Wouter Claes en Nathalie Descamps schrijven badmintongeschiedenis

Wouter Claes en Nathalie Descamps hebben brons behaald in dubbel gemengd op het EK Badminton in Manchester. Het gemengd duo schreef zo een stukje geschiedenis want de bronzen plak is pas de eerste Belgische badmintonmedaille op een Europees kampioenschap.

In hun laatste internationaal tornooi zijn Wouter Claes en Nathalie Descamps erin geslaagd om de laatste vier te bereiken in het gemengd dubbel.

In de eerste ronde wonnen Wouter en Nathalie vrij eenvoudig van de Oekraïeners Dmytro Zavadsky/Mariya Diptan met 21-8/21-11. Ze overheersten gedurende gans de wedstrijd de tegenstanders.

De tweede ronde beloofde zwaar te worden tegen het als zevende geplaatste reekshoofd, de Engelsen Chris Adcock en Gabrielle White. In de eerste set geraakten Wouter en Nathalie niet onder de druk uit en verloren dan ook. De tweede set was een echte nagelbijter en werd door schitterend tactisch spel in de verlengingen binnen gehaald. Wouter en Nathalie trokken deze lijn door en wonnen ook de derde set. Setstanden: 13-21/22-20/21-16.

De kwartfinale ging tegen de sterke Duitsers Ingo Kindervater/Birgit Overzier die in de eerste ronde het vierde reekshoofd uit Rusland, Vitalij Durkin/Nina Vislova in twee sets hadden uitgeschakeld. In het begin van de eerste set kon Ingo veel te gemakkelijk smashen en liepen onze landgenoten voortdurend achter de feiten aan. Bijsturing van coach Alan McIlvain tijden het interval resulteerde in sterk spelende Belgen en Duitsers die plots nerveus werden. Vrij vlot werd de eerste set met 21-15 binnen gehaald. In de tweede set hadden de Duitsers voortdurend het overwicht met een sterk spelende Overzier.

De Belgen hadden steeds een viertal punten achterstand. Naar het einde van de set kwamen Wouter en Nathalie toch nog sterk opzetten naar 19-18. Een misverstand besliste echter deze set: 22-20 voor de Duitsers. De derde set ging heel gelijkgaand op. Bij de Duitsers begon nu plots Overzier te stressen en enkele fouten te maken. De Belgen kwamen steeds maar korter bij de zege: het werd 20-17 toen Birgit Overzier moest serveren. De spanning was zo erg dat haar service buiten de court terecht kwam: 21-17 voor ons! Een ongelooflijke ontlading was het gevolg.

Vandaag om 14.00 uur spelen Wouter en Nathalie tegen de wereldkampioenen uit Denemarken: Thomas Laybourn en Kamilla Rytter Juhl, momenteel de nummers drie op de wereldranking. De andere halve finale gaat tussen het derde reekshoofd, de Engelsen Nathan Robertson/Jenny Wallwork en het tweede reekshoofd, de Polen Robert Mateusiak/Nadiezda Kostiuczyk, nummers 7 op de wereldranking.
– Bron : Sportwereld –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *