Verslag Pluimplukkers 6H – Lokerse 6H: 2-6

Na een maand mochten we weer aantreden met Lokerse 6H. Beetje rondbellen en sms’en leverde vier spelers op. Geen Pense noch Wymie, die Amsterdam nog eens van dichtbij aan het bekijken waren.

Op weg met Thom, Tom, Ley en ikke om tegen Pluimplukkers 6H ten strijde te trekken.

Deze stonden voorlopig laatste in onze reeks met nul punten op twee wedstrijden. Dat wilden we ook zo houden.

We kozen voor vaste koppels in de dubbels, met de combinatie Tom/Ley en Beemer/ Patjen, om zo de kanse te verhogen.

Langs de andere kant stonden er drie anciens met Siegfried, Steven en Didier, aangevuld met twee jonkies Robbe en Huub.

TD en Rammstein mochten tegen de Jonkies aanvatten, en maakten de eerste klus af met twee droge sets.Ik en Beemer mochten de twee anciens Siegfried en Steven in  toom houden. We deden dat met wat meer moeite, maar konden toch aan het langste eind trekken. 0-2 . Een goed begin.

Voor de volgende dubbels mocht ik en Beemer nog eens aantreden tegen Siegfried, deze keer aangevuld met Robbe. Deze keer vlotter en vloeiender door de wedstrijd in twee sets. Vaste koppels werkt.

TD en Rammstein mochten de vierde dubbel spelen tegen Didier met Huub. Ook hier werd vlot gewonnen in twee sets. 0-4 na de dubbels. Verlies was al uitgesloten. Mooi.

Ondertussen was TD aan zijn enkel begonnen tegen Huub. Tegenwerkende snelle pluimen die steeds net buiten belanden en makkelijke winst in de eerste set doen Tom echter de das om. Een pijnlijke rechterzijde helpen hem daar ook niet bij. Er zat meer in, maar 1-4 is een feit.

Ley mag tegen Didier zijn best doen. Ley zijn pluimen belanden zoals bij Tom eveneens buiten wat de wedstrijd tot een derde set brengt. Op dat moment lijken de 16 kg minder zijn werk te doen. Snelheid stijgt. Pluimen vallen binnen en met 5-21 komen we op 1-5. Winst is een feit.

Ik en Beemer mogen tegen respectievelijk steven en Robbe aantreden. Beemer ziet alle kanten van het terrein, maar moet met 19 de duimen leggen in de derde set. Ik laat de eerste set schieten, met vooral het buitenslaan van de pluimen. Verandering van racket en wat meer focus sturen de volgende twee sets makkelijk in mijn richting. 2-6 als eindstand. Mooi.

Wat we geleerd hebben :

–          16 kg minder weegt op tegen een wijndegustatie om alle drie de wedstrijden te winnen

–          TD voor de eerste keer in Lokerse clubkledij op een terrein stond.

–          Hij het daarop stak dat hij zijn enkel heeft verloren (te grote broek ?)

–          Hij daarom beter op donderdag komt trainen dan op vrijdag

–          Ley moe was en zelf ging rijden om sneller naar huis te gaan, maar waarschijnlijk weer de laatste was om gent te verlaten

–          Er steeds broodjes zijn na de competitie voor iedereen

Patjen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *