Verslag Oudegem G1 – Lokerse G2 : 3 – 5

Een kort verslagje van de gebeurtenissen gisterenavond in Oudegem. Kort, ja dat moet, want G1 is kampioen geworden en dus verdienen zij alle aandacht.

Het is een lastig seizoen geworden voor G2. Met een paar vaste basisspelers die wel iedere week iemand anders aan hun zijde kregen om het maximale er proberen uit te halen. Het was dus alles behalve makkelijk voor Gianni, Kristel, Isabel en Captain Caroline. Behoud in derde liga was het doel, maar dat leek lange tijd niet haalbaar. Bovengenoemde spelers weerden zich, maar het was supersub Eddy die voor de kentering heeft gezorgd. Stilletjes aan leek behoud plotseling weer haalbaar. Om mathematisch zeker te zijn en niet afhankelijk te worden van de resultaten van de Pluimplukkers moesten we gisterenavond proberen een punt te pakken bij leider Oudegem. Gelijk gaan spelen bij de ploeg die op jacht is naar de titel is niet makkelijk en dus kozen we voor een niet al te populaire maatregel. Ja, ik durf te herkennen dat het niet bij iedereen in goede aarde viel en dat zij gelijk hebben. Maar de bigger picture van een club als Lokeren heeft hier de doorslag gegeven. Sta me even toe dat hier kort te schetsen. Indien we zouden zakken, spelen we volgend seizoen met een ploeg in 1ste liga en een ploeg in 1 ste provinciale. Deze kloof is te groot. Geen enkele speler van onze club zou erin slagen die sprong te maken. Dus heel slecht voor de continuïteit en doorstroming. Om dit scenario te vermijden zakten we dus met 4 spelers af die voor een gelijkspel zouden gaan.
Het begon goed in de dubbels. Caroline en Joke hadden 3 sets nodig tegen Sofie met Aurelie. Eddy en Sander wisten het te klaren in 2 tegen Gert en Glenn, al was een derde set daar niet ver weg.
Eddy nam het op tegen Gert in enkel. Eddy wist de eerste set nipt te winnen in verlengingen en ik vermoed dat bij Gert toen de veer een beetje brak. Eddy stoomde door en won. Sander mocht het opnemen tegen Michiel. In het verleden wist ik al een paar keer te winnen van Michiel, maar gisterenavond kwam ik niet eens in de buurt van setpunt. En dat heeft niks te maken met mijn niveau. Michiel is gewoon bezig aan een heel sterk seizoen. Top van hem. Onze dames verbazen dan bijna vriend en vijand door de tegenstand tot het uiterste te drijven, maar het lot slaat om en Oudegem wint beide DE. Alles weer in evenwicht 3-3, maar er kon evengoed 1-5 op het scorebord gestaan hebben. Eén mix winnen zou ons het verhoopte gelijkspel opleveren. Maar zoals eerder bleek zaten we dus in the winning mood gisteren. Eddy en Carolien winnen de eerste set in superspannende verlengingen met 24-26 en stoomden daarna door naar de overwinning. Sander en Joke slaagden er nipt in om Michiel en Natasja van een derde set te houden. En nu moet ik hier nog even de lof van onze anti-mix-dames zingen. JOKE en CAROLINE zijn onze mixdames voor de toekomst, al gruwelen ze zelf van dat idee. Iedereen is bij deze gewaarschuwd! 🙂
Verdict: onverhoopte winst met 3-5 op het veld van Oudegem en dus zijn we zeker om volgend jaar weer in derde liga aan te treden. Dank u wel Gianni, Isabel, Kristel, Caroline en Eddy. Zonder jullie allemaal was dit niet mogelijk geweest.
Sander

2 gedachten over “Verslag Oudegem G1 – Lokerse G2 : 3 – 5

 1. Hey,

  bij deze wil ik ook mijn ploeg bedanken, ik geef de fakkel door.

  Gianni, sander en kasteel – Isabelle en Kristel.

  bedankt aan de talrijke supporters altijd den bart, Myriam en Frank, famillie Van der Sypt en zoveel andere die ik vergeten ben.

  EN NEN HEEL DIKKE MERCIE aan EDDY.

  Caro

 2. Hey,

  bij deze wil ik ook mijn ploeg bedanken, ik geef de fakkel door.

  Gianni, sander en kasteel – Isabelle en Kristel.

  bedankt aan de talrijke supporters altijd den bart, Myriam en Frank, famillie Van der Sypt en zoveel andere die ik vergeten ben.

  EN NEN HEEL DIKKE MERCIE aan EDDY.

  Caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *