Zwijndrecht G1 – Lokerse G1 : 3 – 5

Deze zondag was het weer van dattum. De 1e mixploeg moet opdraven tegen onze buren uit Zwijndrecht. Beide ploegen zakten verleden jaar uit 1e Liga, en ook toen was dit een lastige ontmoeting. ( behalve na die vrijgezellen in de terugronde, waar zij ons wegbliezen met hun adem, en wij hen op het plein).
LG1 heeft dit jaar 3 dames en 4 heren die kunnen opgetrommeld worden: Donder, Courtin, Sander, Schroyo, Joke, Gaetane en Liesbeth DB.

Courtin bleef deze keer thuis en Donder kon à la limite toch nog meedoen.
Liesbeth: kleine kwaaltjes overal
Tanne: een badmintonracket??? tiens, waar heb ik die laatst nog zien liggen?
Donder: size XXL ipv size S tegenwoordig en ne fysiek van Groene Michel
Desander: nog ruikend naar zijn ZumZum verjaardagsfeest
Joke: fris als een dartel veulen
Schroyo: groene jongen ( vooral uit het reukorgaan )

Benieuwd naar het verloop gezien sommigen onder ons sinds meer dan 3 maand geen raket meer hadden vastgehad. ( privéleven buiten beschouwing gelaten )

HD1: Verbiest/Forest vs Schroyo/Sander: deze dubbel verloren we verleden jaar nog grandioos. Het was een zeer spannende, snelle, sportieve en aantrekkelijke match waarin de details op het einde van de sets telkens het verschil maakten. 21-19 in de 3e set voor ons. Zou het dit seizoen het seizoen van ‘net wel’ worden ipv ‘net niet’? Zalige match, yeah baby…21-18 16-21 19-21

DD1: Meiresonne/Van Dijk vs Tanne/Liesbeth: dat Tanne hare motor deftig moest opgewarmd worden was zeker. Verlies in 1e set, moteurke op gang in 2e en 3e. Easy win in 3 sets: 21-16 17-21 10-21

DE1: Van Dijk vs Joke: vrij eenvoudige overwinning voor Joke, alleen in de 2e set vond Joke het nodig om alles in het midden te kloppen zodat Marleen zich amper moest verplaatsen en rustig een AA-ke kon drinken voor ze sloeg… 12-21 19-21

HE1: Forest vs Donder: hmmmm, 2 Borgerrocco’s tegen mekaar. Blijkbaar wonen ze nie ver van mekaar. We stellen vast dat iedereen op 1 of ander moment wel training nodig heeft, ook den Donder. Forest liet Donder alle hoeken van het plein zien. Zware pandoering 21-5 21-12, maar Forest is en blijft altijd een lastige klant. Philippe, kan je Donder nie ies komen oppikken voor wa te joggen?

DE2: Meiresonne vs Liesbeth: hier zat meer in. Liesbeth verloor nipt met 21-18 en 21-19. Hadden we die venijnige ‘vreet rare’ dropkes maar kunnen neutraliseren … Met iets meer wilskracht was dit zeker een 3e set geweest.

HE2: Verbiest vs Desander: mooie match die langs de kant van Desander ontsierd werd door veel buiten te slaan, Verbiest die een pietpunt of 10 had en er zich op den duur zelf voor schaamde (vooral in de 3e set waar Sander leidde met 14-10 en plots 17-14 achterstond ), en Sander die een onderonsje had met het ganse net ( het net zal hem niet aanklagen voor slagen en verwondingen ). Edoch, het mocht niet zijn, 19-21 21-13 en 21-17 voor Geertje.

Het was plots 3-3 na een 3-0 voorsprong. De winst was met Vlaamse mixfinalist Verbiest al geen certitude meer…

GD1: Verbiest/Meiresonne vs Schroyo/Joke: stressmatch alom, met een hatelijk goed & scherp netspel van Meiresonne en Verbiest vanuit een zetel erachter spelend. Set 1 verdiend verloren, op wilskracht herpakt in set 2 en op souplesse, routine, klasse set 3 ( ahum, kuch, zucht, rek, pingel, ) binnengerijfd. 21-16 17-21 18-21 De opluchting was groot want ondertussen hadden Sander/Tanne in een verkorte match met zware discussie ( tot 19 in de 2e set volgens de tegenstander … ) gewonnen van Philippe/Marleen 17-21 18-21.

3-5 winst in de sjakos, yesssssss

Toch nog deze opmerking: de zusjes Degreef lagen beiden in de lappenmand ( 1-tje zwanger en andere blessure aan de enkel ) en Tom ‘Kreuner’ Thierens herstelde nog van een lieftallig ratje dat hij was tegengekomen. Zwijndrecht gaat een moeilijk seizoen hierdoor tegemoet…Tof ploegske, nie zakke gaste!

Achteraf zalig dinerke met préparé, tomatensoep met ballekes, suikerbrood, …
Nog even binnengewipt bij Mix 2 in Beveren om oa. Kasteel een bweeeeeeeeeeeeeeeeeeeerk mix te zien spelen, Buik ewa Leffe te ontfutselen en Kristl te betrappen op blauwe plekken aan de binnenkant van haar bil … PETER????????????????????

Eén gedachte over “Zwijndrecht G1 – Lokerse G1 : 3 – 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *