Verslag Pluimplukkers H4 – Lokerse H2 : 3 – 5

De goden zijn met ons!!!
Gisteren wisten we (dankzij de goeie stand van de sterren) te winnen bij één van onze rechtstreekse concurrenten voor de titel.
Het kostte bloed (letterlijk), zweet, maar gelukkig bleven de tranen (net) weg.
Omdat buZZe nog steeds gekwetst is (hardnekkige ontsteking aan de voet) moest de Cap opnieuw op zoek gaan naar een vervanger. Die vonden we in de gedaante van Jordy.
Deze wist in onze eerste dubbel (met Buik) meteen het verschil te maken. Gilles Matthys en Pieter Noët geraakten niet in hun ritme door de vele schijnbeweging van onze youngster. In beide sets werd meteen een veilige voorsprong verzameld waarna we 2x rustig konden uitspelen. 
Ook in de (4de) dubbel liep het vlot. Hannes & Paemel wonnen makkelijk de 1ste game… maar daarna begon de foutenteller van Hannes op volle toeren te draaien. De 2de ging met hetzelfde verschil verloren. In de 3de leek het kalf al snel verdronken maar op het einde konden de Lokerenboyzz een 19-16 achterstand in een 20-19 voorsprong ombuigen. Het matchpunt werd evenwel niet verzilverd en Arne Frigne en Koen De Reu maakten meteen af. Verlies dat eigenlijk niet had gemogen.
1-1
Voor de 2de reeks dubbels kregen Jordy & Dries de cruciale match voorgeschoteld tegen het stevige koppel Van Acker/Temmerman.  De 1ste set werd nipt binnengehaald door de heren van de Pluimplukkers waarna Jordy & Dries duidelijk de 2de wonnen.
In een uiterst spannende (en hoogstaande) derde set ging het zeer gelijk op al werden de puntjes meestal in serietjes gescoord. Het laatste serietje ging gelukkig naar Lokerse. Jordy & Dries waren net iets beter… al scheelde het niet veel.
Belangrijke wedstrijd binnengehaald en 1-2 voor de bezoekers.
In de laatste dubbel (de derde in lijn) mochten Paemel & Dries aan de bak tegen Mathijs en Pieter. Op zich een evenwichtige partij met veel ralleys maar het grootste probleem van de Plpl. was dat ze de punten niet konden afmaken. Dries & Paemel speelden foutloos mee maar konden wel scoren waardoor we de laatste dubbel in 2 sets wonnen.
1-3… het zag er heel mooi uit….
…. maar het werd nog héél spannend!
Want de Lokerse enkelaars gaven niet thuis.
Buik kreeg een pandoeringske van Temmerman en ook Hannes moest in 2 sets de duimen leggen van Arne Frigne waardoor het even snel terug 3-3 werd en alles opnieuw open lag.
Jordy mocht zich bewijzen tegen Tom Van Acker. Jordy won de eerste set makkelijk met dank aan de foutenlast van Tom… maar in de 2de set kwam Van Acker nadrukkelijker op de voorgrond. De tweede set leek met een 19-16 voorsprong naar Van Acker te gaan … maar met het nodige geluk (een crossnetdrop die het netbandje schampte waarna de shuttle onmogelijk dicht achter het net viel) kwam Jordy opnieuw langszij… en zelfs op matchpunt. Tom kon het 1ste matchpunt nog redden maar het tweede was hem (en zijn racket) fataal.
Eén puntje hadden we beet!
Tot slot mocht Dries voor de tweepunter zorgen tegen Koen De Reu.
Een loodzware last op de schouders zo bleek want Dries begon bijzonder zenuwachtig en onzuiver aan de partij. Met heel veel fouten ging de 1ste verdiend naar De Reu.
In de 2de game toch een beetje beterschap. Dries begon meer en meer de zwakke kanten van De Reu te viseren… maar De Reu bleef van zich afbijten en kon toch steeds de voorsprong bewaren. Bij 19-16 voor Koen geloofde niemand er nog in… maar zoals eerder gezegd en geschreven… bleken de badmintongoden onze kant te kiezen. Dries kwam met 4 opeenvolgende punten alsnog op setpunt en wist het bij het 2de setpunt de setstand op 1-1 komen. Oef oef oef!
Koen De Reu zijn pijp was uit na de eerste ralley in de laatste game. Dries bombardeerde onophoudelijk de backhand van De Reu en al snel was het draaien bij 11-2. Partij nog uitspelen en de buit was binnen!
Jihaa!!!!
Met deze gevleide overwinning neemt Heren 2 met nog één wedstrijd te gaan een fameuze optie op de titel. Pluimplukkers is definitief uitgeschakeld voor de titel.
Onze enige opponent de Mintons H1 moet nog 3 wedstrijden spelen… als zij een steekje laten vallen is Heren 2 kampioen zonder spelen.
Winnen ze toch nog alles moeten we best onze thuiswedstrijd winnen tegen Oudegem H2 op 10 april. Die dag wordt (als het lukt) sowieso een titelfeestje gehouden… dus supporters en feestneuzen : wees van de partij!! (Cooreman & Ottoy zullen content zijn 😉 )
Binnen 2 weken spelen Pluimplukkers H4 & Mintons H1 tegen elkaar voor de 2de plek die waarschijnlijk recht geeft op testwedstrijden met andere provinciaal kampioenen want in de liga zijn er 2 ploegen gestopt.
Na de partij trakteerden de Pluimplukkers op heerlijk belegde Turkse broodjes.
Een kleine poging gedaan om ze ook in den derden time te pakken… maar ze hadden versterking opgeroepen (met Andy Vereecken). Rond 2.30u gaven we kansloos op 🙂
Twas alleszins weer plezant!

0 gedachten over “Verslag Pluimplukkers H4 – Lokerse H2 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *