muller was nieuw.
Wijzelf konden deze keer niet rekenen op Dries die werd opgevorderd om de 1ste ploeg te dienen. Op zich had dit weinig invloeg op onze dubbels maar in enkel hebben we hem wel gemist.
De eerste reeks dubbels werden netjes verdeeld. Op dubbel 4 kenden Courtin & Paemel geen problemen met Quinten & Brecht. Wie gaat dit duo kloppen dit seizoen? Een ander verhaal was het bij Buik & Hanzzz die af en toe wel iets lieten zien maar veel te weinig om aanspraak te maken op de partij.
1-1
Paemel wisselde Courtin voor Buik en speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd. Ook Muller & Ewout werden op grote afstand gehouden.
Courtin & Hannez kregen na hun overwinning van vorige week in Oudegem opnieuw het vertrouwen. Hannez was bijzonder onzeker/gestreseerd en maakte veel fouten. Na duidelijk verlies in de eerste set konden zich een beetje herpakken maar in de eindspurt leken ze de wedstrijd alsnog uit handen te geven. Maar ze kropen door het oog van de naald. Een matchpunt werd gered en de situatie werd alsnog omgebogen. In de derde set kwamen ze nog iets beter voor de dag, werd het nog even heel spannend maar konden ze toch uitmaken met 21-19. Oef!!!  3-1 en een absoluut noodzakelijke overwinning want hun enkelkes waren niet van de poes. Meer zelfs. Captain Buik mocht meer dan één kaarske aansteken wou hij een enkelke binnen halen.
Op eerste enkel mocht Buik aan de slag tegen de nobele onbekende Stijn Eloot. Beide spelers lagen enorm dicht bij elkaar, zowel qua punten als qua speelstijl. Een smashke werd niet geschuwd en de shuttles vlogen als zoete broodjes in de prullenmand. Stijn kon de eerste set pakken met 19-21 maar Buik beet terug met 21-17. In de 3de set kon Buik een schoon serieke maken naar 11-6 maar dat werd gevolgd door een ander serieke naar 11-13. Even leek het kalf verdronken maar Buik vocht zich toch naar matchpunt. Tot 2 keer toe wist Stijn te ontsnappen en Buik plooide alsnog. Net niet cool genoeg 🙁
Hannes trof Arno Boonants, gene cadeau bleek al snel want Hannes verloor zijn 2de enkel van de dag (is dit seizoen nog niet gebeurd denk ik).
Op enkel 4 voelde Courtin zich niet goed en liet hij zich vervangen door de Paemel. En Paemel bewees ondanks veel goede wil dat hij zijn talenten vooral in het dubbel moesten gezocht worden. Opnieuw 2 sets verlies.
Alle hoop op Hanzzz die naar eigen zeggen weer iets beter op dreef is. Maar met Ewout tegenover zich hadden we toch een klein wonder nodig om alsnog een puntje te schaken. Hanzzz schoof meteen alle analysten en statistieken aan de kant en overklaste Ewout in de 1ste set. Ewout kwam evenwel beter in de wedstrijd en kon opnieuw gelijk maken. Maar in de 3de herpakte der Hanzzz zich en won hij verrassend deze partij.
Hiermee kroonde hij zich toch een beetje tot matchwinnaar (zonder de rest van de ploeg tekort te doen)
Opruimen en douchen moest op topsnelheid want door de gesloten cafétaria hadden we maar tijd tot middernacht en we moesten zowaar nog een pittakraam opstarten.
Gelukkig hadden we onze immer sympathieke zaalwachter Danny die er geen enkel probleem van maakte zijn al lange werkdag nog een uurtje te verlengen, want een pittake is ook niet op 2 minuten klaar, laat staan 5 kilo pitta ;-).
Alleszins ons allergrootste respect hiervoor Danny!
En uiteraard ook een grote merci voor onze Paemel voor deze tractatie… want het heeft gesmaakt!

We onthouden dat :
– we content mochten zijn met dat puntje maar dat deze puntendeling toch een terechte uitslag is
– er met Dries zijn enkelke mss. zelfs meer in zat 
– we met dit puntje zowaar alleen aan de leiding komen in 3e liga B (wel met een wedstrijd meer gespeeld)
– iedereen van iedereen kan winnen in deze reeks
– en het dus nog bijzonder spannend zal worden
– we gaan genieten van ons badmintonvrij weekend!
– we daarna een week als ne pater gaan leven 🙂
– want zondag 26 feb spelen we de topper op het veld van De Mintons
– Danny naast een aangeboden pitta ook een aangeboden pintje weigerde
– buZZe & Kasteel schoon stonden te blinken met uldere pot van H1
– en dat ze nu los nummer 1 staan op de parasietenlijst (tot vorige week nog aangevoerd door P. Verlee)

0 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – Pluimplukkers H3 : 4 – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *