1x zilver & 3x brons op Junior Master Ieper (zilver)

Afgelopen weekend vond in Ieper de tweede zilveren Junior Master van het seizoen plaats. Zilver betekent dat alle provinciale selectiespelers en alle TSD’ers (topsportdepartement) verplicht aanwezig moeten zijn. Uiteraard was ook Lokerse van de partij met 10 van haar jeugdspelers.

Geen succes bij de -11 dit weekend. Zowel Jente Dhaese als Yannick Bauwens liepen heel nipt de kwartfinale mis. En met nipt bedoelen we nipt. Jente verloor met 22-20 in de 3e set van Kilian Mine (Rixensart). Bij Yannick werd het zelfs 29-27 in de derde set tegen Carrette (Enghien-Silly). Sneu. Ook in het dubbelspel geen geluk. Onze tieners gingen er in de kwartfinale uit tegen 1e reekshoofd Nuyts/Quintens (Beerse/Webacsa Wellen).

Zilver en brons voor Mare Van Britsom

Bij de -13 is het halsreikend uitkijken naar de prestaties van onze international Mare Van Britsom . In het enkelspel stuitte ze in haar poule echter op de (die dag) ongenaakbare Evy Taveirne (Ichtegem) die later ook het tornooi zou winnen. In het meisjes dubbel -13 strandden Mare & Kaat Van Wouwe (Bornem) in de halve finale. Het gemengd dubbel -13 behaalde Mare aan de zijde van Liam Bauwens zelfs de finale. Daarin grepen ze nipt in 3 sets naast de oppergaai. Zilver en brons is dus het mooie eindresultaat!

Het jongens dubbel -13 hing er geen magie in de lucht. Voor Wannes Soenen & Kobe Huyghe was hun eerste match meteen tegen hun grote concurrenten Van De Ven/Peeters. Vooral sneu voor de punten, want de verliezer pakt nagenoeg niets, terwijl de winnaar waarschijnlijk nog enkele rondes verder gaat. Wannes & Kobe speelden een solide partij maar de precisie was bij de Antwerpenaars net iets scherper. Eruit in 2 sets. Ook Jonah De Smedt (met Robin Schildermans – Merchtem) overleefde de eerste ronde niet. Zij gingen eruit tegen het 2e reekshoofd.

Michiel pakt brons in enkel en dubbel

Michiel Van Britsom kan niet achterblijven na de prestaties van zus Mare. Door de kwetsure van het 1e reekshoofd stootte Michiel onverwacht makkelijk door zijn poule waarna in de kwartfinale Robby Bronselaer te wachten stond. In een allesomvattende driesetter kwalificeerde Michiel zich voor de halve finale. Daarin bleek al snel dat ons 14-jarige talent al te veel kruit verschoten had. In 2 sets ging hij ten onder tegen Yaro Van Delsen (Hebad). In het jongens dubbel U15 was het opnieuw pech. Alles ging goed tot halve finale. Daar gooide een blessure opnieuw roet in het eten en konden Michiel & Luca Di Angelis hun halve finale niet spelen. Brons als troostprijs.
Dries De Puysseleir & Lennert Heynderickx verloren in de eerste ronde van een Frans duo. Idem voor Bjarne Verleysen met gelegenheidspartner Robbe De Sitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *