Verslagje verloop BK 2011 Stein

Foto Carlo Van Nieuwkerke

Afgelopen weekend stond het TOPjeugdtornooi van België op het programma … het Belgisch kampioenschap jeugd!!
Stein nam deel in de 3 disciplines U11 en werd in elke discipline ingeschat als één van de favorieten.

Op zaterdag was het doel alle wedstrijden winnen om op zondag 3x halve finale te spelen. In het gemengd had Stein met Joke een grote meevaller : beide koppels die hun tegenstander konden worden in de tweede ronde (zij waren eerste vrij als RH 1) waren ziek uitgevallen op het laatste moment … Resultaat : vrije doorgang naar de halve finale & minder wedstrijden op zaterdag.

De enkels dan, hier stond Stein na zijn winst in de laatste YYC & zijn goeie prestaties op IPJO (die ze hebben gewonnen met het Oost-Vlaamse team, en waar Stein al zijn enkels won) ook RH1. Eerste ronde dus vrij. In de tweede ronde kreeg hij Warre Houthoofd als tegenstander. De laatste donderdag voor het BK hadden ze op training nog gesparred, dit mocht mits de nodige concentratie geen probleem zijn. Supergeconcentreerd werd het in 6 & 7 afgewerkt. Dan kwam een kwaaiere klant in de kwartfinale :  Siebert Mylle, Steins dubbelpartner op het BK. Stein bleef goed spelen en werkte de wedstrijd af met 12 & 12. Ola de tweede halve finale is binnen, goed werk op zaterdag dus!

In het dubbel hadden we verwacht om tegen opnieuw Warre & Siebe Lodders (Steins dubbelmaat op YYC) te staan en dit had al een stevige klus geweest. Geweest … want Siebe was geveld met griep en een oorontsteking. Jammer, hopelijk is ie binnen 14 dagen weer sterk te been voor de volgende YYC in Anderlecht. Als tegenstanders kregen ze nu een Waals duo als opwarmertje, simpele winst in 6 & 8. Meteen was de derde halve finale binnen.

Zondag dan … de dag van de prijzen én de zware tegenstanders. Stiekem hoopte Stein toch in 3 finales te geraken en dan is alles mogelijk 😉

Er werd begonnen met de dubbels. Hier kwam het derde reekshoofd (Stein met Siebert waren RH2) op de mat. Jona & Lindert spelen al een heel jaar samen. Ze worden gesteund door een keigoeie hoofdcoach PBL Guy Delforge. Dit wordt heus geen hapje. Siebert en Stein konden rekenen op Ine De Clerck, ook geen coachkatje om … ;-).

En de steun was nodig misschien wel doorslaggevend. De eerste set liep het niet, Jona en Lindert liepen uit, tussenstand 11-6. Interval, hoofden in de juiste richting en aanvalleeeeeeeeeeeeeeeen zei Ine. Initieel bracht het niks op … tussenstand 18-12. Eerste set dreigde verloren te gaan. En toen kwam de plotse ommekeer, was het stress om te winnen bij de tegenstander? Siebert en Stein speelden beter en beter, ook geholpen door missers van Jona & Lindert en ja het mirakel (?) gebeurde. 22-20 winst in set 1. De tweede set werd er weer aangeklampt maar was de foutenlast bij Siebert en Stein wederom te hoog. 21-17 verlies en dus een derde set. Maar toen kwam het moment waarop Siebert en Stein besloten hun Hoensbroeck niveau boven te halen en knap te roteren en door te spelen : 21-12 winst en de eerste finale is binnen!

Foto Carlo Van Nieuwkerke

Enkel dan. Hierin stond verrassend Jona Van Nieuwkerke aan de andere kant van het net, gesteund door Guy … Jona had z’n dubbelmaat Lindert (RH4) in de kwartfinale voor het eerst geklopt. Jona staat dus supergoed te spelen. En Stein heeft het geweten, hij werd genadeloos weggeveegd in de eerste set. Jona speelde Stein mooi rond en scoorde 100% met z’n crosspluimpjes : 21-9. Jadadde, knap spel!! Coach Ronny trok recht wat krom was maar … De tweede set gaf eenzelfde vertrekbeeld, maar gaandeweg beende Stein (onder drukke coaching van Ronny)  bij en bleef op een puntje of 2 hangen van Jona. Jona kon het afmaken maar Stein weigerde te plooien. Was het stress of conditie? Jona plooide en kraakte en moest buigen : 22-20 voor Stein. Door het oog van de naald! Maar de derde set moest nog komen. En hier speelde Stein op z’n niveau. Nu mocht Jona achter de feiten aanlopen. Overtuigend spel en winst met 21-12. Finale 2 is binnen!

Als laatste de gemengde halve finale. Ook hier een verrassing want als tegenstanders hadden we Lindert Vandeurzen (!) & Laura Poelmans verwacht. Niet zo! Joke & Stein kregen Daan Mintiens & Clara Lassaux (deze jongedame is reeds C1!!!) voor de kiezen. Geen probleem voor coach Ronny, recht naar de finale met 14 & 11.

Foto Carlo Van Nieuwkerke

Tja en dan het echte werk. Stein driemaal in de final MAAR ook aan de andere kant iemand met 3 maal een finale : Julien Carraggi (met Egon Debelder & Nele Collet). Dit wordt dus heel zwaar.

Ze hebben mekaar al meermaals bekampt dit jaar en beiden van mekaar gewonnen (en dus verloren) : wie blijft het koelst? En daar kunnen we kort in zijn : Julien zijn foutenlast lag gisteren lager, veel lager. Julien speelde knap en simpel in enkel. Stein was niet goed bezig in enkel & ook niet in dubbel. Tweemaal verlies op rij, eerst in enkel en dan in dubbel met verdiende overwinnaars. Proficiat Julien (2x) & Egon!

Stein sloeg in zijn enkel teveel fouten, teveel shuttles werden op het moment dat het punt moest afgemaakt, na mooie opbouw, gewoon buiten geslagen … jammer. In het dubbel eenzelfde scenario, goed meespelen maar een te hoge foutenlast met enkele zeer nipte buiten(kant?) lijn puntjes … Siebert en Stein deden hun best, uiterste best maar het wou niet lukken, echt niet. Twee verloren finales als gevolg!

Extra spanning voor de derde. Maar de troostende & motiverende woorden van Julien Nys voor Stein waren een opkikker. Nul op 3 ware een doemscenario.

In het gemengd werd de eerste set alweer gewonnen door Julien & Nele. Mits wat woordenmassage van coach Ronny en de juiste taktiek trok Joke de kar en sleurde Stein mee. En hij wou mee! Samen timmerden ze erop los en kwam hun trainingsarbeid bij de Luc Geeraert tot zijn recht. Oef twee sets na mekaar winnen ze overtuigend met 14. Een knap gouden einde na een zenuwslopend maar prachtig weekend. En of de brandende kaarsjes van collega Sjaak hebben gewerkt :-)!?

Stein gaat naar huis met 1x goud & 2 x zilver!!!!!!!

Dikken bal zou de Kasteel zeggen én terecht.

Bedankt aan vooreerst Joke (& ouders) en Siebert (& ouders) voor dit schitterende weekend. Ook de voorbereidingen mogen we niet vergeten : trainers Luc, Ine & Jeroen + de voedingstips van Iron Jo. En ook de bijstand van de coaches op het juiste moment tijdens de wedstrijden natuurlijk! Podiumfotos ook alweer van Carlo Van Nieuwkerke, bedankt Carlo!

– Dirk –

PS Ook in de krant Het Nieuwsblad is er een stukje te lezen!!

0 gedachten over “Verslagje verloop BK 2011 Stein

 1. Merci Dirk pour ces commentaires très sportifs.

  Encore bravo à nos enfants pour leurs résultats et merci à Stein d’avoir montré le bon exemple et poussé les autres à se surpasser.

  Cela donnera des beaux duels entre copains à l’avenir pour notre plus grand plaisir.

  Salutations sportives,

  Pino

 2. Een dikke dikke proficiat aan Stein, je mag terecht fier zijn op je prestaties!

  Jo, Nadine, Leander en Paulien.

 3. dikke proficiat aan de Stein.

  de volgende keer nog een massageken bij en hij zweeeeeeeft over het terrein. 🙂

  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *